Jump to content
Sign in to follow this  
Satori

Pacanit/troncanit Directie

Recommended Posts

Eu zic ca nu ai nimic, dar faptul ca ai postat la "directie" ma deruteaza. Daca nu fac aia nimic, ti-o facem noi!

Share this post


Link to post

Asa cum va spuneam intr-unul din posturi azi aveam programare la service ptr trosnitu' ala de la roata. Am fost am bagat masina-n service, a venit un nene i-am explicat cum sta treba si mi-a ridicat-o pe elevator. A tras el de roata, a strans ceva suruburi pe akol insa din pacate de ceea ce-mi era cel mai frica n-am scapat. Diagnosticul : caseta de directie. Am crezut ca lesin cand mi-a zis :wallbanger: . Totusi mi-a zis ca problema nu e grava ptr ca roata are un joc foarte micut si nu e cazu sa ma reped sa schimb caseta ... insa daca gluma se-ngroasa :-W .

Asa ca aviz ptr cei la care le trosneste/pocneste fata ... sa dea o fuguta la service sa vada daca problema e identica cu a mea.

Edited by Lucian79

Share this post


Link to post

Sper ca mai esti in garantie... :)

Share this post


Link to post

Cum zicea si Satori

decat sa imi monteze un roman caseta de directie, o prefer pe cea montata de unu cu ochii oblici.

 

... si daca va face feste urate pe viitor ii fac vant si iau alta :D

Share this post


Link to post
Acelasi zgomot se aude si la mine, dar am doar 5000 km. Sa postezi si tu rezolvarea dupa ce te duci in service.

 

 

Si la mine se aude. Cred ca este ceva din fabricatie pentru ca imi aduc aminte ca mai exista posesori care au postat aceasta problema aici.

 

Daca e fix acelas troncanit la roata am o VESTE PROASTA ptr voi :( . Avand in vedere ca maine pornesc la drum lung nu m-am putut abtine si am dus-o (din nou) de data asta la un tip intr-un service pe care-l cunosc prin intermediul unui prieten. Concluzia : joc mic la directie. Problema : caseta de directie

Daca cei de la Auto Globus TM nu-mi vor schimba integral caseta ... desi ar trebui .. la piat' cu ea :D

Share this post


Link to post

Toti Kalosii au joc mic in directie. Schimbarea casetei nu iti va aduce beneficii (sau nu stiu eu de ele). Nu este singura masina care are astfel de joc.

Share this post


Link to post

Pe mine nu jocu' ala mik ma doare ci trosniturile care se aud .. da las ca la bicaz o sa arunce si ochiu tau o privire si o sa o manevram p-akol sa auzi cum face. :thumbl:

Share this post


Link to post

Nene Luciane, spune-ne si noua cum a capatat joc caseta, de la ea sau ai dat intr-o groapa sau de la invartit volanul pe loc. Nu de altceva, dar tocmai m-am cerut pe o lista la un kalos.

Share this post


Link to post
Nene Luciane, spune-ne si noua cum a capatat joc caseta, de la ea sau ai dat intr-o groapa sau de la invartit volanul pe loc. Nu de altceva, dar tocmai m-am cerut pe o lista la un kalos.

 

Toti Kalosii au joc mic in directie. Nu este singura masina care are astfel de joc.

 

Partea interesanta e ca se aud doar cand cobor pante pe piatra cubica sau iau viraje la viteza mica. La drum lung n-are nici pe draqu. Acuma sa nu crezi ca trosneste de mama focului din 10 in 10 sec. ... doar ca eu sunt mai sensibil si ma enerveaza cand o aud poc-trosc.

 

P.S. Daca e vro buba la ea sigur nu-i de la mine ..am grija de ea ca de ochii din cap... doar ca eu cand am cumparat-o avea 35k km

Felicitari ptr achizitie

Edited by Lucian79

Share this post


Link to post

Merci, dar n-am luat-o, mi-am lasat doar sacosa la rand.

 

Daca avea 35k km la achizitie, atunci o fi a avut altcineva "grija" de ea. Dar de ce nu schimbi caseta inainte de iesirea din garantie, ca de defectat in drumul ce urmeaza nu se pune problema, ti-a zis si mecanicul ?

Share this post


Link to post

Bine ca am gasit topicul care trebuie.

 

Am si eu o problema la directie. Am observat astazi cand am parcat masina, am tras brusc de volan stanga si a facut "clonc".

Prima oara am crezut ca mi s-a parut, dar apoi am repetat miscarea si a facut iar. Face numai cand trag stanga.

Se aude si de afara zgomotul, iar daca opresc motorul, nu mai face. :|

In cei de la service nu prea am incredere sa ma duc.. 8-|

 

 

L.E.: Cred ca facea si inainte asa, dar nu am sezisat eu.

