Jump to content
Sign in to follow this  
Stefania77

Ajutati Un Ingeras [-O<

Recommended Posts

post-23048-125611498677_thumb.jpgpost-23048-125611496197_thumb.jpg

[-O< Doamne, ajuta-ne!

 

Suntem parintii lui Stefanut Vasile, un ingeras cu ambitie si personalitate, care a suferit mult de la nastere si pana in prezent. S-a nascut cu mai multe boli, a fost un soc pt noi toti. Povestea lui o gasiti pe blogul de la link-ul de mai jos. Am inceput recuperarea lui inca din a 5-a zi de viata, atat in tara cat mai ales in strainatate. 4 sedinte de tratament de cate 2 saptamani la fiecare 3 luni in Ucraina, timp de 1 an si jumatate, in paralel si inca de mic recuperare in tara continuu atat medicamentos cat si terapeutic.

Acum, in toata aceasta nebunie cu protestul impotriva becaliotului si caderea guvernului , noi ne-am vazut de ale noastre si am fost la tratament in Ungaria, la Peto Institute din Budapesta!

Am stat in Budapesta 2 saptamani, timp in care am facut zilnic tratament (in afara weekendului) la aceasta clinica. Ca urmare, copilasul nostru a mai facut ceva progrese, si astfel, pe zi ce trece devenim mai increzatori ca Stefanut va deveni copil normal si sanatos, apt sa se descurce singur in viata! Pe blogul lui, cititi mai multe despre aceasta experienta:

http://helpstefanut.wordpress.com/

Se pare ca va avea tratament medicamentos pe viata, dar asta e un prêt mic….

In viitor, avem nevoie de alte tratamente , pentru a nu pierde ceea ce am reusit pana acum. Anul viitor va trebui sa mergem macar o data in Budapesta si inca o data in Ucraina. Astea necesita bani, bani pe care nu-i avem inca.

De aceea apelam si speram la ajutorul vostru, [-O< ajutor care ne-a prins bine pana acum, si ne va prinde si mai bine in viitor. Avem nevoie de circa 300 euro sambata, 24 oct 2009, caci incepem o sedinta de kinetoterapie de 12 zile aici la noi, apoi de circa 1600 euro ptr. un tratament in Ungaria si de 3500 euro pentru tratament in Ucraina… tinand cont ca vin sarbatorile de iarna, poate Mos Craciun ne va ajuta prin voi sa avem si noi o bucurie adevarata care sa ne dea sperante in continuare!

Cont deschis la BRD Rasnov: RO BRDE 080SV47570500800, titular Radulescu Raul Stefan.

 

Doamne ajuta si multumim!:X

post-23048-125611495245_thumb.jpg

Ionela si Raul Radulescu

  • Like 2

Share this post


Link to post

Revin, am uitat sa specific moneda contului, e vorba de LEI.

Pe blogul http://helpstefanut.wordpress.com/ am dat chiar toate informatiile, acte, contact, detalii despre conturi (caci avem doua, unul la BRD si unul la ING), nr de tel, informatii despre Stefanut si recuperarea lui.

Multumim din suflet, oameni buni!

:osanale:

post-23048-125619433978_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Multumim admin-ului ca ne-a pus la loc de onoare! :osanale:

Dumnezeu E sus si Vede! Sanatate va dorim si speram sa avem si ceva raspunsuri, macar incurajatoare! :wallbanger:

 

Numai bine

:X

Share this post


Link to post

Multumim admin-ului ca ne-a pus la loc de onoare! :osanale:

Dumnezeu E sus si Vede! Sanatate va dorim si speram sa avem si ceva raspunsuri, macar incurajatoare! :wallbanger:

 

Numai bine

:X

 

 

 

Trist :( Multi citesc, inchid si trec la urmatorul totpic.. poate e mai vesel.... :rolleyes:

Share this post


Link to post

Avem 3 pui de catel de donat, pt cine e interesat!

