Jump to content
Sign in to follow this  
Costi VLN

Daewoo Cielo 1995

Recommended Posts

Ziua il mai vezi, mai ales cu farurile aprinse, cand int. luminoasa a afisajului se diminueaza?

Share this post


Link to post

De acest filtru,folie,montata stiam si eu dar ma gandeam daca exista si alta varianta.Nu as vrea sa influenteze intensitatea luminii.Am sa incerc si varianta cu folia sa vad ce iese.Multumesc pt raspunsuri. :osanale:

Share this post


Link to post

Eu am scos firul de + de la pozitii al ceasului pentru ca nu il vedeam ziua cu farurile aprinse

nu vreau sa ma gandesc cum nu se vede cu alt filtru...

 

Eventual scos "geamul" care e oricum un filtru si inlocuit cu ceva de alta culoare :P

Share this post


Link to post

Madkat mai tii minte ce culoare avea acest fir + de pozitie;pt ca vreau sa il scot si eu.Mai merg ziua cu pozitiile aprinse si nu prea se vede ceasul,mai ales daca bate soarele in el.

Share this post


Link to post

Eu facusem smecheria cu filtru rosu. Se mai vedea fix...nimic :| Bineinteles ca scosesem si 'geamul' ceasului, dar degeaba. Poate cu un filtru albastru cum zicea si cineva mai sus s-ar vedea mai bine.

 

Boxele sunt sigur ca se aud mai bine decat puse in bord, dar mi nu prea imi place cum arata cu ele acolo...

Share this post


Link to post

O sa vad cu culoarea ceasului ce voi face.In legatura cu boxele intradevar nici mie nu imi place locul in care le-am montat dar in alta parte nu ai unde.Am cercetat fiecare spatiu dar decat acolo merg puse.Acum nu ma mai deranjeaza asa mult,mai ales ca sant super multumit cum se aude.

  • Boxele din bord nu au fost scoase si cass-ul face fata cu brio la toate cele 6 boxe si 2 twetere.Chiar am ramas surprins ca nu a afectat puterea mp3-ului.

Edited by velican_costi

Share this post


Link to post

Firul pt. comanda "dimmer" la ceas (de la iluminare sau + pozitii) are culoarea gri. Anuland aceasta comanda o sa cam te bata la ochi noaptea. Daca stii ceva electronica ii faci un dispozitiv de comanda cu fototranzistor sau fotorezistenta. Adica, ziua, cand e lumina ambientala afisajul ceasului lumineaza normal. Daca mai aprinzi si (cel putin) pozititiile, tot ziua, nu se modifica intensitatea afisajului. Noaptea, logic, cu luminile aprinse afisajul isi diminueaza din intensitate. Deci? Ti-am dat o idee... ;)

Edited by cris06

Share this post


Link to post

Ms mult Cris06.O sa vad ce pot face..

  • Am reusit sa inlocuiesc becurile de pozitie fata si becurile de iluminare nr spate cu leduri 12v alb-neon.Nu inteleg de ce in poze se vad blue,in realitate e alb.Maine cred ca ma apuc si de schimbatul ledurilor de la blocurile de comanda a geamurilor.Pun si poze.Multa bafta..

post-18944-1243455058_thumb.jpg

post-18944-1243455107_thumb.jpg

post-18944-1243455134_thumb.jpg

post-18944-1243455187_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Culoarea firului nu am stiut-o niciodata - l-am "aflat" cu aparatul de masura

iar despre montajul cu celula fotoelectrica, nu stiu daca merita efortul - pe mine nu ma deranjeaza ceasul la intensitate mare noaptea...

Share this post


Link to post

Interesanta ideea lui Cris06 dar cred ca are dreptate Madkat nu prea merita efortul.Oricum mersi mult pt raspunsuri.

