Jump to content
Sign in to follow this  
gorbyka

Bec Ulei

Recommended Posts

De doua zile merg la munca cu Matizul sotiei si am observat ca la pornirea la rece martorul de ulei se aprinde cand pun contactul, se stinge o secunda la pornire , apoi se aprinde scurt cam o secunda apoi se stinge si ramane stins...

Specialistii ce parere au de aceasta problema ? E normal? Ce ar trebui sa fac ?

 

 

Uleiul+filtru are aprox 4000km.

Masina are 24 000 km.

Revizii facute schimbat tot ce trebuie dupa carte.

In rest masina merge foarte bine !

Share this post


Link to post

Masina-i parcata pe bordura ?

Share this post


Link to post

E ulei Daewoo (parca 5W30 ) pus la service la garantie ( ca masina a fost pana in mai in garantie), nivelul e aproape de maxim, calitatea pare buna (constatare subiectiva prin privit ulei pe joja)...

 

Nu e parcata pe bordura.

 

Am observat ca numai la prima pornire face ... chestia asta...

Share this post


Link to post

Schimba filtrul de ulei cu unul non-coreean.

Share this post


Link to post

Crezi ca e urgent ? Mai rabda vreo 4000km fara efecte asupra motorului ?

 

Banuiesc ca te gandesti ca face o bula de aer in filtru ...

Edited by Nu_stiu_totul

Share this post


Link to post

Pai, nu-ti asigura presiunea (debitul de ulei) necesar ungerii in primele momente ale functionarii (probabil ca n-are sau nu functioneaza valva de retinere din filtru). Filtrul se schimba foarte usor, la orice atelier. Apoi, mai completezi ceva ulei, cat ti-a ramas din cei 3L.

Share this post


Link to post

Multumesc ! Cred ca ai dreptate.

 

Ulei mai am in porbagaj dar, din pacate trebuie sa-mi iau liber o zi pt. chestia asta si vreau sa plec in concediu ... si mai intreb odata daca dauneaza grav sau pot sa aman operatiunea pana in toamna cand se implinesc km pt. schimb ulei ?

 

 

PS Probabil ca face asa mai demult da' femeile n-au nicio taina ... :->

Eu i-am dat indicatii pretioase ... nu umbli la masina ,daca vezi bec rosu aprins la bord in timpul mersului opersti motoru si ma suni , daca e alta culoare imi semnalezi in cel mai scurt timp :->

Edited by Nu_stiu_totul

Share this post


Link to post

O mare parte a uzurii motorului (tacheti, cuzineti, segmenti) se datoreaza acestor porniri la "rece" datorita unei insuficiente lubrefieri din primele secunde dupa pornire.

Daca nu ai timp propun sa achizitionezi filtrul si in prima zi de concediu (eventual pe drum) te opresti la primul service (chiar si unele vulcanizari) si schimbi filtrul - dureaza 10 minute.

Share this post


Link to post

Gata am inteles si va multumesc.

 

O sa cumpar un filtru noncorean (? MAN e bun?) si-l schim eu undeva! Apoi completez daca e cazu'

 

 

Si trag si o concluzie pentru uz personal :

Daca primesti un sfat bun urmeaza-l !!!

Share this post


Link to post

Salutare din nou si cu alte probleme! :(

Dupa ce am rezolvat problema cu pierderile de lichid de racire, am luat masina intr-o plimbare pentru test.Am mers vreo 10 km fara nici o problema si mergand pe sosea unde sunt unele denivelari, am observat ca martorul de la ulei clipeste...se aprindea asa foarte putin si asta numai daca lasam masina sa functioneze la ralanti.Am dus-o acasa, am lasat-o cateva minute bune, m-am uitat la joja, nivelul este intre MIN si MAX, uleiul are 5000 de km (Mobil1 10W40, filtru schimbat odata cu uleiul). Stie cineva ce ar putea fi? Am mai patit chestia asta cand am cumparat masina si tot asa, daca pe drum o lasam sa mearga la ralanti, se aprindea martorul. Dupa schimbarea uleiului, aceasta problema a disparut.Credeti ca ar putea fi de la ulei? Mecanicul zicea sa-l schimb la 7000 de km. Am mai observat ca daca merg la ralanti pe drum se aprinde, daca apas pedala de acceleratie, se stinge si tot asa patesc daca de exemplu merg cu ea bagata in viteza si iau piciorul de pe acceleratie (nu se mai aprinde). Deasemenea, indicatorul nu se aprinde daca abia am pornit motorul si-l las 1-2 min sa functioneze la ralanti, asta se intampla cand motorul este cald. A mai patit cineva? Ar putea fi defect vreun senzor, ceva, e uleiul prea uzat si trebuie inlocuit?

Mentionez ca atunci cand pun contactul, martorul se aprinde iar dupa pornirea motorului, acesta se stinge.

Edited by k-tlyn

Share this post


Link to post
... Dupa schimbarea uleiului, aceasta problema a disparut ...

Ti-ai raspuns singur.

Share this post


Link to post

Dar daca clipeste, uneori, dupa ce nu a fost pornit cateva zile?

Doar uneori, nu mereu, desi fiecare pornire este dupa cel putin 2 zile de repaus...