Sunt 2 cateluse negru cu alb si un catel alb complet! :dizzy:

Frumosi foc, dolofani, rasa ciobanesc, dar nu stiu cat de pur..

 

Astept doritori!

Share this post


Link to post

Tinand cont ca vin sarbatorile de iarna, familia Radulescu va doreste tuturor sanatate si la multi ani!

Va multumim pentru ajutoarele de pana acum, si va rugam sa tineti cont ca orice mica donatie ne va ajuta sa avem si noi sarbatori fericite!

LA MULTI ANI!

Share this post


Link to post

Avem o noua programare la Clinica din Ucraina,

detalii aici:

 

http://helpstefanut.wordpress.com/

 

Suma necesara unui tratament, plus costurile de cazare, masa, transport se ridica la aprox. 3800 euro.

Poate reusim si-l ducem macar o data pe an la recuperare acolo unde ii merge cel mai bine! Repetarea tratamentului este mai mult decat necesara, de curand am fost la controlul neurologic (in Tg Mures la dna dr Mera) si ne-a spus ca muschiuletii in zona coapselor si a bratelor sunt slabiti. Ne ingrijoreaza pauza asta aducatoare doar de rau... asa ca apelam la bunatatea voastra si .. ne rugam! :osanale:

Doamne Ajuta!

 

post-23048-12653629819_thumb.jpg

Edited by Stefania77

Share this post


Link to post

Revenim cu noutati: trebuind sa mergem la alt tratament, am inceput o campanie de presa in ziarul "Gandul", speram sa reusim si de data asta, si ajutorul dvs. va fi deasemena esential si bine primit:

 

Va multumim si va dorim sanatate si fericire!

 

articol preluat din ziarul "Gandul":

 

http://www.gandul.in...t-3-ani-5593413

 

CAMPANIE Declarat sanatos la nastere, bolnav din prima zi de viaţă

 

Tehnica de antrenament a cosmonautilor, speranta de vindecare a lui Ştefanut 3 ani

de Alina BĂDĂLAN TURCITU | 23 FEBRUARIE 2010

 

La cinci zile de la nastere a intrat in ghips si pană la 3 ani a stat numai prin clinici. Micutul Ştefanuţ are vreo sase diagnostice: "apă la creier", muschi flasc la mană si la picior, atrofierea unei parti din creier sa. Poartă ghetute ortopedice, orteze si proteze; nu vorbeste, ci haraie. Ca să-şi poată continua tratamentul la clinica din Ucraina ii trebuie 3.700 de euro pană in mai. Apoi, mai trebuie alti si alti bani, nimeni nu stie cat

 

 

Tehnica de antrenament a cosmonautilor, speranta de vindecare a lui Ştefanut 3 ani

 

"I-a rasucit mana si osul lui de bebeluş a pocnit scurt, parcă-l si aud... Ştefanuţ abia se nascuse, avea cinci zile cand l-am dus la doctor să-i repare entorsa", povesteste tatal, Raul Radulescu din Râşnov. Apoi, copilul a intrat in ghips - un picior si o mana pană la cinci luni. "Mai are si picior varus-equin, des­coperit la nastere. Laba piciorului e intoarsă in interior si tendonul lui Ahile e foarte scurt. Entorsa aia de la mană n-a vazut-o nici un doctor, abia a doua zi de la nastere a descoperit-o o asistenta Nu stiau de ce a plans copilul toată noaptea, prima din viata lui...", zice mama, Ionela. Peste cateva zile i-au mai gasit o boală: pareză la mana dreapta sus. Laptele si-l bea cu noduri, că-l durea permanent mana - nu putea s-o tină decat sucită la spate, indoită de la cot. Statea ca papusa si se uita fix undeva, in sus, la bec, credeau parintii... nu radea, nu se misca. "Îl tineam două saptamani in ghips, era vara i se oparea pielea, il imbaiam cu pungă pe ghips. După două saptamani, mergeam la doctor să-i scoată ghipsul si să-i facă masaj, o saptamană era liber, apoi iar ghips, tomografe, ecografe, vizite medicale. Şi el plangea continuu. Saracu', il durea că mai avea si alte boli, dar incă nu i le descoperiseră doctorii. După ce a scapat de ghips, a ras si el, pentru prima oară in viata lui. Mi s-a parut asa amuzant, că dintr-odată i s-au ridicat obrajorii aia grasuti si radia", spune Ionela.