La viteza de 120 de km/h si in curba nu se simte nimic, nu vibreaza nimic. Nici la frane bruste.

Doar pe loc, sau in viteza 1, la o cursa brusca de aprox 45 de grade a volanului spre stanga.

Edited by Axel7

Share this post


Link to post

Nu imi poate raspunde si mie nimeni ? O sfat, ceva? Nu vreau sa ma duc in service. :|

Share this post


Link to post

Curios!!.Pare joc de caseta de directie .Daca masina este in garantie ,sfatul meu fuga la service.

Share this post


Link to post

Salutare tuturor!

Acum o saptamina am scos masina din service.

Ceva tinichigerie, revizie de 4 ani (la 42000km) + ITP. Toate bune si frumoase.

Doar ca la ITP, desi mi l-au dat fara sa-i "ajut", i-au spus sotiei mele ca trebuie sa schimbe casteta de directie!?!

Masina nu scoate nici un zgomot, directia nu joaca, pare sa fie ca la inceput. De unde si pina unde?

 

Satori, in 2005 ai postat aici ca ai joc si ca ar trebui schimbata caseta de directie. Au trecut peste 3 ani. Problema ta s-a agravat? Ai schimbat caseta? Sau a fost un foc de paie?

 

Mi-e teama sa nu fi zis aia ceva doar ca sa bag masina in service. Desi a ajuns la ei la ITP direct de la ei de la revizie!!!!

 

Oricum, pina nu simt eu ceva nu intentionez sa actionez.

Share this post


Link to post

Sunt curios nu exista reglaj de strangere a casetei (pentru a scoate jocul).La passatul antic aveam.

Share this post


Link to post
Desi a ajuns la ei la ITP direct de la ei de la revizie!!!!

 

"Stilul" mi-e cunoscut.

In septembrie 2007 am facut revizia de 2 ani si ITP IN ACEEASI ZI. Nici macar nu au scos-o din atelier.

Masina avea doar 9700 km si, in plus, era IN GARANTIE.

La ITP, dupa lungi tergiversari (cam 2 ore au fost necesare sa-i conving sa-l faca, desi eram programat de mult timp, tocmai pt. a-l fece imediat dupa revizie) au incercat sa scoata "ceva" de la mine pe motiv ca frana de mana are eficienta de doar 19% !!! (explicatia primita : "poate nu ati folosit-o des" dar, evident, buletinul de test pe care mi l-au aratat era al altei masini !). Dupa ce i-am avertizat ca ma duc si la alt service sa fac testul iar daca se inseala incep demersurile de anulare a licentei (autorizatiei) pt. acest tip de servicii, au inceput dispute intre seful de la service si cel de la ITP incercand care de care sa demonstreze ca celalat se inseala. Le-am spus clar ca nu e cazul sa astepte vreun ciubuc pentru o viza, masina fiind in garantie si dupa revizie (si ca se pot astepta sa dea viza pe bani dupa vreo 10 ani, nu in acel moment).

Cred ca pot sa-mi dau seama unde ai facut ITP-ul ... poate la acelas service ...

Share this post


Link to post
Cred ca pot sa-mi dau seama unde ai facut ITP-ul ... poate la acelas service ...

 

La mine a fost simplu. Masina a stat o saptamina la tinichigerie. Cind mi-au zis ca e gata si sa o iau, i-am rugat sa o bage ei la revizie. Dupa ce au terminat revizia si au zis sa vin sa o iau, i-am rugat sa ii faca ITP-ul. Tocmai ca sa nu ma cert cu ei. E revizia facuta la ei, n-ar avea motiv sa iasa prost ITP-ul. Masina a luat-o sotia mea. Poate vazind-o au incercat sa o sperie.

Intrebarea este daca eo fi sau nu adevarat ce i-au servit ei. Adica prostia cu caseta de directie. Mi se parea normal sa ma avertizeze cei de la revizie, nu cei de la ITP. Cum am spus, masina nu are nici zgomot si nici joc de nici un fel.

Iar statia ITP e cea din cadrul serviceului GTT.

Share this post


Link to post

Logica ta e buna din perspectiva iuzarului. Probabil ca ai luat in serios treaba cu "clientul nostru, stapanul nostru". Si ei au facut la fel, dar din perspectiva lor.

Ia raspunde rogu-te: nu ti se pare "normal" ca:

- venind unul la tine la tine in service

- vazandu-l ca nu si-a schimbat "fraierul" caseta pe garantie si

- mai are si "neobrazarea" sa creada ca va "trece" ITP-ul, dupa 4 ani de troncaneli prin gaurile patriei, doar pentru ca a platit manopera la revizie

... dupa toate astea nu-ti vine sa-l bagi la... plata? :D

 

Morala: nu va duceti la ITP in locurile "asociate" service-urilor masinilor pe care le aveti!

