Jump to content
Sign in to follow this  
SORAN

Radioamatori

Recommended Posts

Stii cumva daca antena AM/FM integrata in parbriz la Lacetti e eficienta si pentru 27Mhz, folosind acel splitter?

Share this post


Link to post

Daca e vorba de o statie portabila ca a lui tolin nu este nevoie pentru ca acest tip de statii nu necesita o antena cu bobina pentru emisie.

Share this post


Link to post

Scuza-ma Ovi, n-am inteles de ce anume nu este nevoie. De splitter? Eu intrebam daca merge folosita antena din parbriz.

Share this post


Link to post

Teoretic da ,practic mai bine optezi pentru o antena cb exterioara.

Share this post


Link to post

@perfidus > La o statie de emisie de 4W (limita legala) nu ai nevoie de o antena ce suporta si 300W.

Antena universala nu este o antena banala, este o antena acordabila ce are pe ea elementele de acord. In plus, spliterul are acord separat pe fiecare cale, probabil pentru acordarea cu impedanta variabila a antenei.

Share this post


Link to post

Am explicat mai sus: Statia ta poate merge cu o sarma si in emisie si in receptie.Cand vine vorba de o statie auto pentru emisie ai nevoie de statie cu bobina altfel vorbesti de unul singur.

Share this post


Link to post

Poze, pe zi, scuzati mizeria de pe si din masina:

 

Statia in bord:

post-1015-1151667158_thumb.jpg

 

Antena President Florida:

post-1015-1151667207_thumb.jpg

 

... si pe unde am tras cablul.

post-1015-1151667250_thumb.jpg

 

Bonus, Wilsonul lui Ovi:

post-1015-1151667311_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Si acu vin si eu deocamdata cu poze cu antena mea...

o sa urmeze si poze cu Presidentul meu GEORGE...

post-1316-1151691547_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Mircea bun venit in clubul radiamatorilor daewooclub :) )

Inca nu ai facut poze?

Share this post


Link to post

Bine v-am regasit :D O Danita fm 240 modificata la 7 w, cu antena president florida scurta cu talpa magnetica. Statia este montata intre scaunul pasagerului si tunelul de la frana de mana si alimentata de la bricheta. Firul de alimentare este suficient de lung ca sa-mi permita seara sa scot statia si s-o var in buzunarul scaunului de la pasager, ca sa nu fie vizibila. Antena o tin in portbagaj, iar cand plec o plasez pe plafon. Pana acum am incercat si am receptia destul de buna, reusind sa comunic din Bucuresti, zona parcului Nicolae Balcescu (fabrica Zarea) cu un sofer de la km 29 de pe A1, precum si de pe drumul Buftea-Corbeanca cu cei de soseaua de centura. E destul de utila, in obtinerea informatiilor. Singura (mica) problema este galagia din masina si limbajul soferilor de camioane :D

Poze inca n-am facut, maine plec la munte si le fac in peisaj idilic :)

 

Later edit: O poza facuta in graba in parcare langa castelul Bran

cb.jpg

Share this post


Link to post

Acum totusi intrebarea mea este: soferii (camionagii) pe la noi folosesc asa ceva? adica chiar te poti informa pe drum de diverse evenimente pe sosele?

Edited by lucian14

Share this post


Link to post

Da exact din astea folosesc.

Share this post


Link to post
Acum totusi intrebarea mea este: soferii (camionagii) pe la noi folosesc asa ceva? adica chiar te poti informa pe drum de diverse evenimente pe sosele?

Tocmai de asta am pus si eu pe masina statia mea...mai auzi de la "colegii de pe camioane" unde e un radar, unde mai e un echipaj e politie...asta impreuna cu antiradarul...fac calatoria prin Romania...mai lejara :D

Share this post


Link to post

E bun sistemul in cazul asta ptr. cei care fac majoritatea deplasarilor in tara :thumbl:

Share this post


Link to post

Eu tocmai am facut un mic drum prin tara si pot spune ca este foarte utila. Cand am plecat am folosit DN1 pana la Sinaia. Cuminte pana la Ploiesti, unde am gasit un tip cu un Renault Master (taaare curios  <img src= )"> ''Auzi colegu' cu Nubira, da' tu ce cari cu nubira aia de ti-ai pus statie pe ea?'' ), cu care am mers tandem. Pana la Nistoresti la Petrom am fost eu iepure, apoi am orprit si a trecut el in fata si m-a dus pana la Sinaia. Dupa 2 zile am luat-o pe Rasnov-Bran-Moeciu-Campulung - Targoviste. Utila a fost statia pe un segment de serpentine, unde am nimerit un papuc de Gj in fata care cobora cu piciorul in frana, si nu era loc de depasit. Se facuse o coloana in spatele sau, eu fiind imediat in urma sa suportam toate stangaciile lui inclusiv mirosul de ferodo. Am dat prin statie si mi-a raspuns un camionagiu de Sb care cobora cam un km in fata noastra. L-am rugat sa-mi spuna ce masini trec pe langa el - stiut fiind ca pe bucata respectiva nu puteau ajunge alte masini decat cele care urcau- si am numarat cat dureaza de cand ma anunta el pana ajunge masina respectiva sa treaca de mine, iar la prima pauza de masina m-am bagat in depasire, o data cu mine inca 3 alte masini din spate, chiar intr-un viraj pe coborare :) ) Sa fii vazut moaca aluia de Gj! A facut toti banii. 5 minute mai jos am ajuns si colegul de Sb, mi-a facut semn ca-l pot depasi, i-am multumit si prin statie si cu avariile si m-am dus. L-am tinut in spate cam 20 minute, dupa care ne-am distantat prea mult si nu l-am mai auzit.

