Jump to content
Sign in to follow this  
TRAKE

Scartait Roata

Recommended Posts

In urma cu cateva zile, am auzit un scartait, un suierat la roata dreapta fata(Matiz). Poate cineva sa-mi spuna de ce? Astazi nu s-a mai auzit de loc.

Share this post


Link to post

Cel mai probabil ai avut o pietricica (etc. ) la placutele de frana care acum a disparut .

Share this post


Link to post

Si la mine se aude un "hashait" si am ridicat masina pe cric si am dat sa rotesc roata (stanga spate si stanga fata) si se aud cum freaca un pic, adica e un loc unde rotirea nu mai e asa de lina. Am mai avut un prieten la care se auzea mult mai rau de atat si i-a zis mecanicul ca erau placutele de frana pe care le-a schimbat si nu se mai aude...deci placutele or fi?

Share this post


Link to post

Orice frana pe disc freaca un pic, nu are cum sa nu frece, stai linistit e normal, n-au nimic nici discul, nici placutele.

 

O intrebare si eu legat de roti, nu e scartait, doar troncanit.

De cand mi-am schimbat rotile pe spate cu cele de iarna (le-am schimbat cu totul ca am 2 roti in plus) am inceput sa aud un troncanit in spate cand trec peste denivelari usoare. (La denivelari mai mari gen piatra cubica troncane toata masina, nu pot sa-l mai disting doar pe cel din spate. :D ).

Zgomotul e infundat si se aude de parca as cara lemne in portbagaj, nu stiu cum sa-l descriu mai bine, e o troncaneala slaba infundata si se aude sigur din zona puntii spate. Cert este ca a aparut la cateva zile dupa ce am facut schimbarea.

Am ridicat ieri masina pe cric de spate, am rotit rotile in fel si chip, nu au nici un pic de joc, se rotesc perfect, totul e ok. M-am lasat cu greutatea mea pe puntea spate, am leganat masina sus-jos de o mie de ori, nu se aude absolut nimic.

De la ce sa fie? Amortizoarele spate? Nu stiu ce presiune a bagat nenea la vulcanizare in rotile din fata, dar e posibil sa fie mai mult decat trebuie, si asta sa fi declansat cantecul amortizoarelor?

Dar amortizoarele or fi?

Va rog un raspuns cine stie de la ce poate fi trancanitul. Multumesc.

Share this post


Link to post

Mersi Bellbody! Ai scos cumva roata de rezerva?(daca zici ca ai schimbat rotile) Poate nu e fixata la loc cu surubul bine. La mine asta a fost zilele astea. Scosesem roata sa caut ceva pe sub ea in portbagaj si am uitat sa pun surubul bine...si cam troncanea :)

Share this post


Link to post

Nu, nu e de la roata de rezerva. Rezerva cred ca a ruginit acolo de cand zace si s-a fixat permanent. :P

Am gasit un topic mai devreme in care era descrisa problema mea si am inteles ca e din seria "asa face toate".

E de la amortizoare 98%, si problema apare si odata cu racirea vremii, cred.

 

Daca totusi mai are cineva idei...

Share this post


Link to post

Aveti grija si la cauciucurile de 155 sa nu frece pe capace ( daca aveti aceasta varianta ) .

Cauciucul de 155 este putin mai lat . La mine in locul unde aveam plumb ptr, echilibrat roata imi tinea putin departat capacul , acolo exista o usoara frecare in momentul cand cauciucul din dreptul plumbului ajungea jos pe asfalt si presa pe capac .

Sper ca ati inteles ce am vrut sa zic .

Incercati sa dat capacul jos si sa faceti o tura ptr verificare.

Repet : Daca aveti varianta cu cauciuc de 155 latime si capac pe roata .

Share this post


Link to post

si la mine scartaie...roata stanga...idea este ca am schimbat rulmenti stanga /dreapta si discuri frana noi *am pastrat placutele care le aveam montate in urma cu 200 km sa schimb discurile ...exclus rulmenti care sunt noi...este un scartait rotund...care apare doar pana la 40 km ora...dupa viteza de 40 km la ora nu mai scartaie...ce ar putea fi...cumva flanse amortizor??

Share this post


Link to post

 

Belbody a stat mult masina pe loc sau mergi cu ea zilnic? Parerea mea este ca e de la presiune prea mare. Oricum anvelopele de iarna sunt mai "zgomotoase" pe asfalt decat cele de vara.

 

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...