Jump to content
Sign in to follow this  
aurelianstanciu

Montaj Geam Stanga Fata Matiz

Recommended Posts

Salut!

 

Am tot cautat pe forum daca este vreun topic despre asa ceva dar nu am gasit.

 

Stie cineva care este procedura de schimbare a geamului de la usa fata stanga la Matiz?Am fost la service si ma costa manopera 100 lei plus geamul vreo 200.

 

Multumesc anticipat pentru ajutor.

Share this post


Link to post

Geamul la matiz se da jos foarte usor, nu trebuie decat sa-l demontezi de pe macara unde e prins in doua suruburi :) un geam la gl e mai ieftin...

Share this post


Link to post

Am avut o problema asemenatoare acum 2 ani numai ca mie mi-au spart niste pusti geamul de la usa fata dreapta. In primul rand ca la vremea respectiva trebuia sa astept sa-mi vina la comanda si nu vroiam sa astept 10 zile. Asa ca m-am dus in targ la vitan unde un rrrom mi-a lasat la 2.500.000 o portiera in stare perfecta de la un matiz din 2006 (ca era stantata data fabricatiei pe ea). Era completa: geam inchidere centralizata, oglinda...ma rog.

M-am dus acasa cu ea si am luat manualul si am inceput sa studiez modul in care sa schimb geamul. Si pe masura ce avansam si exersam pe portiera achizitionata modul de desfacere a acesteia, mi-am dat seama ca mai bine mergeam in service. Cei de acolo se pricep si au mana formata. In primul rand ca trebuie sa dai jos masca cu tapiterie de pe usa de la interior. Pentru acest lucru trebuie sa scoti siguranta de la maneta de actionare a macaralei. Te asigur ca este destul de dificil in ciuda unor indicatii foarte precise de scoatere a acesteia. Apoi trebuie sa scoti un fel de plastic de protectie/ izolatie lipit cu mastic de portiera. Nu cred ca vei mai avea chef sa mai pierzi timp si cu punerea acestuia la loc. Nu cunosc pe nimeni care sa fi facut in particular acest lucru si cunosc destui care si-au montat singuri pe matiz inchidere centralizata. Si pe viitor lipsa acelei folii de plastic se va face simtita. Pe langa faptul ca m-am lovit usor si de mecanismul de inchidere centralizata a trebuit sa scot si chederele si gemuletul cel mic. Nu-mi mai aduc aminte exact dar cred ca gemuletul cel mic l-am montat la urma impreuna cu unul dintre chedere si imi aduc aminte ca nu mai picau chederele bine. M-am chinuit ceva ca atunci cand ridicam geamul imi iesea din unul dintre chedere. Si au existat si vreo doua momente in care era cat pe ce sa indoi geamul. La sfarsit eram multumit ca am terminat treaba, insa nu mai arata ca iesita din fabrica. Una peste alta am pierdut cam 4 ore pe langa masina plus timpul pierdut pentru geamului. Te asigur ca pentru a 100 ron manopera nu se merita sa te obosesti in fata blocului. Geamul costa acum 2 ani cam 170 ron. Te sfatuiesc sa mergi la un service. Insa, daca vrei sa experimentezi reparatii pe propriul matiz din lipsa de alta activitate atunci succes.

Edited by geoil

Share this post


Link to post

Am schimbat si eu de curand geamul din dreapta. Nu e prea complicat, ce e mai nasol e sa faci curatenie dupa ala spart(in caz ca asta e motivul pentru care se schimba).

Share this post


Link to post

am fost nevoit sa sparg gemuletul mic din dreapta de la matiz....stie careva cum se monteaza...am dat 40 lei pe el..si vreau sa-l montez singur sa evit manopera!! aveti idee este usor de montat sau macar cativa pasi ce trebuiesc urmati pt montaj!

 

Stiu ca imi trebuie un snur mai subtire doar atat

Edited by slim_daddy40

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...