Jump to content

 


Photo
* * * * * 1 votes

Demontare Ceasuri Bord Aveo


  • Please log in to reply
221 replies to this topic

#181 codeman

codeman

    Forumist

  • Membru
  • 186 posts
  • Din:Galati
  • Auto:Chevrolet
  • Model:Aveo
  • An:2007

Posted 21 May 2012 - 20:07

am achizitionat si eu un aveo acum trei zile. dar il bate pe al tau. are 219000

Sa-ti traisca. Cam mult avand in vedere ca a mea e Taxi.

#182 BogdanNick

BogdanNick

    Forumist

  • Membru în rodaj
  • 7 posts
  • Din:PH
  • Auto:CHEVROLET
  • Model:AVEO/KLASS sn3
  • An:2007
  • Nr. Inmatr.:PH-00-XXX

Posted 21 May 2012 - 20:08

si asta a fost un fel de taxi. dar la negru. sotul proprietarei (foste) facea cam 15-16 curse de 40km pe zi. 20 dus 20 intors

Edited by BogdanNick, 21 May 2012 - 20:11.


#183 viktorg23

viktorg23

    Forumist

  • Membru în rodaj
  • 3 posts
  • Din:Bucuresti
  • Auto:Chevrolet
  • Model:Aveo
  • An:2007

Posted 19 June 2012 - 23:10

Salut,

Am decupat si eu zona de afisaj, F frumos acum ecranul marit. Km afisati pana la pompa se schimba in functie de condus ( agresiv, economic, oras, autostrada, etc. ) In oras se merge 380-450km, iar afara maxim 680km.
Totusi am o problema cu indicatorul de la viteza, in sensul in care dupa operatiunea de marire afisaj am miscat accidental acul de la vitezometru si dupa ce am montat la loc am observat ca acul urca si coboara in trepte ( sacadat ), desi e pozitionat corect. Cand sta masina in soare cateva ore se intampla ca dupa ce pornesc masina ( stand pe loc ) sa indice undeva la 40km/h. In alte dati urca de la 0 doar pana in 40.
Ce este de facut? Rog pe cei care au mai intalnit problema asta si cunosc o solutie sa o impartaseasca si cu mine.

Multumesc

#184 nluncasu

nluncasu

    Forumist

  • Membru
  • 226 posts
  • Din:Navodari
  • Auto:Chevrolet
  • Model:Aveo
  • An:2008

Posted 20 June 2012 - 17:03

Ma tem c-ai strambat axul indicatorului de viteza.Nu stiu ce ai putea face.

#185 codeman

codeman

    Forumist

  • Membru
  • 186 posts
  • Din:Galati
  • Auto:Chevrolet
  • Model:Aveo
  • An:2007

Posted 20 June 2012 - 17:24

Nu neaparat! Este posibil ca tu cand ai montat acele inapoi sa il fi impins prea tare.Trage putin de el in exterior. Eu am patit asa ceva.

#186 viktorg23

viktorg23

    Forumist

  • Membru în rodaj
  • 3 posts
  • Din:Bucuresti
  • Auto:Chevrolet
  • Model:Aveo
  • An:2007

Posted 20 June 2012 - 18:23

Am uitat sa precizez ca eu nu am demontat acele cand am taiat plasticul, dar le-am miscat atat pe cele de la turatii cat si cel cu problema de la vitezometru.

#187 viktorg23

viktorg23

    Forumist

  • Membru în rodaj
  • 3 posts
  • Din:Bucuresti
  • Auto:Chevrolet
  • Model:Aveo
  • An:2007

Posted 27 June 2012 - 22:27

Problema s-a rezolvat: am scos acul de la vitezometru ( cu grija sa nu stramb axul ) si l-am pus la loc (avand grija sa nu imping f tare ). Acum functioneaza perfect.

#188 raresvintea

raresvintea

    Forumist

  • Membru
  • 263 posts
  • Din:bucuresti
  • Auto:Daewoo
  • Model:Cielo DOHC
  • An:2003

Posted 19 August 2012 - 22:21

Am o problema cu ceasurile de la un Kalos 2004, a ramas kilometrajul blocat la 94.xxx si merge pan la 94.900 parca si se reseteaza si se duce la o valoare mai mica. Banuiesc ca a fost incercat sa se umble in ceasuri pt a le modifica. Cum pot rezolva problema? Se poate rescrie softul in ceasuri? De rest functioneaza totul perfect.

