Jump to content
Sign in to follow this  
BGeo

Viteza In Coasta La Cisnadioara

Recommended Posts

AS Tuning şi CS Performance organizează, la finele săptămânii vitoare, o cursă petru amatori.

 

Ajunsă la ediţia cu numărul cinci, tradiţionala Cupă Tuning va avea loc şi în acest an pe data de 10 octombrie 2009, pe drumul judeţean 106 D, care face legătura între Sibiu şi Cisnădioara. Competiţia se va desfăşura pe asfalt, de o calitate foarte bună, şi este destinată în egală măsură atât piloţilor amatori, cât şi celor licenţiaţi, condiţiile minime de securitate fiind ca maşina să fie dotată cu centură de siguranţă minim în trei puncte, stingător, triunghi reflectorizant, iar piloţii să poarte cască în timpul cursei.

Maşinile participante pot fi atât înmatriculate, cât şi neînmatriculate. Singura condiţie impusă este ca cele care fac parte din cea de-a doua categorie să fie transportate pe platformă până la parcul închis şi de service, care este situat pe linia dreaptă dinaintea startului.

Traseul va avea o lungime de trei kilometri, iar pe lungimea sa vor fi amplasate două şicane din cauciucuri pentru a limita vitezele de vârf care se pot atinge pe anumite zone de rulare. „Facem acest lucru în special pentru protecţia piloţilor, petru a evita producerea unor evenimente neplăcute. Noi ne dorim să fie o cursă frumoasă, lipsită de incidente în care toată lumea, atât concurenţi, cât şi spectatori să se simtă bine”, susţine Jean Tatu, principalul organizator.

Maşinile de concurs vor fi împărţite în funcţie de cilindree. Astfel, cele trei clase de concurs sunt: maşini cu o capacitate de până la 1.600 cmc, maşini cu o capacitate între 1.600 şi 2.000 cmc şi maşini cu o capacitate de peste 2.000 cmc. La maşinile dotate cu turbo, va fi aplicat un coeficient de 1,7 faţă de cilindreea motorului.

În funcţie de numărul de concurenţi, cursa va avea minim trei urcări, între care obligatoriu două de concurs. Învingători la fiecare clasă vor fi desemnaţi piloţii cu cel mai bun timp stabilit în oricare din manşele de concurs.

Înscrierile se vor putea face, sâmbătă dimineaţa, 10 octombrie, la faţa locului, începând cu ora 7,30, acestea fiind deschise până la ora 9. Startul propriu zis în prima urcare este preconizat să aibe loc în jurul orei 10.

La această cursă, organizatorii au alături de ei ca şi parteneri Consiliul Local şi Consiliul Judeţean Sibiu, Sigemo, Ion Art Glass, JR Vile la cheie, Realitatea TV Sibiu şi Tribuna.

Pentru informaţii suplimentare: Cristi FLOREA – 0744 - 681090 sau mail fcristi79@yahoo.com

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...