Jump to content
Sign in to follow this  
gregmo

Chevrolet Epica

Recommended Posts

De aproape o luna de zile ma "chinuie" gandul de a cumpara un Chevrolet Epica.

 

Am multe indoieli cu privire la calitatea fabricatiei, la motoarele L6 foarte lenese sau la dieselul care vibreaza, dar per ansamblu imi place f mult aceasta masina si nu pot renunta la gandul de a o avea.

Ma intreb doar daca merita pretul.

 

Ii rog pe cei care au masina sa isi spuna impresiile!

 

multumesc

Share this post


Link to post

Pai cauta si tu pe forum, la sectiunea "masina mea" pe cei care au Epica. Evident ca deja si-au spus parerile acolo.

Frumoasa masina ! ( nu ma pronunt tehnic ca nu cunosc )

Share this post


Link to post

Nu am Epica , dar am Captiva.Ce pot sa spun despre Chevy-ul meu?

1.Calitatea materialelor si a constructie este excelenta , nu am gasit lufturi , e foarte bine lucrata si materiale de calitate.

2.Am motor diesel , 2.0 150 CP CR , 310nM care este o placere sa il conduci.Galagios? Poate este cel mai silentios diesel , cu mult mai silentios decat CRDI sau TDI.De asemenea are tubo lag foarte mic si este foarte elastic.Mi se pare peste TDI sau CRDI , dCI , etc.

 

Cel mai bine te duci la drive test si vezi exact la ce sa te astepti de la masina , insa Epica mi se pare o masina deosebita si cu materiale de calitate.

Share this post


Link to post
2.Am motor diesel , 2.0 150 CP CR , 310nM care este o placere sa il conduci.Galagios? Poate este cel mai silentios diesel , cu mult mai silentios decat CRDI sau TDI.De asemenea are tubo lag foarte mic si este foarte elastic.Mi se pare peste TDI sau CRDI , dCI , etc.

 

OFF-topic si eu, TDI nu inseamna doar ala de pe golf sau passat de 1.9, daca tot vorbesti de un suv si compari cu vw, inseamna ca stii ca pe touareg e un v6 tdi (ma rog si v10 dar ala il lasam deoparte) care suna ca un benzinar rafinat, nu prea vad cum e al tau mai silentios ca ala :)

Share this post


Link to post

Diesel-urile de pe gama Chevy sunt motoare CRDI, adica cu injectie de tip common rail. Sunt fabricate sub licenta VM Motori, sunt motoare SOHC, cu 4 supape pe cilindru si arbore de echilibrare in chiuloasa. Pe lacetti exista o versiune de 121 CP si 280 Nm/2000 rpm, cu turbina cu geometrie fixa, air pe captiva/epica este o versiune de 150 CP si 320 Nm/2000 rpm.

Caracteristica de laudat a acestui motor este ca este foarte echilibrat, nu vibreaza decat foarte putin la relanti si atunci cand este rece. Zgomotul exterior este normal pentru un diesel (lemon, salta capota cu motorul pornit sa vezi zgomotul real al motorului) insa masina este foarte bine insonorizata, iar zgomotul in interior este imperceptibil. Am comparat la relanti din interior zgomotul din A4 1,9 Tdi 133 CP vs Lacetti 2.0 tcdi si este mult mai liniste la mine decat in A4.

Caracteristicile dinamice sunt bune, daca tii cont ca motorul poate fi si chip-uit relativ ieftin dupa ce trece de 40-50 k km, eu zic ca dieselul e chiar avantajos pe gama Chevy.

Share this post


Link to post

SOHC,4 supape pe cilindru ???

Share this post


Link to post

 

Un filmulet in care se aude clar diferenta de zgomot la motorul disel Epica ,interior - exterior sau cu capota ridicata-lasata.

Chiar ca e f bine antifonata!

Share this post


Link to post
SOHC,4 supape pe cilindru ???

