Jump to content
Sign in to follow this  
ady_brezi

Probleme Viraj

Recommended Posts

Stiu ca sa mai discutat dar am o nelamurire,  cand iau curba tare spre partea stanga masina merge in hopuri ca si cum ar fi desfacuta roata, cand iau curba in dreapta nu are nimik. Problema este:  am schimbat cu roata de rezerva si surprindere nu mai face,....pana azi cand iau  curba sa intorc si iar valuri. Am pus masina pe cric am miscat de roata mam uitat eu pe acolo .. :-? am dato jos de pe cric  si iar nu mai face,. Care ar fi cauza, directia? de trans in stanga/ dreapta nu trage.   Si eu ma minunez.

Share this post


Link to post

La viraj usor pocneste?

 

Eu cred ca poate fi pivot inferior dreapta sau capat de bara .

Share this post


Link to post

nu pocneste nu nimic...doar cand iau curba tare stanga masina se misca in valuri cand dau in dreapta se comporna normal, am schimbat si cu rezerva si cauciucul si tot nimik.  Am observat ca doar daca o ridic pe cric si o las jos nu mai face o perioada.

Share this post


Link to post

ce treaba are telescopul sau arcu, telescop nou arc nu.  Totusi alta e buba dar nu stiu ce ar putea fi... :-W

Share this post


Link to post

Face asa pe asfalt curat sau doar pe asfalt prafuit,cu nisip,drum pamant etc.Daca face pe astfalt curat e posibil pivot inferior sau planetara.Pt test planetara viraj maxim in directia rotii cu problema si pleaca cu ceva demaraj.Dac e dusa pocane.Test pt pivot ridica masina pe cric si cu un levier incearca sa vezi daca are joc pivotul.Daca face acele valuri pe astfalt cu praf,etc,e normal nu are aderenta,cand prinde cand nu.Tinene la curent. :thumbl:

Share this post


Link to post

mult mai tare face pe asfalt cu pamant/ nisip ( cand iau stanga tare) pe asfalt curat nu prea ff putin,  dar daca iau viraj dreapta tare se comporta normal, am incercat si testul` la planetara nu pocane nimic, la pivot nu am reusit sa-mi dau seama., Deci planetare bune , schimbat cauciuc + jeanta (ma gandeam ca e strama janta) de tras in stanga/dreapta nu trage , pivotul are 6 luni deci cat de cat noutz, altceva ce ar mai putea fi.? :scarpin:   Stima

Share this post


Link to post

Daca nu face rau pe asfalt curat nu te speria,nu e asa grav.Cand ai timp da o fuga si verifica unghiul de fuga.Toceste cauciucul neuniform,interior-exterior?

Share this post


Link to post

Ambele roti pe care le-ai probat sunt "pachet". Probabil janta stramba din butuc sau, mai sigur, cauciucuri ovalizate (de la borduri, gropi). Ia inlocuieste si roata de pe cealalta parte cu alta.

Share this post


Link to post

Salut , am si eu o problema de genul acesta , mai precis, de curand am observat ca in momentul in care iau maxim stanga/dreapta si fac garare masina merge in hopuri si se aude ca o troznitura. ESte grava problema ? Cat mai pot merge cu masina asa?

 

 

 

 

Sarbatori Fericite !

Share this post


Link to post

Din ce spui tu , daca zgomotul apare la cap de cursa , poate fi din cauza pompei de servodirectie .

Share this post


Link to post

Ce treaba ar putea avea pompa de servodirectie?

In cazul de fata este vorba despre o miscare a rotii.Roata merge in valuri, din spusele userului.

Pompa are rolul de a usura miscarea directiei.In cazul in care era de la pompa ar fi devenit greoaie manevrarea directiei.

Share this post


Link to post

Dap .. ai dreptate.. parca rotile merg in valuri. Astazi m-am dus intr`o parcare goala si am fortat putin cu maxim stanga/dreapta sa vad daca planetara trozneste si... nimik !! In plus am incercat si cu spatele.. si tot asa.. nimik.. !! :spumelagura: :wallbanger:

Edited by bsf_dany

Share this post


Link to post

Gaseste pe cineva de la care sa imprumuti niste roti cu gume bune si fa o proba.Daca ai cauciucurile uzate e posibil ca asta sa fie buba.A fost o perioada cand imi facea si mie asa,cand am cumparat masina,iar dupa ce am incaltat-o cu gume noi a disparut fenomenul.Se manifesta in viraj,parca cand prindea cand derapa putin si scotea un sunet de frecare neuniform,concomitent cu perioadele de "derapaj".ok.gif

 

 

Share this post


Link to post

Chiar am 2 gume pe care vroiam sa le pun pe fata.. am sa le schimb si sa ascult pe urma fenomenul.. merci mult pt pont !! :drinkers:

Edited by bsf_dany

Share this post


Link to post

Si eu am avut o pb asemanatoare mai demult, dupa ce am iesit cu ea din servis, ii schimbasem capete de bara si facut unghiuri, la un moment dat cand am plecat de pe loc niste trosnituri...credeam ca s-a rupt planetara...deja ma gandeam la costuri...

si eu nu am putut merge cu ea in servis si l-am trimis pe tata...si cica nu i-a mai facut nimic deosebit...a mai strans putin amortizorul pe fata...si apoi nu a mai facut deloc deloc...asa ca are importanta si amortizoarele...cred

doar ca la mine a facut de 2 ori pe loc drept nu in curba

Edited by prozatos

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...