Jump to content
Sign in to follow this  
raresvintea

Refacere Capace Roti

Recommended Posts

Totul a inceput intr-o frumoasa zi cand un destept a gasit ca lui ii lipseste un capac de la o roata si ca masina mea are acelasi model ca cele de pe masina lui. Mi-a furat un capac. Am apelat la bunavointa unui forumist si mi-a dat un capac.

 

Acesta era zgariat de la bordura destul de rau. L-am luat si prima data l-am slefuit putin si am dat cu vopsea... Concluzie zgarieturile se vedeau urat si vopseaua fiind proasta se prelingea chiar si la straturi subtiri. Apoi am luat smilgher de diverse granulatii si am purces. Dupa o ora de frecat am eliminat zgarieturile total si apoi am finisat cu un smilgher fin. Am cumparat vopsea Dupli-Color, o vopsea excelenta, deoarece concentratia vopselei in tub este mica, astfel vopseaua acopera uniform. Am dat 4 straturi de vopsea. Am citit pe prospect ca trebuie dat si un strat de lac. Am facut o vizita pana in bricostrore si am luat lac de la aceeasi firma. Rezultatul final va fii putut vedea in 2-3 zile.

 

Pana una alta, atasez cateva poze, din timpul procesului. precizez ca nu am nici o poza cu capacul smilgheruit pana la blana...

 

Pt cine este interesat ca din placere sa-si refaca capacele scot la vanzare un tub mare de vopsea deicata refacerii capacelor si un tub de lac pt protectia vopselei.

 

prima poza reprezinta capacul dupa primul strat de vopsea, apoi in pozele 2 si 3 tuburi de vopsea si de lac si apoi in ultima poza capacul inainte de la il smilgherui pana la plastic

post-1559-1235670234_thumb.jpg

post-1559-1235670242_thumb.jpg

post-1559-1235670248_thumb.jpg

post-1559-1235670274_thumb.jpg

Edited by raresvintea

Share this post


Link to post

Vopseaua aia pe care ai folosit-o chiar e f. buna. Am utilizat-o si eu, la jante din aliaj, cu rezultate peste asteptari. Evident, dupa slefuire am degresat si dupa citeva straturi de vopsea am aplicat vreo 3 straturi de lac incolor. Pentru amatori, nu pulverizati straturile de vopsea sau lac inainte ca stratul precedent sa se usuce aproape de tot.

Share this post


Link to post

pai pan sa ma desmeticesc si sa citesc dupa aceea mi-am dat seama ca mai imi trebuie si lac. maine sper sa mai dau un strat de vopsea si apoi lac. In prospect zice max 30 min de la aplicarea vopselei.

 

Pentru cine este amator de refacut jante, capace roti e solutia cea mai buna.

Share this post


Link to post

Tu poti pune capace peste jante din aliaj?!

Share this post


Link to post

De curiozitate, nu cumva era mai avantajos sa cumperi un set nou de capace ?

Share this post


Link to post

Vopsea- 15 ron (minim), lac 15 ron (minim), smirghel 10 ron (maxim) deci cost total 40 ron. Munca n-o mai punem. Fiecare face cum doreste.

Share this post


Link to post

Doar nu consumi toate spray-urile alea la un capac, sa fim seriosi; eu am dat 80 ron pe un set de capace originale pt. Tico iar la o spalare cu turbojetul mi-a zburat o portiune de vopsea de unul, cred ca am sa-i aplic un strat de vopsea la primavara...

Share this post


Link to post

Aceiasi vopsea+lac am folosit-o si eu pentru jentile de iarna, se pot vedea la sectiunea masina mea cum au iesit. Spre surprinderea mea inca sunt in regula fara probleme. Recomand producatorul acela, daca vopsiti corect este chiar bun si ieftin.

Share this post


Link to post
De curiozitate, nu cumva era mai avantajos sa cumperi un set nou de capace ?

 

Un singur tub de 400 ml per 17,5 RON a ajuns pentru acoperirea completa in 3 straturi a 3 capace. Nu am gasit sa cumpar si lacul aferent. Daca pui valoarea unui capac la 80 RON vei aprecia avantajul material.

post-2099-1235714061_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Ce culoare faina au ale tale. Cum ai facut, ce spray ai folosit? Si eu trebuie sa le reconditionez pe ale mele, doar una este atinsa de bordura insa toate s-au cojit, de la spalat probabil.

Share this post


Link to post

Spray-ul l-am luat din Praktiker de la raionul de accesorii auto. Am sa-ti pun poza cu acesta ceva mai tarziu si pana atunci poti vedea cu arata capacele de pe masina. Singurul secret a fost degresarea. Initial am spalat capacul cu detergent si apa fierbinte, l-am sters si pus la uscat pe calorifer. Cu capacul cald am aplicat prin pulverizare fina vopseaua. Apoi l-am lasat sa se usuce pe calorifer. Dupa cca 30 de minute am aplicat stratul urmator pana la 3 straturi fine. Am observat ca pe capac era aplicat grundul pentru aderenta vopselei pe masa plastica motiv pentru care am indepartat vopseaua initiala cu o hartie abraziva foarte fina fara a accentua in profunzime si a ajunge la plastic.

Trebuie sa recunosc ca am incercat sa cumpar din comert alte capace insa nici pe departe nu aveau calitatea celor originale de Kalos. Acesta este si motivul pentru care costa intre 80 si 120 de RON / bucata.

 

LE iata si spray-ul (scuze pentru pozele cu telefonul)

post-2099-1235721346_thumb.jpg

post-2099-1235732846_thumb.jpg

post-2099-1235732858_thumb.jpg

post-2099-1235733007_thumb.jpg

post-2099-1235733030_thumb.jpg

post-2099-1235733052_thumb.jpg

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post

Off - Era cand il avea el, acum cine stie pe unde a ajuns.

Share this post


Link to post

Pacat era foarte frumusel!Si eu am exact la fel.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...