Jump to content
Sign in to follow this  
andreib

Incalzire Auxiliara Electrica

Recommended Posts

Interesant ,insa puterea este foarte mica 0,12Kw sau 0,25 Kw,la -20* va fi ca si inexistent.

Share this post


Link to post

120w nu e chiar atat de putin, daca nu te grabesti. Daca ai incalzi numai uleiul in sine, cam 4 kile de ulei s-ar incalzi cu 1 grad cam in 1 minut jumate. Evident in realitate e mai lent, mai pierzi caldura, mai incalzesti si fiarele, nu doar uleiul, etc.

 

Insa totusi intr-un garaj unde ai si priza nu cred ca ajunge temperatura la -20 grade, probabil intr-un garaj din asta nu scade nici macar sub 0 grade.

Share this post


Link to post

Se poate face un termocontact electronic reglabil (comparator) pe senzorul de temperatura al indicatorului din bord si pe releul de alimentare. Adaugi termorezistentele si gata schema. Termocontactul poate fi conditionat de un intrerupator si de tensiunea de pe becul de incarcare al generatorului pentru a functiona doar cand utilizatorul doreste si alternatorul functioneaza.

 

Si daca tot faci asta, poti pune sistemul ca dupa ce se opreste acest circuit sa porneasca ventilatorul la o turatie mai mica (si micsoreaza numarul V pentru a se invartii mai incet)

 

Da, este o solutie eleganta DAR cunostintele mele de electronica nu ajung atat de departe :( .

 

Nu este nevoie de cunostinte de electronica. De exemplu poti cumpara un incalzitor de acvariu, se inveleste cu un plastic rezistent la temperaturi de peste 100+ si se monteaza in capul capacului de la bidonul de apa. Asa am rezolvat prbl unui diesel ce nu se incalzea iarna in oras nici in 30min. Mai mult de atat incalzitoarele stiu sa se opreasca singure la ce temperatura le pui. (au potentiometru de grade)

Edited by ZaiR

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...