#189 lauclaudiu

lauclaudiu

    Forumist

  • Membru
  • 9 posts
  • Din:Resita
  • Auto:chevrolet
  • Model:aveo
  • An:2007

Posted 29 August 2012 - 12:19

Salut,
Am decupat si eu plasticul de pe display, am gasit de cumparat un microcontact identic cu cel de la kilometri, am improvizat un buton si am gaurit geamul si folia. Am remontat si totul este OK. Am insa o problema. La mine nu exista senzorul de temperatura externa (din bara fata), s-au nu il gasesc??. Pe afisaj imi apar liniute ce palpaie. Senzorul de temperatura este de fapt un termistor de 2.2 K tip NTC. Daca stie careva unde se leaga in bord?
Multumesc.

#190 siletgv

siletgv

    Forumist

  • Membru în rodaj
  • 1 posts
  • Din:targoviste
  • Auto:chevrolet
  • Model:aveo
  • An:2007
  • Nr. Inmatr.:db 08 clu

Posted 10 September 2012 - 22:00

sal e prima mea zii pe forum si as vrea daca se poate sa ma ajute si pe mine bineinteles contra cost cu cb si toate cele necesare!tin sa precizez ca sunt din targoviste si ar fii bine cineva din apropiere!si 70% sanse sa fim 2 proprietari de aveo care sa avem nevoie de acest mic ajutor!bineinteles pentru cei care se pricep!! astept un mes de la cei interesati!!!

#191 Dan1954

Dan1954

    Forumist

  • Membru în rodaj
  • 2 posts
  • Din:Oradea
  • Auto:Chevrolet
  • Model:Aveo
  • An:2007
  • Nr. Inmatr.:BH15BRE

Posted 28 October 2012 - 18:36

Acum cateva zile am aflat si eu de pe forum de existenta CB-ului Aveo si am trecut rapid la executie.A reusit cu succes,am montat un buton separat pt.noile functii si functioneaza super.Am nelamuriri referitor la afisarea km de parcurs cu benzina ramasa in rezervor,cand a ajuns la 50 km au aparut liniutele asa ca am ramas tot pe mana indicatorul clasic,chiar sa nu stie sub 50 km sau se poate seta ceva.Mai ramane de rezolvat problema senzorului de temperatura si totul este OK.Cu ochii la noul afisaj nici nu am oservat ca turometrul nu mai misca,probabil am impins acul indicatorului prea jos,asa ca trebuie sa-l desfac din nou dar acum stiu procedura.
Multumesc mult pt. iformatii.

#192 bogdan KFY

bogdan KFY

    Forumist

  • Membru în rodaj
  • 5 posts
  • Din:galati
  • Auto:chevrolet
  • Model:aveo 1.4 16v
  • An:2008
  • Nr. Inmatr.:GL-02-KFY

Posted 24 December 2012 - 15:45

sal... cum se scot acele care indica? ms

 



#193 wwillym

wwillym

    Forumist

  • Membru
  • 419 posts
  • Din:Arad
  • Auto:Chevrolet
  • Model:Aveo 4 usi 1.4 16v
  • An:2007
  • Nr. Inmatr.:AR-08-JKW

Posted 24 December 2012 - 16:40

Incearca cu o furculita. Nu e gluma.



#194 bogdan KFY

bogdan KFY

    Forumist

  • Membru în rodaj
  • 5 posts
  • Din:galati
  • Auto:chevrolet
  • Model:aveo 1.4 16v
  • An:2008
  • Nr. Inmatr.:GL-02-KFY

Posted 24 December 2012 - 22:28

ms deja le.am scos ... nush ce leduri sunt si unde gasesc pe albastru si cum sa le montez..kre stie ? ms

 



#195 codeman

codeman

    Forumist

  • Membru
  • 186 posts
  • Din:Galati
  • Auto:Chevrolet
  • Model:Aveo
  • An:2007

Posted 25 December 2012 - 09:11

ms deja le.am scos ... nush ce leduri sunt si unde gasesc pe albastru si cum sa le montez..kre stie ? ms

 

 

Nici nu te stresa sa le montezi tu. Duci placa si noile leduri la un centru de reparat telefoane si le lipeste acolo. leduri gasesti la magazinele de electronice.


