Jump to content
Sign in to follow this  
ovi

Pompa De Benzina

Recommended Posts

Pe mine m-a lasat pompa fara sa fi bazait vreodata. Nu mai vroia motorul sa traga pe gaz, iar in momentul in care am comutat pe benzina s-a oprit si nu a mai vrut sa porneasca. Dupa zeci de incercari, am reusit sa pornesc motorul, dar mergea la max. 700 rot., iar in momentul in care incercam sa-l turez mai mult se oprea. Asa ca nu am reusit sa ajung la o turatie la care sa pot trece pe gaz si am fost nevoit sa o tractez. :mda: Mecanicul care a schimbat pompa ,a fost de parere ca la decesul prematur a contribuit si faptul ca am GPL (pompa functioneaza permanent la capacitate maxima) ,plus cantitatea mica de benzina din rezervor, care nu ar asigura o racire optima. Omul a mai spus ca ar fi bine sa-i pun un comutator, de la care sa intrerup functionarea pompei , in timpul in care motorul merge cu gaz.

Edited by van den plas

Share this post


Link to post

Sa ars pentru ca ai mers cu benzina putina in rezervor sau deloc.Nu trebuie nici un comutator.Trebuie decit un releu pentru ca comutatoarele benzina-gpl au aceasta optiune dar ei nu prea se omoara sa faca si treaba asta.

Share this post


Link to post
Trebuie decit un releu pentru ca comutatoarele benzina-gpl au aceasta optiune dar ei nu prea se omoara sa faca si treaba asta.

Asa e. Inainte de a pune instalatia i-am intrebat daca deculeaza si pompa de benzina; Au zis ca da. La instalare faceau pe prostii si de abia dupa ce am facut scandal au montat releul. Oricum trebuie insistat.

Share this post


Link to post

La mine se aude un bazait atunci cand pun contactul 2 secunde inainte sa pornesc masina. Nu se aude foarte tare, dar ma gandeam sa nu fie un simptom al viitoarei defectari a pompei de benzina.

O cunostinta cu o masina straina pe benzina zice ca a citit in manualul de utilizare sa nu lase rezervorul mai gol de jumatate pt ca se arde pompa de benzina. Dupa mine nu are cum sa se intample asa ceva. Ce parere aveti?

Share this post


Link to post

Pai hai sa "lamurim" problema asta odata ... Avem acolo o pompa care e actionata de un motor electric care inevitabil bizie ;) . Abia cind nu mai bizie apare problema sau cind biziitul e anemic cu intreruperi(altele decit cele cauzate de aerul de pe tevi) sau biziit prea puternic -in timpul functionarii motorului pompa nu se aude . ;)

 

La Cielo este bine ca in rezervor benzina sa nu fie sub 1/4 din capacitate pentru a asigura racirea pompei - cine a vazut cum "sta" pompa in rezervor isi da seama imediat ...  <img src= ">

Share this post


Link to post

Salve.

Presiunea data de pompa trebuie sa fie intre 2,84 si3,25 bari.

Share this post


Link to post

Si ce se intampla cand bazaie mai tare? Face aceeasi presiune? E pe duca?

Share this post


Link to post

Desi am citit cam tot ce s-a scris despre pompele de benzina, nu am gasit inca niciuna care sa pocneasca, de obicei zgomotele anormale erau "bazaituri" continue, mai puternice decat cele produse la amorsarea pompei si care se manifestau si in timpul mersului.

Concret : dimineata la pornire (sau dupa ce masina a stat cateva ore) motorul porneste la prima cheie, dar refuza sa se tureze normal si are tendinta sa se opreasca (aici de vina ar fi si I.A.C.-ul, care trebuie schimbat). Pocniturile care se aud in zona pompei, apar in momentul in care apas mai puternic acceleratia. Chiar si asa motorul nu se tureaza mai mult de 2000 de turatii. Problema dispare dupa ce rulez mai mult timp pe gaz, in tot acest timp pompa functionand si ea , deoarece nu am montat releu care sa o decupleze. Mentionez ca pompa este noua (sau cel putin asa sustine mecanicul care a montat-o :mda: ) si nu am rulat decat 5000 km din momentul in care am schimbat-o. Pompa anterioara si ea a murit prematur, la 47000 km, din care ultimii 4000 pe GPL. Nici de aceasta data nu pot fi sigur ca era pompa originala, deoarece mecanicul respectiv s-a ocupat de masina si inainte de a o cumpara eu (l-am "mostenit" odata cu masina :mrgreen: ) si e posibil sa o fi schimbat cu una mai uzata. Iar daca pana a crapat prima pompa, am circulat cu putina benzina in rezervor (25% din capacitate sau chiar mai putin), dupa aceea nivelul benzinei l-am mentinut la aprox. jumatate, tocmai pt. a preveni supraincalzirea pompei.

