Jump to content

 

Photo
- - - - -

Nu Mai Porneste


  • Please log in to reply
668 replies to this topic

#341 acielv

acielv

    Forumist

  • Membru
  • 29 posts
  • Din:Brasov
  • Auto:Daewoo/FIAT
  • Model:Cielo GLE/UNO
  • An:2000/1993
  • Nr. Inmatr.:BV 10 LUI/ BV 11 PXX

Posted 27 January 2009 - 12:46

Nu mai porneste nici pe gaz, nici pe benzina.
Am mereu benzina in rezervor cca 25 l.

#342 ovi_jer

ovi_jer

    BARON LOCAL

  • Super Moderatori
  • 7,091 posts
  • Din:Rm Valcea
  • Auto:Daewoo
  • Model:VF69Z
  • An:1999

Posted 27 January 2009 - 12:47

Nu te intereseaza temperatura bobinei,pe tine te intereseaza daca ai scanteie la bujii.

#343 Dj_Dark

Dj_Dark

    Forumist

  • Membru
  • 4,531 posts
  • Din:Bucuresti, Rosiori
  • Auto:Daewoo
  • Model:Espero 1.5 dohc GLX
  • An:1996
  • Nr. Inmatr.:TR-07-LIN

Posted 27 January 2009 - 13:14

Fa neaparat un test de scanteie. Daca nu ai, si tind sa cred ca asta e, fa o revizie la delco.

#344 acielv

acielv

    Forumist

  • Membru
  • 29 posts
  • Din:Brasov
  • Auto:Daewoo/FIAT
  • Model:Cielo GLE/UNO
  • An:2000/1993
  • Nr. Inmatr.:BV 10 LUI/ BV 11 PXX

Posted 27 January 2009 - 14:06

Cat timp motorul e rece, porneste la prima cheie. Probleme apar atunci cand motorul se incalzeste. Mi s-a intamplat sa nu mai pot sa-l pornesc dupa ce l-am oprit sau mi s-a oprit in timpul mersului. Ca sa-i fac testul de scanteie trebuie sa-l aduc in starea in care sa nu mai vrea sa porneasca.

#345 Salex

Salex

    6000+++++plusplus!

  • Moderatori
  • 4,689 posts
  • Din:Bucuresti
  • Auto:Daewoo
  • Model:Leganza
  • An:1997
  • Nr. Inmatr.:B-76-MOS

Posted 27 January 2009 - 14:11

Dupa ultima precizare eu sint peste 99% sigur ca e bobina din delco :)

#346 acielv

acielv

    Forumist

  • Membru
  • 29 posts
  • Din:Brasov
  • Auto:Daewoo/FIAT
  • Model:Cielo GLE/UNO
  • An:2000/1993
  • Nr. Inmatr.:BV 10 LUI/ BV 11 PXX

Posted 28 January 2009 - 18:59

MULTUMESC

Am cumparat bobina delcou (25 ron), impreuna cu un prieten (ing electronist), am facut reparatia. Functioneaza si 'trage' mai bine.

#347 bx440

bx440

    Forumist

  • Membru
  • 5 posts
  • Din:tr severin
  • Auto:deawoo
  • Model:cielo
  • An:2004

Posted 01 February 2009 - 18:42

Salut
Am cumparat recent un Cielo din 2004, benzina+GPL si porneste foarte greu la cald, trebuind sa dau 3-4 chei lungi cu pedala de acceleratie spre maxim si cind este forjat trebuie sa il las citeva minute ca nu mai vrea sa porneasca
La rece porneste bine si nu am probleme in timpul mersului (sa se opreasca, sa scada din putere, turatie instabila..etc) ca sa suspectez un defect la aprindere sau pompa de benzina (am schimbat recent fisele si bujile si am curatat ventilul IAC)
De asemenea becul CHEK sta aprins pe benzina tot timpul si pe GPL se aprinde intermitent
Pe GPL nu am cum sa il testez pt ca instalatia e setata sa treca pe GLP la 9 secunde dupa pornire indiferent de temperatura
Ce ar putea sa aiba?

#348 Dj_Dark

Dj_Dark

    Forumist

  • Membru
  • 4,531 posts
  • Din:Bucuresti, Rosiori
  • Auto:Daewoo
  • Model:Espero 1.5 dohc GLX
  • An:1996
  • Nr. Inmatr.:TR-07-LIN

Posted 02 February 2009 - 10:51

Vezi de ce sta check-ul aprins tot timpul pe benzina si vei afla si ce are.