Apoi pe segmentul Voinesti-Targoviste am mai reusit sa vorbesc cu un coleg de pe o cisterna Petrom, iar de la Targoviste spre Buftea cu alti doi care m-au avertizat de un radar la Crangasi.

In zona Bucurestiului o folosesc cu succes, intrucat aflu care e starea centurii bucurestiului si stiu pe unde sa o iau.

Concluzionand: E super utila!

Share this post


Link to post

Mdea... revenim.

 

Am observat utilitatea statiei si in alte situatii decat depasiri si radare, si anume in caz de accidente (pe Valea Oltului in multe cazuri asta inseamna blocarea circulatiei) si blocari ale drumului (cade muntele pe noi). Poti trage linistit in primul popas si stai la un mic si un suc pana se deblocheaza, in loc sa stai coloana sa-ti toci nervii si benzina.

 

Afli si de obstacolele temporare care apar pe drum. La ultimul drum Sibiu-Valcea, noapte, pe sensul meu de mers cazuse o barna de lemn destul de mare (cred ca avea sectiunde de aproape 20cm/20cm). Eu am aflat de ea prin statie, saracul, unul cu un papuc in fata mea, nu a vazut-o si a luat-o in plin. La ce viteza avea coloana, daca nu stiam de ea, o luam si eu 100%!

 

Plus ca, daca esti singur, nu te plictisesti niciodata. Ai mereu cu cine schimba o vorba!

Share this post


Link to post

Ca sa nu mai zicem ce fain e sa-i auzi pe camionagii vorbind intre ei de ''aia cu turismele'' :) )

Share this post


Link to post

Chiar acum 5 min am ascultat o discutie de genu pe statie...m-am cracanat de ras! Nu pot da citate aici :) Inafara de CB-isti radioamatori mai adevarati sunt pe aici? Facem un DX ceva? QSL

Share this post


Link to post

Te-ai mutat pe alt continent de vrei QSL in DX ?

QRM sau QRN? :D

Share this post


Link to post

Si asa cum promiteam...poze cu al meu President:

tot ansamblul noaptea si frumos luminat...post-1316-1156022784_thumb.jpg

Apoi cu un blitzt totul

post-1316-1156022837_thumb.jpg

Mai de aproape...post-1316-1156022856_thumb.jpg

Si chiar daca o s aschimb masina...se schimba si culoarea...ce sa...

post-1316-1156022886_thumb.jpg

 

:drinkers:

Share this post


Link to post

Si eu tot intre consola si scaun o tin, dar intre consola si scaunul pasagerului, mai ales ca a mea e mai micuta. Incape la fix, astfel incat ajung cu mana dreapta de pe cotiera la butonul de squelch si de volum.

 

100_0846.jpg100_0847.jpg100_0848.jpg

Si cum vine antena.

100_0844.jpg100_0845.jpg100_0849.jpg

Share this post


Link to post

ia spuneti si voi exact ce aveti , de unde si ce preturi ca ma bate si pe mine un gand sa`mi iau o jucarie din asta :D imaginati`va sa vb un matiz cu un tir :)

 

Te rog fa bine si scrie romaneste! Adica fara limbaj IRC si cu majuscula la inceput de fraza/propozitie.

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

:D

:D imaginati`va sa vb un matiz cu un tir :)

Si ia imagineaza-ti cand spune tirul Matizului cam pe unde e politia mobila...si cam pe unde e un radar...atunci sa vezi imaginatie...si realitate...la un loc.. :D

Share this post


Link to post
ia spuneti si voi exact ce aveti , de unde si ce preturi

 

Pai citeste si tu topicul asta si o sa vezi ce avem si de unde :)

Share this post


Link to post

Nene Mircea, m-am uitat cu atentie la pozele puse de matale, pentru ca si "a mea" e pe drum. Numai cablul de la antena nu-mi place ca sta pe mijlocul lunetei. N-ai reusit sa-l scoti pe langa cheder la o portiera din spate? Zi cum ai facut cu legaturile electrice ca sa stiu s-o montez si eu. Multumesc :)

 

LE La mine cred ca merge pusa sub casetofon.

Edited by Moshu

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...