  • vicxtm likes this

#196 bogdan KFY

bogdan KFY

    Forumist

  • Membru în rodaj
  • 5 posts
  • Din:galati
  • Auto:chevrolet
  • Model:aveo 1.4 16v
  • An:2008
  • Nr. Inmatr.:GL-02-KFY

Posted 25 December 2012 - 15:16

k ms.. numai k nu pot scoate placa din ultimu suport:(((( ...stie cnv cum sa scot placa din suport?/? 

 



#197 bogdan KFY

bogdan KFY

    Forumist

  • Membru în rodaj
  • 5 posts
  • Din:galati
  • Auto:chevrolet
  • Model:aveo 1.4 16v
  • An:2008
  • Nr. Inmatr.:GL-02-KFY

Posted 04 January 2013 - 15:10

sal... kre esti din galati si stii sa scoti ecranu din bord? ast rsp

 



#198 raresvintea

raresvintea

    Forumist

  • Membru
  • 263 posts
  • Din:bucuresti
  • Auto:Daewoo
  • Model:Cielo DOHC
  • An:2003

Posted 02 February 2013 - 23:01

Nu mai va bateti joi de lb romana!



#199 bandrei1992

bandrei1992

    Forumist

  • Membru în rodaj
  • 1 posts
  • Din:Bistrita
  • Auto:Chevrolet
  • Model:Aveo
  • An:2009

Posted 02 March 2013 - 15:42

 

Nici nu te stresa sa le montezi tu. Duci placa si noile leduri la un centru de reparat telefoane si le lipeste acolo. leduri gasesti la magazinele de electronice.

 

Cine imi poate spune ce leduri trebuie sa imi cumpar pentru un Chevrolet Aveo?

Mersi!



#200 soboBN

soboBN

    Forumist

  • Membru în rodaj
  • 1 posts
  • Din:Bistrita
  • Auto:Dacia
  • Model:Logan 1.5 dCi
  • An:2006
  • Nr. Inmatr.:BN 91 RAM

Posted 15 March 2013 - 13:37

Salutare baieti

Am incercat si eu astazi sa schimbi luminile in bord la un Aveo din 2009, 1.4 benzina. Toate bune si frumoase, pana sa scot ecranul sa ajung la leduri. Din ce am vazut pe forum, se trage de placa in sus, usor, dintr-o parte si din alta si ies piciorusele de la ecran din mufe. Bordul asta, din cate am reusit sa vad, nu avea nicio mufa, piciorusele fiind direct cositorite pe placa, si normal ca am fortat si a crapat displayul.

 

Acuma, am nevoie de un display, sau un ceas de bord. Aveti careva de vanzare? Ma puteti ajuta in vreun fel?

 

Apropo, am scos acele, fara nicio furculita sau ce mai recomanda baietii, pur si simplu prinzi de ac, si in timp ce il invarti in sensul acelor de ceasornic, adica de la 0 la 8000 rpm tragi in sus de el. S-ar putea sa faci cateva ture, depinde de cat de intepenit e. Deci, nu recomand linguri si alte prostii.

 

Inca ceva : am vrut sa schimb toate luminile, am zis ca daca fac ceva, sa fie totul la fel, dar am scos cd playerul si dupa ce i-am scos fata, am desfacut suruburile care tin placa cu contacte, dar nu iesea afara, parca o tinea butonul de oprit pornit. Aveti idee ce trebuie facut? Ce leduri sunt la cd player?

 

Iar la panoul de climatrizare (masina are AC, nu climatronic), sunt becuri B8.5D? Daca pun alb, se vede alb, sau e colorata folia?

 

Apropo, la bord se folosesc leduri SMD PLCC2, atat la ace, cat si la cadrane si la display.

 

Pun o poza, sa vedeti cum a iesit bordul. Nu recomand leduri albastre noi, o sa va sparga ochii daca nu aveti potentiometru. Eu am luat leduri de pe un bord de VW, acel albastru spre mov, care e mai placut, si mai slab in intensitate.  La fel si daca puneti alb, ati putea opta pentru ceva leduri mai slabe, gen cele de pe Renault Laguna, sau masini care vin din fabrica cu lumini albe. Sunt mai slabe ca intensitate ledurile ce vin montate din fabrica decat ce cumparam din magazin.

Attached Files

  • Attached File  poza.JPG   125.77KB   63 downloads





4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users