#349 espero_nxk

espero_nxk

    Forumist

  • Membru
  • 12 posts
  • Din:botosani
  • Auto:daewoo
  • Model:espero 1.8
  • An:1997

Posted 03 March 2009 - 22:22

Buna. Am un espero 1.8 cd din 97 si de vreo4 zile nu mai porneste.I-am facut o autodiagnoza si mi-a dat cod defect 24 care semnifica:defectiune senzor de viteza. Nu stiu de ce dar cred ca asta nu are nici o legatura cu problema mea. Am vreo 2 banuieli si as dori sa-mi spuneti care e cea mai probabila cauza.1 - Aprinderea?2 - Pompa de benzina?3 - Alimentarea cu aer?Motorul invarte, scanteie are, benzina baga da nu stiu ce are. Si inca ceva. Daca pompa baga benzina e posibil totusi sa fie dezamorsata sau sa nu bage cu presiunea necesara?Va multumesc anticipat pentru orice sfat.

#350 Dj_Dark

Dj_Dark

    Forumist

  • Membru
  • 4,531 posts
  • Din:Bucuresti, Rosiori
  • Auto:Daewoo
  • Model:Espero 1.5 dohc GLX
  • An:1996
  • Nr. Inmatr.:TR-07-LIN

Posted 04 March 2009 - 08:56

Poate scanteia nu e "calibrata" bine. Fa rost de un alt delco daca ai vre-un prieten si vezi. Scanteie unde are la fisa centrala sau la bujie? Benzina de unde stii ca baga?

Edited by Dj_Dark, 04 March 2009 - 08:57.


#351 espero_nxk

espero_nxk

    Forumist

  • Membru
  • 12 posts
  • Din:botosani
  • Auto:daewoo
  • Model:espero 1.8
  • An:1997

Posted 04 March 2009 - 11:29

Scanteie are si la fisa si la bujie. Benzina banuiesc ca baga pentru ca am schimbat bujiile si erau ude. Plus ca atunci cand dau la automat se aude explozie, ar vrea sa porneasca dar nu vrea. E posibil sa fie si din cauza senzorului MAP?

#352 Dj_Dark

Dj_Dark

    Forumist

  • Membru
  • 4,531 posts
  • Din:Bucuresti, Rosiori
  • Auto:Daewoo
  • Model:Espero 1.5 dohc GLX
  • An:1996
  • Nr. Inmatr.:TR-07-LIN

Posted 04 March 2009 - 11:54

Cum ai ajuns la concluzia asta cu senzorul MAP? La ce ai mai umblat inainte de a nu mai porni?

Edited by Dj_Dark, 04 March 2009 - 11:55.


#353 espero_nxk

espero_nxk

    Forumist

  • Membru
  • 12 posts
  • Din:botosani
  • Auto:daewoo
  • Model:espero 1.8
  • An:1997

Posted 04 March 2009 - 13:38

Cum ai ajuns la concluzia asta cu senzorul MAP? La ce ai mai umblat inainte de a nu mai porni?



Ieri i-am facut o autodiagnoza si mi-a dat cod defect 24 care e senzorul de viteza VSS. Sunt aproape sigur ca asta nu are de a face cu problema mea. Dar in cartescrie ca ECM Da cod 24 daca nu indica cod 33 care e senzorul MAP. De aia cred ac e senzorul. Ce ar putea fi cu el?

#354 Dj_Dark

Dj_Dark

    Forumist

  • Membru
  • 4,531 posts
  • Din:Bucuresti, Rosiori
  • Auto:Daewoo
  • Model:Espero 1.5 dohc GLX
  • An:1996
  • Nr. Inmatr.:TR-07-LIN

Posted 04 March 2009 - 13:45

Citez din manual:
" Īn caz de defectare a senzorului MAP, ECM va īnlocui valoarea acestuia cu o valoare fixã prestabilitã pentru a face
posibil controlul carburatiei."

Deci problema ta cu pornirea nu e de la MAP.

PS. Nu mi-ai raspuns la a doua intrebare.