 

Nimeni nu stie de ce s-a nascut Ştefanuţ asa; unii doctori zic că i s-ar trage fiindcă s-a nascut cu buricul infăşurat in jurul gatului si s-a asfixiat. Dar chiar si asa, la nastere a primit Apgar 9.

 

Fragil si inert ca o papuşă din sticlă

 

Într-o zi, parintii au aflat de ce se uita bebele numai la bec si s-au infiorat: mai avea si hidrocefalie. Popular ii zice "apă in creier" si, netratata capul se umflă pană plesneste. Dar la el nu e cazul, că ia pastile de la cateva luni, imediat cum s-a aflat. Şi o să ia toată viata. Mai trebuie ferit de zgomote puternice, lovituri si febra Una singură ii poate agrava mult boala.

 

N-avea nici macar un an cand i-au mai descoperit incă trei boli: portiuni din creierul lui slab dezvoltate (hipoplazie de corp calos), retard si parapareză flască la picioare. Cu totul, sase diagnostice. Era asa fragil, blond, cu ochii lui albastri, ziceai că e din sticla Poartă de la patru luni niste ghetute ortopedice dure, iar noaptea - orteza Cand nu-i puneau orteza, ii fixau altă proteză intre picioare, de-l tinea toată noaptea cracanat. Asta era pentru soldul lui stang, nedezvoltat. Şi mai avea si strabism, s-a operat de două ori si s-a recuperat.

 

Acum, Ştefanuţ a implinit 3 ani si a stat numai prin clinici. Prima dată l-au dus la Targu Mures la terapie Vojta. N-avea mai mult de jumatate de an. "I-au apasat pe un punct de pe corp si dintr-odată copilul a inceput să dea din mană cinci minute, continuu, el care pană atunci statuse tot timpul inert. Apasau in alt punct si scutura continuu si din maini, si din picioare. Cică pană atunci nu miscase nu fiindcă nu putea, ci fiindcă creierul lui nu stia cum", zice Raul. După două luni de exercitiu zilnic, victorie mare: bebele a dus prima jucarie spre gură! Ba chiar a inceput să ridice putin si un picior! Parintii au pus mana pe telefon si au anuntat pe toată lumea, parinti si prieteni.

 

Dar apoi a inceput alt razboi: statul in sezut. Parea imposibil, cand incercau parintii să-l ridice, pruncul se lasa moale ca o carpa La un an, l-au dus la Brasov, să facă terapie Bobath - copilul le indura pe toate curajos, ca la armata Şi facea zilnic kinetoterapie, masaj, rasuciri si gimnastica Dar nu era suficient. S-au dus la Oradea, la altă clinica pentru bai galvanice, impachetari in ceară de albine si terapie cu lumină rosie si albastra Tot nu progresa destul. Nu scotea o vorba nu mergea de-a busilea; numai se tara pe jos.

 

Exercitii provenite din tehnica de antrenament a cosmonautilor

 