Da, n-am gresit cand am scris. Motoarele au o singura axa cu came si 4 supape pe cilindru, actionate prin intermediul unor tije. Pe partea unde ar trebui in mod normal sa se afle a doua axa, dar in chiuloasa, se afla un arbore de echilibrare, asemanator cu un arbore cotit de dimensiuni mai reduse, care se invarte in sens invers fata de arborele cotit, rolul lui fiind de a echilibra motorul si de a reduce vibratiile. Si reuseste :)

Mister R, sa stii ca si lacetti este foarte bine antifonata. Cand am montat statia, am constatat cu placuta surprindere ca sub mocheta si in sus pe tot peretele de foc se afla un strat de circa 5 cm de spuma poliuretanica. Sub capota motor la fel, pe tot peretele de foc. Similar si blana de pe capota, care este dintr-un material foarte moale.

- interesant nu? 0-200 kmh in 58 secunde :D Diesel de 2.0, 150 CP Edited by Mircea

Share this post


Link to post

Stiu ca e antifonata,doar m-ai plimbat cu noua achizitie :) ,am spus de atunci Lacetti dizel e mai silentioasa decat octavia tdi.

M-am plimbat cu ambele deci pot confirma!

Share this post


Link to post

Recunosc ca nu i-am saltat capota, insa din punctul meu de vedere (de la volan) este foarte silentios.Este un motor echilibrat care isi face treaba :dinamica buna,turbo lag mic, silentios si consum decent (eu am 8.2% mixt).

Share this post


Link to post

Sunt singurul cu Epica de pe aici, benzina de 2.0L.

 

Am 30 de mii de km si pana acum nici o problema si totul este inchegat ca in prima zi, nu ca la kalos (model 2004 si 2005) unde incepea sa se mai auda cate un zgomot din cand in cand.

Motorul L6 este foarte silentios iar la putere depinde cu ce-l compari. Daca-l compari cu masinile compacte de 100 de cai atunci trage bine. Daca-l compari cu cele de 250 de cai atunci ti se pare ca mergi cu frana de mana trasa.

Consuma foarte mult (din perceptia celor cu dieseluri de 6%) respectiv 16 in Bucuresti si cam 10 in afara. Probabil modelele manuale consuma mai putin in afara deoarece nu vad in 5 in 5 minute 6000rpm ca astea automate. In afara tarii (unde nu trebuie sa faci sprint dupa sprint ca sa-i depasesti pe cei care merg cu 80 la ora) mi-a luat si 8.

 

Prima revizie (de 15 mii) mi s-a parut foarte ieftina, nu mai stiu cat a fost exact dar vezi la "Masina mea" ca parca am zis pe acolo, parca pana in 800 lei. In vreo 3-4 sapamani o fac pe cea de 30 de mii si revin cu impresii (schimb si placutele de frana, fata si spate).

 

Eu personal (si stiu ca o sa-mi sara toti in cap) mi-as lua 2.5L (sau chiar 4.2 daca ar exista). Evident, benzina. Am facut drive-test cu Captiva diesel (atat manuala cat si automata) pe A2 si mi s-a parut extrem de puturoasa.

Share this post


Link to post
.. consum decent (eu am 8.2% mixt).

Eu numa la loganisti am auzit notiunea de consum mixt :) )

Ce naiba inseamna mixt?

Zi-i oras (si care) si afara daca tot vrei.

Share this post


Link to post
Eu numa la loganisti am auzit notiunea de consum mixt :) )

Ce naiba inseamna mixt?

Zi-i oras (si care) si afara daca tot vrei.

 

Deci,cum ar zice maestrul Cristoiu, 8.2% in orasul Pitesti(cu poza in dictionar la ambuteaj auto) si in afara 2 drumuri pana la Simeria si inapoi.Masina o am de 2 saptamani si am cam 2200km.

Ultimele 200 km sunt in oras si sta consumul pe 8.2%.

 

Multumit? :)

 

PS:trec in fiecare zi pe la Podul Viilor (Pitesti Sud, unde pe 500m fac 40 de minute :) ))

Share this post


Link to post

Este foarte bun :)

Share this post


Link to post

Si eu cred ca pe Epica se poate mai putin ,pentru ca , Captiva mea e ceva mai grea.

Share this post


Link to post

Eu am facut un drive test pe A2 cu Captiva 2.0 diesel si pe o portiune de 5km in care am mers pe cruise control la 130km/h mi-a aratat pe BC consum mediu 12.5.

Inteleg sa-i toleram pe aia cu dieseluri de un litru si jumatate care zic ca le consuma 6 in oras dar sa sustii ca o masina atat de mare si de grea si cu o aerodinamica de logan sa consume 8 (chiar si la 90km/h) mi se pare foarte exagerat.

