Jump to content
Sign in to follow this  
raresvintea

Consola Aer Conditionat

Recommended Posts

Buna seara,

 

Am o mica problema care ma deranjeaza la masina din dotare, un cielo din 96 cu ceva kilimetri in bord. Problema se manifesta in timpul functionarii ventilatiei adica de ex daca este selectata pozitia de parbriz scapa aer si pe laterale si cred ca si pe la picioare si tot asa se repeta inafara de pozitia de picioare parca cand pe aeratoarele laterale nu mai vine aer deloc.

 

ceea ce este deranjant este in momentul cand merg cu aerul conditionat pornit si vreau sa tin venilatia pe parbriz si mie imi ingheata usor usor picioarele, in special genunchiul stang si la un moment dat ma ia cu o mica durere si devine suparator. Sau de obicei merg cu suflantele de pe mijloc usor date drumul si putinul aer ma bate ori pe picior ori in piept si avand niste sensibiltati imi da drumu la niste raceli de toate frumusetea dupa o zi de mers cu intermitente cu a/c

 

Este de vina consola care se poate schimba/curata sau este ansamblul de schimbare al pozitiei clapelor? S-a mai intalnit cineva cu aceasta problema? Daca implica desfacerea ansamblului aeroterma ma las batut ca nu am timp, dar daca e vorba de desfacerea consolei din bord, nu e nici o problema, ca in jumatate de ora e pusa la loc.

Share this post


Link to post

Si eu am aceeasi problema. Cand selectez parbriz imi baga si pe mijloc+laterale.

Share this post


Link to post

Am avut si eu problema asta. Din fabrica "desteptii" de acolo au pus cele 5 furtune care vin in spatele la consola de clima aiurea. Astfel aerul era dirijat aiurea. M-am chinuit jumatate de zi sa le gasesc ordinea corecta.

Se desface modulul de clima. Se scot cele 5 furtune. Cu motorul pornit pe unul din ele trage aer (face vacum). Apoi se cupleaza pe rand acel furtun la celelalte si vedeti ce se intampla. Asa o sa depistati fiecare furtun de la ce vine. Apoi urmeaza loteria. Pana la urma se rezolva daca le puneti corect.

P.S. Se poate sa nu functioneze corect daca furtunele respective sunt strangulate cu ceva sau daca au iesit cumva de la locul lor. Spor la treaba.

P.S. 2 Degeaba va uitati in manualul masinii. In manual sunt trecute cifre la fiecare furtun iar pe furtunele masinii sunt trecute linii colorate...

 

Share this post


Link to post

Salut,am si eu un cielo din 2000,l-am achizitionat in noiembrie,am facut o mare greseala ca nu am pornit deloc ac-ul ,nu am stiut si cand apas pe buton nu mai face clantz...cu ar fi trebuit,ce ma sfatuiti sa fac,unde sa merg?,va multumesc

Share this post


Link to post

Nu ai postat unde brebuie. Posteaza la Probleme AC. Probabil nu mai ai freon. Trebuie vazut pe unde scapa etc...

 

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...