Jump to content
Sign in to follow this  
test_driver

Zgomot Urat La Motor

Recommended Posts

Dupa ce i-am facut toate reparatiile si placerile salupei mele a mers cca 2000 km, dupa care intr-o seara frumoasa cobor sa-mi iau tigari si las motorul pornit, si ce credeti ca aud? un zgomot foarte asemanator cu un motor diesel. Acum nu stiu, or fi tachetii, o fi axul cu came?, cand deschid capota se aude ca si cum ar atinge ceva, dar nu atinge nimic, si se aude in jurul pistoanelor din partea dreapta, adica ultimile 2 din dreapta. poate nu e din motor, o fi o rola, dar parca e din motor, i don't know.

 

Merci.

Share this post


Link to post

Axul cu came si sau ultimii 2 culbutori (dreapta cum ai zis tu). Indicat ar fii sa-i schimbi pe toti daca schimbi si axul.

Share this post


Link to post

Asa pateam la Opel si erau piulitele de la culbutori desfacute...

Share this post


Link to post

da cu putin WD 40 pe cureaua de AC. Astefl elimini suspiciunea rolei .

Share this post


Link to post

Si cileo-ul meu face la fel...zici ca e diesel, numai ca la mine se aude de undeva din partea stanga a motorului. Eu am schimbat axul cu came si culbutorii (numai 2 ca aia erau uzati) si tot face, dar nu cred ca e de la ax.

Daca il repari sa-mi zici si mie ce a avut.

Share this post


Link to post

Hmm...tu ai schimbat axul si 2 culbutori si dupa ce ai montat totul facea la fel?

Eu am schimbat doar 2 culbutori (aia din dreapta) si a mers bine vreo 4 luni, acu' iar a inceput sa tacane, dar la mine era tocita si axa.

Recomandat e daca schimbi axa sa schimbi si toti culbutorii. Btw, da' daca fac schimbarile asta n-ar fi mai bine sa schimb si tachetii?

Share this post


Link to post

adrian.sava tu ai schimbat multe si degeaba si ar fi cazul sa schimbi si mecanicul asta daca nu vrei sa iti schimbe mecanicul si masina cu alta.

Ai schimbat bujiile?

Share this post


Link to post

Cam cat costa un ax si culbutorii toti? sper sa nu ma speriati, am mai dat luna trecuta 660 de lei grei :D pe o pompa de servo, sper ca nu costa la fel si axu si culbutorii, sau mai scumpe  <img src= S"> .

Share this post


Link to post

Astazi vreau sa-mi cumpar bujii, dar nu stiu de care...(bosch, champion, NGK si ce tip) un sfat?

Oricum la mecanicul care mi-a schimbat axul nu am sa mai merg. Mi l-a schimbat numai ca sa-mi ia banii (era tocit ce-i drept la 2 came dar nu mult) pt ca zgomotul nu era de la ax.

Multam.

Share this post


Link to post

axul cu came e cam 2 500 000 lei iar 1 culbutor aprox 250 000 lei. deci 6 500 000 lei ax+culbutori daca e ohc.

Share this post


Link to post

Am verificat la unchi-miu axul si culbutorii si se pare ca nu ei sunt de vina, am urcat masina pe rampa si zgomotul vine mai de jos, se auzea ceva mai bine in baia de ulei. Cred ca e din cilindri sau de la Arborele cotiti.

 

Apropo am inteles ca arborele cotit la Espero, nu stiu daca la toate sau la orice masina, mai are o piesa in partea din dreapta a masinii, o piesa legata cumva de arbore, care nu stiu ce face, nu stiu sigur asta am auzito de la un mecanic de la Daewoo. Asa e? Acum un an se auzea din cand in cand un tzacanit la motor, si mecanicul respectiv spunea ca de acolo vine zgomotul, ma gandesc acum ca s-a agravat situatia. :-?

 

Trebuie sa o pun la un tester, dar nu stiu daca se afla ceva cu testerul.

Share this post


Link to post

axul cu came la 2.5 este cam ieftin ... eu am cumparat la cel_mai_mic pret axul cu came (Inchon Korea) cu 3,5 mil... mare grija sa nu fie de kadet o sa consume 15%

Share this post


Link to post

Am rezolvat problema la motorul meu, acum toarce si se aud putin culbutorii. Dar problema nu era de acolo, aveam pompa de apa facuta praf, si chiar cand am ajuns la service a inceput sa curga si apa prin pompa, mare bulan am avut. pompa costa 1 000 000 de lei, dar am schimbat si o rola si curelele si o garnitura, si m-a costat cu tot cu manopera 5 512 000, :wallbanger:

Share this post


Link to post

Test driver din cauza pompei de apa se auzea motorul urat? Pt.ca si a mea e stricata si vreau s-o schimb mai pe luna viitoare asa.

Cu toate astea , chiar daca completez 1l.de antigel saptamanal mecanicul mi-a zis ca pot pleca si la Constanta cu masina ca nu-i problema.Adica las-o bah ca merge asa!

Dar nu vad de ce s-ar auzi motorul urat din cauza pompei de apa :scarpin:

Share this post


Link to post

Pompa de apa mai face scandal daca se strica. Dar nu stiu unde ai gasit cu 1.000.000 ??????????????????????

