Jump to content
Sign in to follow this  
Tytus

Probleme frana

Recommended Posts

Dupa ce iei leafa cumperi un pepsi rece si 2 pahare de unica folosinta si vii la mine la garaj si rezolvam problema impreuna in 20 min.Daca esti de acord cu oferta mea lasa-mi un mesaj ca sa stabilim data.

Share this post


Link to post

Salut Razvan, scuze ca nu ti-am raspuns, n-am mai intrat in weekend pe forum. E bine ca s-a oferit Sergiu sa te ajute :) .

 

Iti raspund totusi la intrebari, poate le foloseste altora:

- culisele sunt vopsite in negru, cand se uzeaza se ia vopseaua, se vede argintiu. Ale ele la Epica sunt nitel tocite si tot merg OK, au frecat putin pana m-am prins ca trebuie sa le ung. Cand se uzeaza mult se vede, n-ai cum sa nu vezi.

- vaselina, daca e de temp inalta (>250 grade) si nu ataca cauciucul, atunci e f OK

- furtunul se slabeste cu etrierul montat, are o garnitura de cupru pe care e bine sa o schimbi cand umbli, dar nu e jale daca o refolosesti. Nu te mai stresa atat cu culisele, sunt niste bucati de otel :)

- daca ai facut chestia cu placutele stanse cu mana, atunci e OK, asa trebuie sa mearga

- mizeria galbena nu poate fi nimic altceva decat lichid de frana, eventual amestecat cu ceva praf fin

- aer ma indoiesc ca ia pe la ganitura cu sectiunea patrata, dar cine stie...

 

Daca pistonasul ala a iesit relativ usor tras cu mana, atunci 99% nu e de la el...

 

Bafta cu Sergiu!

Share this post


Link to post

Salut! Nu are nimic, oricum nu ma mai grabesc, totul pare sa fie in ordine momentan. :)

Inseamna ca sunt OK culisele mele, e foarte putin sters negrul acela si decat in anumite zone. Ele merg perfect, deci nu am nicio problema acolo, nici n-o sa mai umblu.

Vaselina are punctul de curgere la 250 de grade, dar rezista fara probleme la 150-170 daca imi amintesc eu bine. Oricum, inainte sa umblu a doua oara, am mers cu roata incinsa si cu vaselina aceasta, care a ramas exact acolo unde am lasat-o, se vedeau inclusiv urme de degete :D

Cu saibele astea m-am invatat ce trebuie sa le fac daca sunt putin julite, finisate pe smirghel, asa am facut la cea de la CV, care arata nasol rau si nu etansa.

Pistonasul NU am reusit sa-l urnesc cu mana sub nicio forma, l-am scos apasand pedala de frana.

Multumesc!

Share this post


Link to post

Respecta termenul de schimbare a lichidului de frana si nu vei mai avea probleme cu frana, gandeste-te la cat timp ai schimbat lichidul ultima data si ce culoare avea lichidul scos din etriere.

Share this post


Link to post

Asa e. Lichidul l-am schimbat cam tarziu, nu stiu dupa cat timp si nici cu cat timp inainte a fost schimbat de fosta proprietara.

La o roata din spate lichidul nu a vrut sa curga de la sine, a trebuit sa calc frana si a iest negru si gros, in rest lichidul era curat.

Share this post


Link to post

am schimbat azi placutele de frana .mi s-a parut cand am fost la vulcanizare ca sunt uzate.asa ca am cumparat un set nou.onnuri.si le-am schimbat.nu ereu foarte uzate doar pe jumatate.dar le-am schimbat daca tot le-am cumparat pe cele noi.cu ocazia asta am vazut ca discul de frana pe dreapta la partea exterioara are o uzura gen rugina si cateva mici sarituri din el.si are alta culoare.chiar si placutele s-au uzat dupa el.o alta problema e ca pe dosul placutelor e o chestie din tabla foarte subtire care s-a cam copt.am fost tentat sa nu o mai pun din cauza ca era foarte coapta si ruginita dar m-am gandit ca o fi avand si ea vreun rol.si cum nu am avut altele le-am pus pe cele vechi.pistoanele le-am impins inapoi cu mana goala deci merg bine.la fel si etrierul misca usor pe culise.

Share this post


Link to post

La mine nu era nicio tabla pe spatele placutelor, deci merge si fara.