Share this post


Link to post
... dupa toate astea nu-ti vine sa-l bagi la... plata? :D

 

Sa inteleg ca raspunsul la intrebarea mea ar fi: stai linistit, n-ai nici o problema

Share this post


Link to post

Nu neaparat.

La orice revizie se verifica daca exista jocuri in sistemul de directie. Normal ar fi fost sa vina mecanicul din service la tine si sa-ti spuna de joc. N-a venit, nu-i asa? Fa tu singur scenariile si da-ti raspunsurile in fiecare caz ;)

Share this post


Link to post

Buna seara!

Asa cum am postat si la "Revizii Kalos", la revizia de 3 ani, ultima din perioada de garantie (37.200 km, service GTT) mi s-a comunicat ca exista o problema la caseta de directie si trebuie schimbata, dar pe garantie (mai aveam foarte putin). Adevarul este ca sotia ma avertiza uneori de unele pacaneli la curbe luate mai agresiv (a se citi "cu viteza si din scurt"), sau la parcari mai delicate cu volanul rotit la maxim, la care nu dadusem atentie. Dar alte zgomote nu s-au manifestat si nici probleme de directie "instabila". Acum astept sosirea casetei pentru care s-a facut comanda si urmeaza sa o schimb. Intr-adevar pretul post-garantie este ametitor: aprox. 3.000 lei, daca am inteles eu bine?! Va tin la curent cu prezenta sau nu a zgomotelor la caseta noua.

Share this post


Link to post
Buna seara!

Asa cum am postat si la "Revizii Kalos", la revizia de 3 ani, ultima din perioada de garantie (37.200 km, service GTT) mi s-a comunicat ca exista o problema la caseta de directie si trebuie schimbata, dar pe garantie (mai aveam foarte putin). Adevarul este ca sotia ma avertiza uneori de unele pacaneli la curbe luate mai agresiv (a se citi "cu viteza si din scurt"), sau la parcari mai delicate cu volanul rotit la maxim, la care nu dadusem atentie. Dar alte zgomote nu s-au manifestat si nici probleme de directie "instabila". Acum astept sosirea casetei pentru care s-a facut comanda si urmeaza sa o schimb. Intr-adevar pretul post-garantie este ametitor: aprox. 3.000 lei, daca am inteles eu bine?! Va tin la curent cu prezenta sau nu a zgomotelor la caseta noua.

 

 

Salut.

Curios:nu de mult timp(aproximativ 8 luni) am schimbat si eu caseta de directie + bucse si nu ma costat mai mult de 1300 RON.Ce se intimpla de variaza preturile asa de mult?Raman uimit:3000 RON?

Sa inteleg ca deja ai dat comanda?!Pacat.Ar fi trebuit sa te mai fi interesat si la alte serviceuri.

CIP.

Share this post


Link to post
.Ce se intimpla de variaza preturile asa de mult?Raman uimit:3000 RON?

 

Da, asa ne-au spus si noua. Ca ne costa caseta 3000lei + manopera 1000lei (aproximativ). Total 4000lei.

La banii astia mai bine vind. ;)

Share this post


Link to post

Cat timp caseta va fi schimbata pe garantie, nu vad de ce sa umblu la alte service. Oricum mai trebuiesc schimbate si bieletele antiruliu, care nu cred ca sunt gratis, fiind consumabile. Rog sa fiu corectat daca gresesc.

Concluzia personala: drumurile noastre fac sa cedeze anumite piese... Am condus in concediu aproape 7.000 km pe drumuri europene si nu am vazut nici macar o groapa. Nici macar pe drumurile comunale asfaltate (!) dintr-o regiune langa coasta franceza la Atlantic. Iar la intoarcere, dupa vama Bors spre Oradea, am crezut ca se rupe masina intr-o serie de gropi imense pe un pod.

Share this post


Link to post

Revin cu primele impresii dupa schimbarea casetei de directie: inca dupa primele sute de metri, directia este mai stabila, parca mai rigida, o perioada s-au mai auzit unele pacanituri discrete la denivelari-gropi, dar au disparut la fel de rapid cum au aparut. A fost schimbata si bieleta stabilizatoare fata, apoi efectuata geometria (am facut si rotatia rotilor in diagonala si fata-spate). Toate operatiile au fost facute in garantie, nu m-au costat decat capacele de roti (ambele pe fata), 270 lei (cam mult, dar le sparsesem destul de nasol). Am dus masina vineri de dimineata, am preluat-o dupa-amiaza. Apoi am facut un drum de 450km, inclusiv pe A1, condus si cu peste 150km/h, fara nici un fel de probleme sau vibratii (doar cele de la calitatea drumurilor noastre).

Share this post


Link to post
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...