Jump to content
Sign in to follow this  
Cumnatu

Colţul insomniacului

Recommended Posts

Dupa cum se poate observa ( tinand cont de ora la care scriu asta ) sunt cam ( nu cunosc termenul ) insomniatic ?

Am avut-o mai mereu.

E greu de explicat.

Daca nu ma consum fizic ffff mult, nu pot sa dorm mai mult de 3-4 ore / 24 ore.

De exemplu acum ma voi culca pe la 6 probabil ( dupa ce termin berea ) si pe la 8,30-9 sunt up.

Asa am fost mereu, daca ma culc dupa 05 dimineata dorm 3-4 ore, daca ma culc pe la 2-3 dimineata dorm pana la 6-7 maxim.

NU mai am de mult nevoie de ceas sa ma scoale la o ora anume decat daca , cu o zi inainte am prestat activitati fizice fff obositoare.

Una peste alta NU obosesc deloc daca nu fac miscare fff multa in ciuda celor 2-4 pachete de tigari tari / zi si a celor 3-4 L de bere / seara.

In rest mananc bine ( adica mult , nu neaparat bine dpdv medical , bag multe grasimi ) si beau fffffff multe lichide ( 3-4 L bere + 3-4 L de apa / 24 ore )

NU mananc dulciuri decat fff rar, nu bag ciocolata sau energizate decat poate de 2 ori pe an.

Daca de ex. la ora 22 ma intind ( sa ma uit la tele de ex ) ma ia somnul, dar daca stau pe scaun, neam !

 

E o disfunctie medicala sau sunt dus cu pluta ?

Toti din jurul meu rup patul in 12, cand ii cauti dorm, daca nu ii scoli dorm pana se imput ( parerea mea ). Cumva mosteneste si fi-mea structura mea si daca nu o alergi bine ( da bine de tot ) la ora 01-02 danseaza si canta singura prin casa cu sau fara muzica.

D-aia va intreb :

 

E cazul sa ma panichez dpdv medical ?

( hac, m-a trecut un cascat :P )

( ca sa nu mai zic ce anapoda e ca la ora 05.20 sa astepti sa iti dea cineva reply sa te lamuresca in vre-un fel )

Edited by Cumnatu

Share this post


Link to post

Insomniacismul de care vorbesti e doar o consecinta.

Cunosc "senzatia": Ai tot timpul ceva de facut si mai ales de gandit si drept consecinta rotitele ti se invartesc permanent si asta... te tine treaz. Asta este stresul care deocamdata e considerat pozitiv. Viata te motiveaza atat de tare incat nu mai vezi ratiunea de a dormi si de aceea psihicul domina fizicul.

Fumatul, bautul (nu zici de cafea nimic :) ) si chiar stilul "mult" de alimentatie sunt toti factori de stress negativ, cu impact oricum negativ in plan fiziologic si influenta nebagata in seama pe plan psihic (ce-ai zice sa te gandesti la o evolutie catre o dependenta de... bere :D )

Pana aici, s-ar putea spune ca, stiu eu, mai toti din ziua de azi sunt stresati si agitati, mai mult sau mai putin.

Problema e ca, atunci cand e "mai mult" (cum pare a fi in cazul tau), la un nmoment dat, daca din motive oarescare dispare motivatia, adica ti se ineaca corabiile, poti sa basculezi nasol de tot.

Riscul pe care-l vad la tine, dincolo de impactul asupra sanatatii pe termen lung (da, ar trebui sa te ingrijorezi), riscul este deci sa ti se... arda sigurantele. Asta se numeste "burn out" si este un sindrom tare al draq in ziua de azi. Are cam acelasi efect asupra omului pe care actiunea cu nume similar il are asupra cauciucelor :) Documenteaza-te de pe net la o bere, doua si incearca sa o iei in serios.

Buna dimineata :)

Share this post


Link to post
... Insomniacismul de care vorbesti e doar o consecinta ...

Corect.

Cauze probabile: lipsa unei substante din corp, stresul (grija zilei de maine), criza de identitate.

Urmari: insingurare, depresie, cresterea tensiunii arteriale, infarct miocardic.

Remedii: eliminarea completa a cofeinei, a sarii (otrava), a berii (cea mai nociva bautura), reducerea tutunului, schimbarea regimului alimentar (ultima masa pana in ora 18-20), substante ajutatoare, plimbari pe jos, sport, culcare pana la ora 22. Toate aceste remedii se pot cuprinde, pentru cine e calificat, intr-un singur cuvant: o amanta.

Share this post


Link to post

Neata!

 

Ceva asemenator ma macina treptat si pe mine. Adorm in fiecare noapte pe la 1.30 - 2 si ma trezesc la 7 - 7.15. Zi de zi. Am ajuns sa nu mai simt ca sunt obosit, mi se pare deja o stare fireasca. Nu mai stiu cand m-am simtit odihnit ultima data.