  • Sa va povestesc ce am patit:Anul trecut am schimbat radiatorul de aer conditionat ,prin octombrie.Nu am mai incarcat instalatia cu freon pt ca m-am gandit ca vine frigul si nu voi il mai folosii.Astazi am fost la tatal unui prieten,care are atelier de reparatii frigidere si aer cond.,si mi-a incarcat butelia instalatiei cu freon.Cand sa facem proba,surpriza nu a mai pornit compresorul :wallbanger: .Mi s-a spus ca e o problema electrica pt ca presiunea instalatiei e suficienta pt a activa sensorul si porni compresorul.Deja ma treceau tot felul de ganduri:m-a lasat compresorul,sensorul,s-o fii blocat rulment sau ax pt ca nu a fost folosit.Ajuns acasa,m-am bagat sub masina,am scos mufa compresorului si am dat din abundenta cu WD40.Acelas lucru am facut si cu mufa sensorului situat pe teava de sub carcasa filtrului de aer.Dau drumul instalatiei si minune:A pornit compresorul. :banana: .Acum baga super bine,imi ingheata mainile pe volan.Multa bafta.

post-18944-1243500123_thumb.jpg

Edited by velican_costi

Share this post


Link to post

Imi plac: iluminarea bordului - felicitari si imi mai plac led-urile de la numarul din spate.

Ce nu mi-ar placea la al meu cielo este sa gauresc fetele de usi pt. boxe, dar depinde de fiecare. Spui ca te-ai obisnuit, ceea ce este f. bine.

 

Stiu ca numai la cele cu geamuri manuale se pot pune si in alt mod boxe in usi.

Share this post


Link to post

Ai dreptate.La cielo cu geamuri manuale boxele se pot monta si in alta parte,mai jos,in dreptul unde sant motorasele.Dar credema ca am cercetat toata usa,decat acolo merg puse.Ledurile pt pozitii se gasesc pe Maica Domnului,la unul din magazine,daca nu ma insel e un magazin in dreptul statiei de tramvai,spre Lizeanu.Multa bafta.

Share this post


Link to post

Mai, eu sunt de acord cu Banderas ... nu as gauri fetele de usi, mai ales ca pozitia aia de sus e ciudata pentru boxe...

Am preferat sa pun maximul posibil in bord

in plus - acolo boxele stau prinse in captuseala usii nu in tabla, ceea ce iar nu e ok...

Ce imi trecuse prin minte acum ceva vreme - era sa montez acolo difuzoare, intr-un PFL/MDF prin de structura usii, iar in captuseala sa dau gaura - lasand insa panza intacta (practic sa nu se vada ca e ceva acolo) adaugand eventual o plasa in spatele panzei, sa nu-mi "bag cotul" in dif.

Dar e munca multa si ajunge difuzorul prea in spate, devenind astfel limitat la alegerea modelului...

Share this post


Link to post

Inainte sa fac montajul difuzoarelor am cercetat si grosimea si rezistenta fetelor de usi.Sant 2 straturi,unul din plastic dur de vreo 3 mm si unul din placaj sau pefeleu cred tot cam de 3 mm.Sa stii ca prinderea e destul de buna.Difuzorul nu deranjeaza deloc la reazemul maini si sant pozitionate in asa fel sa nu iti bata sunetul in coasta.Am decupat si ceolofanul ce vine lipit pe usa in asa fel incat spatele difuzorului sa intre in acest decupaj.Acum pot folosii toata usa ca cutie sonorizanta si credema ca datorita stratului de vaselina cu care am imbracat fetele de usi are o acustica impresionanta.Initial nici mie nu mi-au placut locul montarii difuzoarelor.E cam inestetic dar m-am obisnuit cu ele.Sant impresionat de cat de bine se aud.Cand ne mai intalnim o sa faci o proba sa vezi mai bine si montajul si sunetul.Multa bafta.

  • P.S.In legatura cu felul montarii gandit de tine,si anume sa lasi tapiteria intacta,sa iei in calcul adincimea difuzorului sa nu iti atinga macaraua geamului la coborare.La mine sant vreo 5mm si am facut montajul peste tapiterie.Si alt ceva,nu stiu cat de bine se vor auzii sunetele ialte tinand cont de grosimea materialului tapiteriei.

Edited by velican_costi

Share this post


Link to post

Ai dreptate - dar locul lasat liber in bord se poate "umple" cu tweetere.

Ce m-a oprit este adancimea maxima pana la geam...