Salvarea a fost Ucraina, in Truskavets, la o clinică privată cu doctori ca-n filme. În numai două saptamani de exercitii, Ştefanuţ a reusit acolo ce n-a reusit in tara luni la rand: mersul de-a busilea. Parintii erau in extaz. Doctorii au zis că Ştefanuţ s-ar "repara" de tot numai dacă ar continua să vină cam de patru ori pe an. Şi intr-adevar, după a doua vizită in Ucraina, putea să stea copacel, singur. "Foarte mult l-a ajutat terapia «Panza de paianjen», provenită din tehnica de an­trenament a cosmonautilor. Ajută la invăţarea echilibrului. Copilul stă in aer, pe burta să zicem, agăţat in niste chingi si face exercitii in aer. Şi mai este verticalizarea - il invaţă statul in picioare. Ştefanuţ statea intins pe un balansoar si era adus, treptat, de la 45 de grade pană in unghi drept. Abia atunci i s-au asezat si lui toate alea in cap si a inteles ce e statul in picioare", ne explică Raul. Abia după a treia vizită in Ucraina, Ştefanuţ a mers singur, la doi ani jumate. Ăsta a fost apogeul, scriau parintii pe blog. Dar in genunchi tot nu putea să stea, iar de vorbit, scotea doar niste sunete dezlanate, atat. După ultimul tratament in Truskavets, a reusit să urce singur scarile, tinandu-se numai de balustrada Mama si tata nici nu visau că va putea face el asta, asa de repede.

 

Acum, urmatorul tratament in Ucrai­na e programat pentru luna mai, dar parintii nu mai au o letcaie. El - inginer, ea - informatician, câştigă 700 de euro impreuna dintre care 400 de euro se duc numai pe rata la casa Pentru prima vizită in Ucraina au primit bani de la serviciu, pentru a doua din donatii si, cand a venit randul celei de a patra, si-au vandut apartamentul, s-au mutat intr-o casa iar banii ramasi s-au dus pe celelalte tratamente. Acum sunt lefteri. Ca să ajungă iar in Ucraina le trebuie cam 3.700 de euro, cu totul. Plus terapiile din anii ce urmeaza nimeni nu mai stie cat de scumpe vor fi si alea. Au deschis conturi, dar nu au strans decat 1.000 de euro pentru programarea din mai. "Nu stim de unde o să facem rost de banii ăştia. Şi tare mi-e teamă ca dacă nu vom continua tratamentele, Ştefanuţ va pierde mult din ce a invăţat. Deja unii muschi nu-l mai ajuta fiindca din iulie 2009 si pană acum, nu am avut cu ce să ajungem la clinică", spune Ionela.

 

"Are bronsita că urla nu vorbeste. Şi cand plange, tot un harait se aude"

 

Acolo poate invăţa să si vorbeasca Acum zice numai "mama", "tata" si "ou". De fapt, e mai mult un "uuuu" prelung. Vorbitul lui sunt niste haraituri ciudate, pornite din stomac. "A facut bronsita că urla nu vorbeste. Fiindcă a avut faringele mai scurt, si cand plange, tot un harait se aude. E suspect si de astm bronsic, mergem periodic la salină", spune mama. Ştefanuţ s-a saturat să poarte ghetele ortopedice si prin casa Şi le scoate si le aruncă prin bucatarie, pe sub dulapuri. Are forţă in brate, dacă a mers mult tarâş... Apoi, brusc, îşi impreunează mainile, ca si cum s-ar ruga, tremură din tot corpul si dă drumul unui harait in crescendo. "Ah, dacă ai stii să vorbesti, aş intelege si eu ce vrei", oftează Ionela. Apoi tace, brusc. "Hm, suspect, ia să vedem noi, e cod galben sau maro?", intreabă tatal, controlandu-l la pampers. Nici una, nici alta. Numai că Ştefanuţ ia pozitia nemiscat cand ii vin straini in casa E rezervat si neincrezator, spitalele l-au facut asa. Ne cercetează mut din cap pană-n picioare, nu-i scapă un amanunt. E ciudată privirea asta la un copil de trei ani, care se uită in sus ca un om mare, greu apasat de griji.

 

INFO PLUS:

 

Conturi deschise pentru Ştefanuţ

 

• RO57BRDE080SV47570500800 - BRD sucursala RÂŞNOV, titular RĂDULESCU RAUL ŞTEFAN, Cod SWIFT: BRDEROBU, Adresa BRD Brasov: strada Mihail Kogalniceanu nr. 5

 

• RO07INGB0000999901716715 - ING BANK sucursala BRAŞOV, titular RĂDULESCU IONELA ŞTEFANIA, Cod SWIFT: INGBROBU, Adresa ING Central: Şoseaua Kiseleff nr. 11-13 Bucuresti

alina.badalan@gandul.info

 

 

post-6571-1266912066.jpgimg-resized.png Imagine micsorata: 80% din marimea originala [ 800 x 533 ] - Apasati aici pentru a vedea imaginea completa.post-6571-1266912072.jpg

Edited by Stefania77

Share this post


Link to post

NU NE OPRIM AICI…

Ne-am luptat pentru copilul nostru, si voi ne-ati ajutat….