Share this post


Link to post
Cu toate astea , chiar daca completez 1l.de antigel saptamanal...

Dar nu vad de ce s-ar auzi motorul urat din cauza pompei de apa :scarpin:

sa inteleg ca defectul se manifesta si prin pierderea antigelului pe la pompa?

poate nu se referea la zgomot in mod special de la motor. o pompa dusa poate face mult zgomot, care se amesteca cu cele de la motor.

pretul e mai mult decat ok. si eu ma asteptam sa coste mai mult. cea de 1.8.

Share this post


Link to post

@Hellcat

Pai exact asa iti dai seama . Adica strangi bine capacul de la rezervorul cu antigel si te bagi sub masina si dfaca pompa e stricata vei vedea cum picura antigel pe acolo .

Se mai poate merge cu ea in conditiile in care lasi capacul de la bidonul cu antigel intredeschis . Cat sa nu faca presiune in instalatie pt.ca atunci forteaza pompa .

Nu-l strangi la max.si o sa te mai duca lejer si nici nu vei mai pierde antigel . Insa mie nu-mi face nici un zgomot pompa , dar oricum la banii aia o sacrific gata :D

Share this post


Link to post

Am fost mereu in graba si nu am mai citit topicul asta, despre pompa mea:

 

Zgomotul venea de la pompa, era ruginita rau, avea axul indoit, si cand am ajuns cu ea la Service curgea apa ca la robinet, bine ca nu a curs mai inainte ca o puneam urat. Sfatul meu e sa nu pleci la C-ta cu pompa asa, daca se rupe ceva la pompa, de fapt daca se indoaie axul cum am patit eu curge tot jos si cred ca ramai cu masina in drum, daca mai ai nevoie de ea.

 

Zgomotul se auzea din motor deoarece pompa e bagata in blocul motor, si eu aveam impresia ca se aude din cilindri sau din arborele cotit, sau de la tachetii hdraulici. Si zgmotul era foarte urat, facea exact ca un motor diesel, am mai schimbat si un intinzator si cureaua de distributie, acum motorul meu toarce, se aud un pic tachetii, dar foarte incet in comparatie cu concertul dinainte. I have a new car :banana: .

Share this post


Link to post

Prea tarziu test driver...Am fost cu ea la C-ta asa . Si se pare ca am fost si la bacau si la Brasov , dar si la Bucuresti :D In trei saptamani . Si ma rog de mecanic s-o schimbe si n-are timp ...Ca cica poate dura de la o juma de ora pana la o zi . Ca nu se stie cum iese pompa de acolo... Dar sapt.viitoare cine stie? Poate are omul timp si-mi iese din grija .

Oricum daca mergi cu capacul desfacut la antigel ea nu mai face presiune in instyalatie si mai tragi de pompa ...

Share this post


Link to post

Eu am mers 3 saptamani cel putin cu zgomotul ala pe cap, il aveam mai de mult sa deschid topicul, si nu a avut nimic, si intr-o zi cand m-am trezit cu nervi pe masina, am plecat la service, si la service ce crezi ca vad? masina mea era robinet de apa calda, eu era sa mor credeam ca e ulei. Deci nu-ti trebuie decat o zi cu ghinion si gata, si nu era din cauza presiunii, ci din cauza ca se indoise axul pompei. Oricum bine ca am avut MAAAARE noroc, ca altfel cine stie ce mai pateam. Multumesc Doamne ca mi-ai salvat motorul de la moarte :osanale: !!

Share this post


Link to post

Am un Espero CD 1.8 din 1998. E SH,si astazi am o avut o problema cu el. Scoate de undeva din partea dreapta si pare si din spatele motorului cumva, niste zgomote metalice, ca si cum am freca fier pe fier. A avut schimbate la timp ulei, filtre si nu a dat nici un semn de altceva. Porneste fara probleme la prima cheie. Problema apare si in mers ( zgomotele) dar si pe loc, la relanti. Nivelul de ulei este intre min si max, eleiul este curat ( are doar 5000 km). Poate cineva sa imi dea vreo idee? 

 Oricum va merge maine in service dar nu as vrea sa fiu inselat! [/size]

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

Alooo! Regulamentul l-ai citit, d-le? :grumpy:

Share this post


Link to post

Da, am dat un search dar nu am gasit nimic care sa ma dumireasca, nimic care sa prezinte simptome de la mine. Repet, scoate zgomote metalice de undeva din partea dreapta si pare si cumva din spatele blocului motor sub conducta de pleaca de la filtru de aer. Zgomotul este si in mers si stationat, precum si cu ambreiajul calcat. Evenimentul s-a desfasurat de dimineata ( primele zgomote) si seara pe la 7 am pornit-o dinou si zgomotul ( scartaitul metalic) este din ce in ce mai intens. I-am scos busonul de la ulei si arunca afara ulei, dar este relativ curat. [/size]

 Am vazut ca cineva a zis ceva de rola intinzatoare ( de la distributie nu?) .Am inteles ca distributia a fost schimbata undeva pe la 75 mii km, dar nu stiu daca si rola intinzatoare. Cineva mai imi zise de rulmenti la alternator. Nu stiu. [/size]

Daca plec cu ea pe roti catre service, cca 3 km, exista pericolul sa se rupa?[/size]

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...