Share this post


Link to post

In bord au ramas boxele boshman de 10 cm.Nu le-am scos.Le-am facut legatura in paralel cu cele de pe usi..Spre surprinderea mea se aud excelent.Ma gandeam ca va scade puterea drastic dar nu a fost asa. :thumbl:

Share this post


Link to post

Puterea pe fiecare difuzor nu scade (iar puterea totala creste,ca ai mai multe difuzoare),insa teoretic playerul se va supraincalzi si se va arde,mai ales la volum mai mare

Practic,depinde de cat noroc ai,ca playerul sa fie facut cu mult simt de raspundere

Share this post


Link to post

Am ascultat aseara difurile astea in usi - cu usile antifonate, suna ok, nu zdrongane, e ceva bass, per ansamblu e bine

Share this post


Link to post

Eu cred ca mp3-ul e destul de bun sony xplode cdx a250.M-a costat in oct 2006 590 lei.Era unul din cele mai bune din gama sony in perioada aia.In rest sper sa nu am probleme.Momentan sant destul de multumit de sunet.Pe viitor mai vedem.. :P

post-18944-1243584789_thumb.jpg

Edited by velican_costi

Share this post


Link to post

Am prins ceva timp liber si am reusit sa inlocuiesc si ledurile blocurilor de comanda a geamurilor,din verde in rosu.A iesit super.Mai am ceasul sa il fac rosu si am cam terminat cu culoarea verde.. :P Multa bafta.

post-18944-1243671450_thumb.jpg

post-18944-1243671465_thumb.jpg

post-18944-1243671477_thumb.jpg

  • Like 1

Share this post


Link to post

Am mers azi si am cumparat garnitura baie,am de gand sa dau baia jos si sa curat pe acolo.Am mai cumparat si garnitura capac ax cu came din pluta,am avut de cauciuc dar e praf,pierde mult ulei.Am mai cumparat sensor presiune aer cond.,capac delcou,rotor delcou,set bujii campion.Am reusit sa schimb bujiile vechi,bosh cu noile bujii champion,am schimbat si capacul delcou,rotorul.Schimbat si garnitura capac ax came,sper sa nu mai piarda ulei acum.Am facut proba,dat o tura si urca mult mai bine in ture,deasemenea relaniul e mult mai regulat.Am schimbat si sensorul de presiune freon al instalatiei de aer conditionat pt ca cel vachi imi decupla compresorul.O poza cu capacul de delcou al masini si rotorul.Daca nu ma insel sant cele originale.In rest multa bafta.

  • P.S.Capacul delcou si rotorul[luleaua]le-am schimbat la indemnul lui DJ.Dark si Madkat.Intradevar erau uzate si trebuiau schimbate.Pun si poze.

post-18944-1243947118_thumb.jpg

post-18944-1243947169_thumb.jpg

Edited by velican_costi

Share this post


Link to post

Gata fratilor am reusit sa fac si culoarea ceasului in rosu. :banana: Am scos si firul gri,cel care iti scate luminozitatea la aprinderea pozitiilor.Multa bafta.

post-18944-1244012561_thumb.jpg

post-18944-1244012581_thumb.jpg

Share this post


Link to post

La clima foloseste led-uri albastre ca la bord pe portiunea albastra si albe pe alb la butonul de temperatura aer. Daca faci si asta pe mine m-ai cumparat :D .

 

PS. Led-urile de la ac si recirculare aer le-ai schimbayt cu rosii?

Share this post


Link to post

Nu le-am schimbat.Am de gand sa pun si acolo leduri rosii.As mai avea o idee sa pun leuri rosii si in butoanele rotative ale blocului de comanda viteza aer,temperatura aer si cel de alegere a intrarii aerului in habitaclu.In legatura ceu ce ai zis tu,Digeiule,nu stiu unde as avea loc sa pun aceste leduri albastre si albe.In spatele acelor butoane e un plastic alb,transparent ce transmite lumina becurilor.Problema e ca acest plastic e cam lipit si nu prea e loc de pus leduri.Ori dat gaura cu burghiu in plasticul respectiv si introduse leduri in aceste gauri,dar nu stiu daca mai poti inchide carcasa,sa nu distanteze aceste leduri;Ori sa tai portiunea de plastic transparenta de transmisie a luminii din dreptul butonului temperatura aer si in acel loc ramas sa incerc sa introduc noile leduri.O merge oare? :(

Share this post


Link to post

Eu am reusit. :P Iti explic diseara daca vii si daca nu ploua. Am folosit led-uri de 5mm fara sa le "pilesc" in cap :P

Din pacate nu m-am gandit sa fac poze la a mea cand am facut-o.

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...