Share this post


Link to post

tabla aia cica e antizgomot, curata bine cu peria de sarma si pune-le la loc. Ajuta si sa fie gresate cu vaselina cu cupru sau cu vaselina ceratec la montare ;)

Share this post


Link to post

Tablita aia de pe spatele placutelor au rol de "radiator" pentru placute.

Foarte adevarat ca se gasesc placute si fara. Dar cine se respecta si cunoaste(la producator fac referire) v-a pune acele "radiatoare" pe spatele placutelor. Pana la urma conteaza si cum iti vinzi marfa.

 

Nu au rol antizgomot.

Share this post


Link to post

Nu pot sa pricep ce rol de radiator au.sunt foarte subtiri.

Share this post


Link to post

Asta cu radiatorul este pe post de snoava !

 

Placuta aia subtire de pe spate are fix rol antivibratii ! Adaug faptul ca exista producatori care nu pun tabla ci un material cauciucat.

 

LE: Ca sa nu pierdem timpul cu discutii ulterioare inutile, anexez niste linkuri:

http://www.autoanything.com/brakes/61A7209A0A0.aspx

http://www.napabrakes.ca/products/brake-pads-shoes/premium-pads/

https://data.epo.org/publication-server/rest/v1.0/publication-dates/19850424/patents/EP0138081NWA1/document.html (asta era suficient !)

http://www.nucap.com/products/shims/nu-lok/

http://www.autobarn.net/monroe-brake-pads.html

http://auto.howstuffworks.com/auto-parts/brakes/brake-parts/brake-shims.htm

http://brakeperformance.com/brake-shims.php

 

 

 

Edited by Salex

Share this post


Link to post

Salutare. Am un matiz. Am schimbat sabotii spate stanga si dreapta. Frana spate stanga functioneaza. Dreapta spate nu. Am deafacut conducta si nu vine lichid de frana. Ce poate fi ? Prima oara am crezut ca e de vina pistonasul pentru ca a curs lichid cand apasam frana. Dupa ce am schimbat la pistonas cilindrii nu a mai functionat deloc. Intre timp am ramas fara lichid si am cumparat si am pus dar nu a mai venit lichid la roata( am desffacit conducta). Pedala de frana cand o apas nu se duce pana la fund.

Share this post


Link to post

!. @calinjack; Am schimbat și eu plăcuțe frână așa cum le-am cumpărat de la distribuitorul local. Le-am schimbat au 32K Km ... fără nicio problemă ! Susțin cele afirmate de @salex

2.@azer; trebuie verificat traseul hidraulic de la pompă la cilindrul recepror ... să nu aibă o strangulare, sau ... ceva care să-i cauzeze lipsa debitului lichidului de frână la cilindrul receptor reclamat pentru nefuncționare.

Și aerisirea circuitului hidraulic poate conduce la rezolvarea situației.

Mult succes !  <img src= ">

Share this post


Link to post

Salutare tuturor

 

Pe scurt problema care ma apasa..

 

Acum ceva timp am fost la service pentru a-mi inlocui una din tobe si rulmentii fata la Matiz. Treaba a fost facuta insa dupa ce am luat masina am observat un huruit la roata dreapta fata. M-am dus inapoi, mecanicul mi-a spus ca e de la placuta. M-am mirat stiind ca face asa cind ori placa ori placuta este noua si trebuie sa ia forma discului ca sa nu mai scoata acel zgomot. Mirarea mi-a fost mai mare deoarece nu s-a umblat decit la rulment. Mentionez ca atunci cind este in miscare, scoasa din viteza, nu se aude acel huruit insa cind frinez se aude mai tare functie de presiunea exercitata pe pedala de frina. De atunci am tot asteptat sa dispara sunetul acela insa dupa o luna face la fel daca nu mai tare.

 

Intrebare: poate sa fi fost ceva montat gresit? sau prea strins? este cazul sa cumpar discul si placutele , sau poate pistonul nu lucreaza(din senin)?

 

Ce ma sfatuiti?

 

Multumesc

 

PS. Caut un mecanic bun care se pricepe la Matiz ( mecanicul meu a plecat in Germania..definitiv :( )

 

Cesar

Share this post


Link to post

Verifica daca nu ai joc la roata respectiva. E posibil sa nu fi strans suficient piulita la planetara si sa faca rulmentii zgomot.

Share this post


Link to post

Problema a fost identificata:

 

Trebuiesc schimbate discurile de frana, prin subtierea acestora, placutele ating de gradul rezultat in forma de "T". De aici si acele zgomote gen rulment defect.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...