#355 danutza

danutza

    Forumist

  • Membru
  • 833 posts
  • Din:cluj-napoca
  • Auto:Daewoo/Peugeot
  • Model:Cielo/307 break
  • An:1999/2003
  • Nr. Inmatr.:CJ 98 CDO/CJ-88 AVB

Posted 04 March 2009 - 13:51

Ziceai ca ai scos bujiile si erau ude.Eu cred ca injectoarele nu mai inchid bine si intra benzina in cilindri cand nu trebuie ,se umezesc bujiile si nu mai porneste.

LE: verifica fisele de la bujii si fisa centrala.

Edited by danutza, 04 March 2009 - 14:01.


#356 espero_nxk

espero_nxk

    Forumist

  • Membru
  • 12 posts
  • Din:botosani
  • Auto:daewoo
  • Model:espero 1.8
  • An:1997

Posted 04 March 2009 - 13:56

Inainte da a nu o mai porni nu am umblat la absolut nimic pentru ca nu a fost nevoie. Acum 5 zile am fost cu ea la tara iar la plecare dupa vreo 3 ore a pornit dar a inceput sa tremure toata . Pe drumul de intoarcere, cam 20 km, mi s-a oprit din mers de vreo 15 ori. Dupa ca am ajuns nu a mai vrut sa porneasca. Poate fi si de la injectoare?

#357 ovi_jer

ovi_jer

    BARON LOCAL

  • Super Moderatori
  • 7,091 posts
  • Din:Rm Valcea
  • Auto:Daewoo
  • Model:VF69Z
  • An:1999

Posted 04 March 2009 - 14:07

Ai 2 variante :
-Citesti acest topic de la cap la coada si inveti sa verifici scanteia la bujii,debit pompa de benzina,impuls injectoare,distributia la punct ,etc
-Cauti un mecanic priceput care sa te scoata din impas.

#358 nellu

nellu

    Forumist

  • Membru
  • 3 posts
  • Din:Constanta
  • Auto:Daewoo
  • Model:Cielo
  • An:1988
  • Nr. Inmatr.:CT-23-ION

Posted 10 March 2009 - 14:28

Buna ziua!
Am un cielo din 97' ,la care de ceva vreme nu mai vrea sa porneasca de nici o culoare.Totul a inceput zilele trecute dupa ce i-am dat masina lu fratimiu,am dat sa plec si am observat ca martorul de la baterie ramane aprins iar turometru nu mai merge deloc.Primul lucru care l-am facut am cautat in tabloul de sigurante unde am gasit una arsa (prima din colt jos,stanga de 30A).Am schimbato si totul a fost in regula pana a 2-a zi cand am patit acelasi lucru.L-am intrebat pe fratimiu daca lui i-a facut fite si mi-a spus ca ii cazuse un releu de sub bord,maro cat un pachet de tigari si cu 7 pini.In fine, l-am pus la loc crezand ca de la asta e problema,am schimbat iar siguranta si totul a fost in regula pana urmatoare zi cand,ajungand acasa am oprit masina in fata curtii si pur si simplu motorul s-a oprit de tot dupa ce am tras frana de mana.Acum masina nu mai vrea sa porneasca deloc,cand dau la contact,la bord nu se mai aprind martorii de la motor,baterie si frana de mana,geamurile electrice nu merg,pompa de benzina nu se mai aude ,aerul de asemenea.Daca ii dau la automat invarte motorul dar nu porneste.In rest celelalte electrice merg,farurile merg,casetofonul merge.Daca s-a mai lovit cineva de aceasta problema,care ar fi cauzele,daca s-a ars ceva..

#359 ovi_jer

ovi_jer

    BARON LOCAL

  • Super Moderatori
  • 7,091 posts
  • Din:Rm Valcea
  • Auto:Daewoo
  • Model:VF69Z
  • An:1999

Posted 10 March 2009 - 14:33

Problema este contactul electric de pornire.Detalii aici : http://www.gmclub.ro...t...ntact&st=40

#360 nellu

nellu

    Forumist

  • Membru
  • 3 posts
  • Din:Constanta
  • Auto:Daewoo
  • Model:Cielo
  • An:1988
  • Nr. Inmatr.:CT-23-ION

Posted 10 March 2009 - 15:24

Sa fie de la contact?Am desfacut capacele de sub volan si adevarul e ca arata cam nasol,mai ales firele cu izolatia imbatranita.Ma gandeam sa nu fie cumva de la calculator sau alte componente.Astept un baiat de la un service care se pricepe mai bine la electrica auto sa vad el ce zice.




2 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users


    Google (1), Bing (1)