 

Dar ce conteaza consumul cand avem cuplu mare la turatii mici, nu? =D>

Share this post


Link to post

Nu ma intereseaza in mod express consumul, insa iti garantez ca atat imi arata pe CB.Oricum imi place motorul si masina.Apropo pe Cruise iti consuma mai mult , daca vrei sa mergi la comsum mergi cu a 5-a pe la 2300-2500 RPM unde ai cam 110 km/h

Share this post


Link to post

Ah, pai de ce nu spui asa :uff:

Pe CB-ul meu nu a sarit niciodata in Bucuresti de 11.5 si in realitate este 16  <img src= )">

 

 

PS: Pe cruise control am mers intr-a 5-a, era model cu cutie manuala, si oricum si la automata pe cruise iti foloseste treapta superioara.

Share this post


Link to post

doresc achizitionarea unui chevrolet epica , informatiile sunt putine despre aceasta masina si as vrea ceva pareri ale utilizatorilor .

precizez ca masina are motor de 2.0 6 cilindri manuala .

Share this post


Link to post

Masina este OK, spatioasa, puternica, dar exagerat de scumpa. Era o vreme cand Chevrolet Epica era un "best deal", fiind mult mai ieftin decat masini din aceeasi clasa, dar acum exista numeroase oferte care nu fac altceva din Epica decat o masina supraevaluata la pretz.

 

Spre exemplu, in momentul de fatza, Epica motor 2.0 Benzina costa 18.870 EUR varianta de baza si 2.0 Diesel costa 20950 EUR, tot varianta de baza. Un Dodge Avenger motor 2.0 Benzina este 13.600 EUR iar varianta 2.0 Diesel este 17000 EUR. Masinile sunt din aceeasi clasa, Dodge-ul este mai spatios decat Epica si are mai multe dotari. Prin urmare, banii pe care Epica ii cere sunt nejustificat de multi.

 

Sincer, eu as opta pentru un Chevrolet Cruze, pentru ca la 13.000 - 14.000 EUR iti iei unul misto de tot. Este putin mai mic decat Epica, dar nu cred ca diferentele dintre cele doua justifica multele mii de euro pe care Epica le cere in plus.

 

Parerea mea, nu te sfatuiesc sa iti iei Epica decat daca iti place tie prea mult si ai bani de dat gramada :)

 

PS: Ti-as mai recomanda sa arunci un ochi atent si pe piata second. Gasesti Audi A4 din 2007-2008, deja inmatriculate, cu aprox 14.000 EUR. Cea mai mare supriza mi-a facut-o un coleg, care si-a adus din Franta un Audi A6 Diesel 2.7 Quattro din 2007 pe care a dat, cu tot cu inmatricularea aici, 19100 EUR! Deci... Epica... no way! Ai mult prea multe alte optiuni.

Edited by fry

Share this post


Link to post

De banii aia- INSIGNIAAAAAAAAAAAA !!! Daca ai bani mai multi, Insignia OPC. Bate passat-ul la fund de la distanta mare.

Epica e o masina frumoasa, personal o apreciez in mod deosebit, insa e cam mare pentru gusturile mele. De bani- nu zic nimic, nu o sa-mi pot ermite vreodata. Insa Epica se adreseaza cu totul altei categorii decat tineretul. Vad ca esti de o varsta cu mine- ia o masina mai "tinereasca". Un civic- nu iti suna bine?

Share this post


Link to post

sunt de acord cu voi dar am gasit o ocazie , masina are 20000 km si costa 10000 euroi , alerg dupa honda accord de doua luni si nu gasesc un 2.4 benzina cu automata .

marimea ei nu ma deranjeaza am de doi ani un tanc de masina dar trebui sa ne despartim saptamana asta si singura apropiata ca performante si confortul interior este Epica .

Share this post


Link to post

La banii aia, go for it! Din pacate motorul ala e gurmand, dar presupun ca ii vei pune gaz, asa ca go for it, masina e grozava.

Share this post


Link to post

fata de nissanul meu mircea e un copil mai mic .

te sun daca-l iau saptamana asta

Share this post


Link to post

La 10k euro şi 20k km, e super afacere :D

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...