Ar putea fi vorba si despre alte cauze, in afara de defectarea pompei (de ex. filtrul de benzina nu stiu daca a fost schimbat ) ? :scarpin: Functionarea motorului pe GPL poate determina scurtarea duratei de viata a pompei de benzina, chiar daca nivelul benzinei din rezervor a fost corect, sau e mai probabil ca individul sa-mi fi montat un jaf, pe post de pompa noua ? :mda:

Share this post


Link to post

Asa direct nu vad care ar fi legatura intre turatia motorului si "pocnituri" in functionarea pompei de benzina.

Vad in schimb o legatura intre pocnituri si accelerare.

E posibil ca atunci cand accelerezi iti da rateuri pe toba, pe care tu le interpretezi ca pocnituri la pompa de benzina.

Cauze pot fi multiple: motor dereglat (avans), eventual injectoare infundate, presiune scazuta la benzina in rampa de injectoare - multiple cauze etc etc ...

 

Pompa de benzina alimenteaza sistemul de injectie si rampa injectoarelor cu benzina la o presiune controlata de aprox 2,84 - 3,25 bari. Presiunea în sistem este controlata de regulatorul de presiune. Excesul de benzina este returnat în rezervor.

 

Sfat schimba mecanicul mostenit :thumbl: si cere o diagnosticare la un service Daewoo, poti sa scutesti multe batai de cap.

post-754-1125414522_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Am inpresia ca se cere shimbata.... :(

 

 

Asta ar fii primul semn

Share this post


Link to post

Schimba filtrul de benzina prima data si vezi daca se schimba ceva.

Share this post


Link to post
E posibil ca atunci cand accelerezi iti da rateuri pe toba, pe care tu le interpretezi ca pocnituri la pompa de benzina.

Cauze pot fi multiple: motor dereglat (avans), eventual injectoare infundate, presiune scazuta la benzina in rampa de injectoare - multiple cauze etc  etc ...

Ai avut dreptate , pocniturile, care as fi putut jura ca vin din zona pompei, sunt de fapt detonatii la galeria de admisie. Nu lipsesc nici rateurile de la toba, dar nu acesta era zgomotul de care vorbeam. Simptomele imi amintesc de cele facute de pompa anterioara, inainte de asi da duhul. Tot asa si atunci motorul facea ca toti dracii, cu detonatii la greu, dupa ce reusisem cu greu sa-l pornesc. Atunci nu am reusit sa-l turez suficient ca sa treaca pe gaz, asa ca a trebuit sa tractez masina pana in parcare. :mda:

Oricum intentionez sa schimb si filtrul de benzina, sa vedem daca se simte vreo diferenta.

Share this post


Link to post

Cand ai bagat ultima data benzina?

Verifica daca vine curent la injectoare si daca mufele de la injectoare si emulator sant bagate bine.Poate ai ceva probleme cu emulatorul.

Share this post


Link to post

van den plas intrebare: dupa ce iti pleaca motorul pe gaz, cum iti merge? tot asa intrerupt, cu rateuri si fara sa vrea sa se tureze?

Daca pe gaz iti merge ok, inseamna ca bujiile/fisele sunt relativ ok, si trebuie sa cauti buba pe partea de alimentare cu benzina.

Pana schimbi filtrul de benzina, poate ar fi edificator sa desfaci bujiile sa vezi in ce stare se prezinta.

Cand au fost schimbate bujiile/fisele?

Share this post


Link to post

Benzina este de la MOL si am alimentat in urma cu cateva saptamani. Injectoarele banuiesc ca primesc curent, din moment ce dupa un anumit timp functioneaza normal si pe benzina.

Pe gaz merge absolut normal , iar bujiile sunt noi. Fisele cred ca sunt OK. Mie mi-e teama ca s-a bulit si pompa asta. :-W

Share this post


Link to post

Fa un test al pompei dupa ce schimbi filtrul de benzina.Scoate furtunul din rampa si baga-l intr-un bidon de 2l si fa legatura la firul de test/amorsare al pompei de sub delco la borna de + a bateriei.Daca intr-un minut nu a bagat peste 1l in bidon inseamna ca ai probleme cu pompa sau traseul infundat.

