Jump to content
Sign in to follow this  
48ltc

Probleme Oprire/Pornire/Sanda Lambda

Recommended Posts

Salut,

 

Am un cielo pe benzina si gaz. Am mai discutat problema mai demult, problema e ca se opreste si nu mai porneste pentru cateva minute . Se opreste in general cand coboara turatia, cand ma pregatesc sa opresc, sau cand stau la relanti, dar nu se opreste mereu, cand o apuca.

Mentionez ca se opreste si pe gaz si pe benzina.

Am schimbat odata IAC-ul, a mers 2 sapt , a revenit problema, pe urma mai tarziu s-a intamplat problema la service, si a iesit un senzor de pe galerie , undeva in stanga parca, l-am schimbat si dupa 2 sapt aceeasi problema a revenit.

Am mai auzit ca ar fi sonda lambda .

 

Intrebare : Poate sa fie sonda defecta sa trimita alte valori ale amestecului si sa imi produca aceasta oprire ? Si ce se intampla in cele 5-7 minute pana isi revine ?

Daca decuplez sonda, calculatorul tine minte ultimile date sau are un program de urgenta implementat cu valori standard sa ii zic asa, si cand scot sonda sa mearga pe solutia aia , astfel sa pot sa vad daca e sonda defecta ?

 

LE : scuze pentru titlu, SONDA nu SANDA :)

Edited by 48ltc

Share this post


Link to post

La espero se poate merge fara sonda dar problema nu e de acolo. Sonda singura nu poate face sa nu mai porneasca motorul indiferent cat de defecta e.

Problema semnalata are mai multe solutii posibile exista alte topicuri de studiat. Foloseste search cu incredere.

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Am cautat cu incredere, sunt pe forum de mult timp, numai ca nu activez rar, problema am mai semnalat-o mai demult, insa fara rezultat, atunci mai imi dadea raspunsuri ovi_jer .

Am fost si la service-uri, insa de cele mai multe ori primesc acelasi raspuns, daca nu arata nimic pe tester nu stim ce sa ii facem, de unde sa incepem.

Din acest motiv am mai postat odata, am luat manualul de service, am citit pe acolo, personal nu am descoperit ceva, nu ma pricep recunosc, insa incerc sa fac legaturi si sa le inteleg.

Odata mi-a mers mai mult timp , vreo 2-3 luni cred, am schimbat pe garantie bobina de la delcou daca nu ma insel, asa ii zice, insa in aceeasi perioada apareau semnalele ca s-ar opri da nu se oprea.

Iarna trecut 2008-2009 nu s-a oprit , cum a venit caldura s-a oprit. Iarna asta nu am mers cu ea din motive legale, cateva litigii cu firma de leasing, reinmatriculare, abia maine o iau sa merg cu ea, 27.02 . Cine a mers sapt. trecuta cu ea cica nu i s-ar fi oprit, insa nu cred ca a trecut asa problema peste iarna.

Va tin la curent daca revine problema, daca va intereseaza, din curiozitate macar :) .

Numai bine.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...