Share this post


Link to post

Bine, dar totusi mecanicul a zis sa-l mai tin inca 2000 de km. Am tot citit pe forum, am vazut ca ar putea fi de la filtrul de ulei, senzor, etc. Am sa incerc sa pornesc masina, sa scot busonul de la capacul de culbutori si sa vad daca "arunca" ulei, asta inseamna ca totusi are ungere.Momentan sunt la servici, dar cum ajung acasa, asta voi face prima data.E ciudat ca mergeam pe strada si deodata, din cauza unor denivelari, a inceput sa clipeasca foarte putin dupa care daca o acceleram, beculetul se stingea.La inceput palpaia, ca si cum ar fi facut un contact imperfect.Am dus-o acasa si nu m-am alarmat prea tare,crezand ca e de la denivelari.Dupa aia, nu s-a mai aprins insa sambata am facut un drum pana la Iasi (aprox 150km dus-intors) si daca luam piciorul de pe acceleratie, se aprindea.Daca luam piciorul de pe acceleratie in timp ce era bagata in viteza, nu se mai aprindea...am sa ma uit sa vad...oare sa fie de la pompa de ulei?

Ma mai gandesc la o chestie...atunci cand am avut probleme cu furtunasul ala de la care pierdeam lichid de racire, am desfacut distribuitorul din cele 2 suruburi in care era prins. A curs ceva ulei, dar am cumparat 1 L de Mobil1 10W40 (exact tipul de ulei ce-l aveam in motor) si am completat(nu l-am pus tot, numai 400ml). Si cum va spuneam...ajuns la Iasi, am lasat masina in parcare , iar dupa vreo 4 ore am plecat.Surpriza a venit de la faptul ca masina mea porneste la prima cheie, avand baterie noua, bujii noi, fise, etc.Sambata cand sa plec, ii dau cheie, porneste si imediat imediat se opreste.Fac asta a 2-a oara, a 3-a oara si tot asa facea, asa ca am sprituit putin pedala de acceleratie ca sa-si mentina relantiul. Dupa asta si-a reevenit. Ajuns acasa, tot asa am lasat-o o ora, dupa care a trebuit sa plec in alta parte...cand sa o pornesc, tot asa, pornea si imediat se oprea. Fara accleratie, nu statea la relanti. Mentionez ca i-am facut si un idle learn cu o zi inainte. Ma scoate din sarite masina asta...  <img src= (">

Masina nu prea sta.Ieri nu am folosit-o deloc ca m-a enervat cu o zi inainte, dar asa face mereu, asta de miercuri incoace.E rau ca nu avem un service Daewoo aici, ca ma duceam la ei, iar sambata nu era nimeni la Sermecom (oricum nu-mi sunt asa de dragi nici ei).

Edited by k-tlyn

Share this post


Link to post
Bine, dar totusi mecanicul a zis sa-l mai tin inca 2000 de km ...

Daca tu ai mai multa incredere intr-un mecanic decat in presostatul pus de catre fabricant ...

 

Daca este de la filtru se intampla dupa ce ai schimbat filtrul si nu dupa 5000 km.

 

Daca este de la presostat, n-ar depinde de turatie.

 

Poate fi si de la pompa, dar la vechimea masinii tale eu as spala motorul, intai, cu Motor Flush, as schimba uleiul, filtrul cu unul bun, nu coreean, apoi as vedea comportarea. A da un verdict de la inaltimea avioanelor este un risc prea mare.

 

Uleiul nu se schimba cand hotaraste cineva, calitatea lui la un moment dat depinde de regimul de mers pana la acea data, de benzina folosita, de temperatura ambianta ... Din acest motiv, nici macar producatorului nu poate garanta un anumit numar de km rulati.

Share this post


Link to post

Ok, multumesc mult, Tolin...m-ai convins...chiar acum ma uitam pe topicul ala cu uleiuri recomandate. Am sa cumpar si un filtru nou, am sa vad cum fac sa spal motorul, sau daca nu, macar sa dau baia de ulei jos si sa o spal.

Share this post


Link to post

Pai, baia se spala dupa ce ai spalat motorul, ca tot uleiul murdar curge in baie. A spala motorul este un fleac: torni un flacon de Motor Flush in uleiul actual, pornesti motorul si il lasi la ralati cat scrie pe eticheta produsului, apoi opresti motorul si-l golesti de ulei. Schimbi filtrul si torni uleiul nou. Daca vrei sa dai baia jos e bine sa ai si o garnitura noua, pentru ca nu se stie ...

Share this post


Link to post

Unii au patit-o rau cu palpaitul becului de ulei...

Sper sa nu fie cazul tau.

 

Sfatul meu: incepe cu spalarea motorului, schimbarea uleiului si filtrului, schimbarea presostatului de presiune ulei, schimbarea pompei de ulei si curatirea sorbului; daca dupa acesti pasi (facuti pe rand), becul continua sa palpaie, cat de putin, mai bine dai motorul jos si salvezi ce se mai poate salva.

 

Sa ne tii la curent

Share this post


Link to post
Dar daca clipeste, uneori, dupa ce nu a fost pornit cateva zile?

Doar uneori, nu mereu, desi fiecare pornire este dupa cel putin 2 zile de repaus...

 

 

Are 4 luni/3000 km de la schimbul de ulei.

Share this post


Link to post

Filtrul.

Share this post


Link to post

In cat timp este normal sa se stinga becul de presiune ulei la o masina(matiz)?

Share this post


Link to post

Normal este ca becul sa se stinga inainte de-a se aprinde.

Share this post


Link to post

Adica sa se stinga inainte sa porneasca motorul?

Share this post


Link to post

Cu cat mai repede, cu atat mai bine.

Share this post


Link to post

Atunci, un pic mai putin de 1 secunda dupa ce motorul a pornit este ok?(intai se stinge cel de ulei si apoi, la 1 secunda Check-ul).

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...