Share this post


Link to post

Am trecut saptamana trecuta pe la mecanic, ca sa schimb filtrul de benzina si IAC-ul si sa-l consult si in legatura cu problemele ,care credeam eu ca le am din cauza pompei de benzina. Omul avea treaba, tocmai desfacuse un motor, si nu a avut timp sa ma serveasca. Mi-a spus totusi, fara sa vada masina, ca problemele sunt cauzate de injectoarele infundate, din cauza mersului pe gaz. In consecinta am mers cateva zile mai mult pe benzina, incercand si sa turez mai mult motorul, atat cat imi permitea traficul si cutia automata. (in zilele alea cu ploaie, am reusit sa merg cu 110 km/h in Bucuresti :dizzy: ,dar nu pt. placerea mea, ci doar asa ca sa curat injectoarele  <img src= )"> ) Culmea e ca tratamentul acesta chiar a avut efect, iar acum motorul porneste mult mai bine la rece, se tureaza mai bine, nu se mai opreste la relanti si nu se mai aud nici detonatiile din admisie. Am reusit astfel sa pot pleca dimineata aproape normal (motorul inca se mai "balbaie" pana pe la 2000 rot.), incomparabil mai bine decat inainte, cand de abia reusea sa se taraie (noroc cu gazul). I-am bagat ieri si un injector cleaner (Casite), am facut plinul si voi merge numai pe benzina pana cand voi goli rezervorul.

Share this post


Link to post

Am niste probleme cu masina, un Cielo din '96 FULL. Tin sa precizez ca nu ma prea pricep asa de bine la mecanica. Sa va povestesc cum a inceput totul:

1.Am zis sa stau pana se aprinde becul ca sa vad daca se aprinde cand ajunge la rezerva (o mare greseala).

Nu s-a aprins si am ramas fara benzina si prin urmare am ars pompa de benzina.

2.Am achizitionat o pompa sh dar este de opel vectra, lucreaza cum trebuie, nu cred ca e ceva in neregula dar s-ar putea sa ma insel.

3.Dupa ce am schimbat-o a trebuit sa schimb fisele deoarece una era intrerupta (cea lunga mai precis). Schimbat si astea si bujiile curatate (din cate am vazut eu sunt champion, asa am cumparat masina).

Problema este, ca sa ajung si unde ma doare, nu prea sta la relanti si da sa moara motoru.Daca e sa calc accelaratie brusc da sa se opreasca sau nu se tureaza dar daca o calc usor se tureaza. La fel si in mers:daca e sa o iau usor merge daca nu ,,da in nas".

Eu m-am gandit ca ar putea fi de la injectoare dar acum as dori sa ma lamuriti si voi daca puteti.

Multumes frumos si daca nu am facut corect topicul sau au fost discutate problemele acestea (eu nu am gasit nimic concret) rog moderatorii sa-l stearga si daca pot sa ma indrume spre topicurile cu in care s-au discutat aceste probleme.

Edited by CATA_ASD

Share this post


Link to post

Daca problemele au aparut dupa schimbarea pompei de benzina atunci de la aceasta sunt problemele pentru ca nu asigura debitul normal de benzina.

Share this post


Link to post

Acum dupa ce am vazut raspunsul lui ovi jer, careia ii multumesc ca nu m-a penalizat ca nu am cautat mult mai bine, urmeaza 2 intrebari:

Se poate regla cumva acest debit sau trebuie neaparat sa schimb pompa si daca da unde as putea sa-l reglez?

Multumesc.

Edited by CATA_ASD

Share this post


Link to post

Nu se regleaza.Daca pompa nu asigura un debit de 2l benzina pe minut si presiunea de 3 bari trebuie schimbata.

Share this post


Link to post

Ok... :( .O sa incerc sa fac smecheria pe care ai spus-o tu cu 1 minut si trebuie sa bage aprope 2 l sa vad, daca nu...asta e alta pompa.Mersi de raspunsuri.

Edited by CATA_ASD

Share this post


Link to post

Salut, am luat o Leganza CDX din 99, am bagat-o pe test la Vitan , super bine, kilometri reali masina (95000) 86% corespunde .. . un punctaj excelent,toata bune si frumoae pana aici dar am cosntatat in mers ca mi se mai aprinde martorul de la pompa de benzina ... nu mereu ... si fara neaparat un motiv anume, masina porneste impecabil dimineata are demaraj de manaca asfaltul (si goleste rezervorul) as vrea sa stiu de unde iau si eu o pompa de benzina (daca asta intr'adevar ar fi pe duca) cam cat costa ... si unde gasesc in Bucuresti un service bun si ieftin sa mi-o skimbe sa nu umble orice nea caisa ... Sincer ar fi jenant cu o leganza sa o las pe avarii pe marginea drumului.

Ms anticipat.

Share this post


Link to post

Nu exista martor pentru pompa de benzina.

Poate e vorba de martorul motorului care indica o eroare.

Mergi la service daewoo si pune testerul pe ea.

Share this post


Link to post

E ceva portocaliu care mi se aprinde si zice "Fuel Pump Check" este intre ala de presiunea motorrului care e rosu si ala de temperatura , care e tot rosu. ...

Mai mult ca sigur o sa dau pe la RADACINI sa vedem ce si cum , btw ce parere aveti de cum lucreaza ? la ce alt service as putea sa apelez din bucuresti care sa fie si ieftin si bun :D :D

 

Nu mai cita inutil mesajul anterior !

Edited by ovi_jer

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...