Jump to content
Sign in to follow this  
Salex

(ex) Raliul Paris-dakar, Editia 2009

Recommended Posts

Daca in urma cu aproape un an deschideam un topic legat de anularea raliului Paris-Dakar din motive de terorism ... astazi readuc in actualitate subiectul pornind de la decizia organizatorilor de a muta celebrul si consacratul raliu in ... America de Sud !

 

Multe s-au schimbat in ultimiii ani de cind urmaresc raliul ce debuteaza (sau, ma rog, obisnuia sa debuteze) in prima zi a fiecarui an. Intii a fost scurtat, apoi a fost anulat, acum ... a fost mutat cu totul. Am vazut competitii strinse, am vazut tragedii, am vazut victorii feminine intr-un raliu care parea rezervat barbatilor. Ce suprize ar putea sa ne rezerve NOUL raliu ? Pai ... avind in vedere ca VW, BMW si Mitsubishi au trecut toti la motorina, se pare ca a sosit momentul unei victorii a "tractoarelor" :P . Interesanta mi se pare decizia unor de a utiliza ... biodiesel, intr-o competitie in care si zecimile de secunda ar putea conta.

 

In ceea ce priveste traseul, acesta va avea peste 9000km, startul urmind a fi dat in Argentina in vreme ce finishul va fi situat in Chile. Ma bucur ca aud de Chile si intr-o discutie legata de un subiect auto, de vreo 3 ani incoace de sarbatori folosesc drept combustibil Shiraz de Chile :D .

 

Deci, vom avea desert (si inca unul dintre cele mai pacatoase de pe Pamint), vom asista la traversarea Anzilor la altitudini de peste 3000 metri ... bleah, mie la 2850 imi pocneste capul de durere :( ... In principiu, se pare ca nu vom pierde nimic in materie de spectacol.

 

Cei de la VW par a avea un usor avantaj asupra celorlalti, traseul le este usor "cunoscut" pentru ca oarecum l-au mai parcurs cu prototipuri ale Touaregului de raliu in timpul Raliului Por Las Pampas - Atacama. Evident, traseul nu va fi identic cu al raliului mentionat, ma refeream la tipul de "capcane"

 

Sa vedem ce va fi ! Dar, in primul rind, sa speram ca va fi si nu il vor anula ... pe motiv de criza, recesiune, etc. Asa cum vad ca s-a intimplat cu SIAB 2009 :(

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...