A fost greu, dar NU NE OPRIM AICI… si nici nu vom lasa timpul sa-l faca pe Stefanut sa “uite” ce a invatat la recuperare in Ucraina. De aceea ne punem iar pe treaba si va invitam rugandu-va sa va alaturati noua din nou. Acesta nu este un articol oarecare, nici o “poveste” povestita de noi pentru a va arata ce giumbuslucuri a mai facut Stefanut (nu ca nu ar mai fi facut destule in ultimul timp!). Acesta este, de fapt, un nou start pentru o noua serie de strangeri fonduri.

Fiind iar an “de criza”, ne-am gandit ca e mai sigur sa anuntam din timp ca Stefanut mai are inca nevoie de voi, de ajutorul si sprijinul cu care l-ati inconjurat si pana acum si pentru care va multumim din suflet.

 

Mai are nevoie de recuperare psiho-motorie, atat in Truskavets, Ucraina, cat si la Peto Budapest.

 

“Ar trebui multa psihopedagogie acum”, a mai spus doamna dr. Mera. Insa trebuie sa gasim persoana care sa ne acorde atata timp (caci ar trebui sa vina acasa zilnic sa lucreze cu Stefanut programul PORTAGE). Avem psihoterapie la Micul Print, insa doar o ora pe saptamana, ceea ce e foarte putin. Mai facem (contra cost) doua sedinte pe saptamana cu un logoped foarte bun, insa la fel, este destul de putin. De aceea am fost sfatuiti si este necesara inca o terapie de “conductive education” la “Peto Institute” Budapesta. Poate chiar vom si reusi sa ajungem, macar doua saptamani (in iulie sau august), asa cum am mai fost si anul trecut. Ideal ar fi o luna, insa e mai scump. 2 saptamani de tratament la Peto costa 1500 euro (cazare inclusa).

 

 

Pe de alta parte, programarea din octombrie la clinica din Ucraina deja o avem (6 octombrie), ar mai fi nevoie de banii pentru tratament, bineinteles. Pentru Truskavets ne trebuie 3500 euro… De aceea facem iar apel catre voi, cei ce aveti inima deschisa si vreti sa ne ajutati, cu bani (avem deschise acele doua conturi pentru Stefanut), cu promovare (mess, mass, mail, viu grai, etc), cat si cu sfaturi, idei, incurajari.

Multumim din suflet!

Pretul pentru o alta perioada benefica lui Stefanut, care, cu ajutorul lui Dzeu, l-ar face si mai bine si ne-ar aduce mai aproape de “visul” de a-i reda acea copilarie pe care multi alti copii o au, se bucura de ea si sunt fericiti, este de aprox 5000 euro. S-a mai strans si in primavara suma aceasta si a fost mai mult decat suficient ca Stefi sa progreseze si sa fie “baiatul mare si frumos” de care Dr Mera s-a mirat.

Dar, “nu ne vom opri aici” si va rugam si pe dumneavoastra…. sa ne ajutati!

 

Conturi deschise pentru Ştefanuţ

 

• RO57BRDE080SV47570500800 - BRD sucursala RÂŞNOV, titular RĂDULESCU RAUL ŞTEFAN, Cod SWIFT: BRDEROBU

• RO07INGB0000999901716715 - ING BANK sucursala BRAŞOV, titular RĂDULESCU IONELA ŞTEFANIA, Cod SWIFT: INGBROBU

 

 

mai multe detalii, poze, acte medicale, aici:

http://helpstefanut.wordpress.com/

Edited by Stefania77

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...