 

Problema vine, parerea mea, de la "mansarda". Am mereu senzatia ca nu am terminat tot ce aveam de facut, ca as mai putea imbunatati cate ceva, ca mai am ceva de citit, etc. Cum sunt la birou/la intalniri cu clientii pana pe la 19 - 20 in aproape fiecare zi, acele ultime ore din zi (ori primele din ziua urmatoare) imi par a fi ORELE MELE, in care trebuie sa fac exact ce nu am reusit in timpul zilei sau sa ma pregatesc pt ziua urmatoare.

 

Eu am in schimb "norocul" ca pic, macar o singura data pe luna, si nu mai sunt in stare sa tin ochii deschisi de pe la ora 19 - 20. Atunci adorm si nu ma mai misc pana la 7, deci prind 12 ore de somn. Problema e ca nici dupa acest maraton nu ma simt odihnit, ci am o senzatie usoara de ameteala...

 

Si alimentatia consider ca e un punct demn de luat in seama. Cat am avut voie sa merg la sala (am intrerupt anul trecut, pt ca am fost diagnosticat cu insuficienta mitrala de gradul 2 din 4 si prolaps de valva mitrala) aveam un regim alimentar sanatos, nu fumam, renuntasem la cafea si ciocolata. Alcool nu beau deloc de vreo 8 - 9 ani. Doar in acea perioada reuseam sa ma odihnesc si ma simteam in forma. De atunci insa, am inceput sa ma transform usor dar sigur intr-o leguma...

 

Si sper sa nu ai nenorocul meu, insa toate aceste probleme (stres, alimentatie aiurea, lipsa odihnei) au dus la un rezultat foarte nasol - PSORIASIS. Care ma macina atat pe mine, cat si pe cei din familie (disconfortul pe care il aduce aceasta boala pt tine si pt familie este o mare povara).

 

P.S. Poate suna brutal, insa iti recomand sa faci tot ce iti sta in puteri pt a fi un om sanatos. Nu cred ca vrei sa ajungi sa fii o povara pt fiica ta. Nu ?

Share this post


Link to post

Organismul cere cand are nevoie de ceva fie ca e somn, vitamine etc, si tigarile micsoreaza simtul de nevoie. Iti sugerez sa reduci macar la un pachet pe zi deocamdata, si chiar daca o sa mai ai insomnii, macar scapi cu plamanii putin mai bine.

Share this post


Link to post

Singura cafea pe care o beau este un nes compus din lingurite cu varf de nes si 2 lingurite fara varf de zahar in cana de 160 ml.

NU beau decat 80 % din cantitate si asta in decurs de 1 ora.

Este imperativ sa iau prima gura in maxim 2 minute dupa ce m-am spalat pe fata/dinti. Daca trec cele 2 minute pot sa beau si 10 redbule, voi fi chiun toata ziua. Daca insa o beau asa cum trebuie , la prima gura mi se descreteste fruntea, mi se lumineaza ochii si sunt ca nou.

Mananc fff sarat si am facut-o mereu ( poate si din cauza tigarilor care iti limiteaza gusturile dar si inainte ed a fuma mancam extremic ) , norocul meu ( zic eu ) ca am si baut mereu multe lichide si mai spala toxinele ( sare, tutun, alchool )

La 1 pachet pe zi nu am cum sa ajung dar o sa incerc sa ma limitez la 2.

 

In ciuda toxinelor care le bag in mine, dpdv medical sunt foarte sanatos astat la testul practic ( nu sunt niciodata bolnav nici macar un pic, practic toata viata nu am fost decat de 2 ori racit, in ambele cazuri ajungand la 41,5 febra si 1 data coma 3 zile din cauza febrei; dupa cele 3 zile m-am trezit, ridicat si plecat acasa din spital . ) cat si la cel medical ( analize ).

Evident insufucienta respiratorie fata de un nefumator dar in rest e ok.

Se pare ca am o mare capacitate de a .. elimina toxinele fara sa se depuna. Inca !

Zic inca pt ca acum niste ani lucrand in cadastru faceam fff multa miscare, undeva la 10-15 km/zi alergat, chiar daca o faceam de multe ori cu tigara in gura. Imediat ce am pus fundul pe scaun am pus si burta si se simte lipsa de miscare pe artere si in plamani. Dar in afara de incapacitatea de a mai face efort fizic mult, atunci cand o fac acesta doborandu-ma, totul functioneaza corect.

Edited by Cumnatu

Share this post


Link to post

Nu e cazul sa te panichezi din punct de vedere medical ... inca. Daca vrei sa nu te panichezi in 5-10 ani, ar fi cazul sa-ti schimbi destul de drastic stilul de viata. Vorbesc tot din perspectiva unui ... insomniac, ca sa zic asa. De mai bine de 12 ani adorm dupa 2 noaptea, cu diverse perioade mai haotice. Urmeaza niste concluzii ale unor mici studii personale, care sper sa te ajute.

 

Inainte de toate astea, ar trebui sa stii ca nici pana acum nu este inteles complet ce e de fapt somnul, si cum functioneaza el la om. Sunt doar cercetari partiale, ipoteze, statistici, etc.

 

#1. Durata somnului nu e relevanta. Asa cum unii oameni sunt fresh si activi dupa 6-7 ore de somn, altii au nevoie de 9-10 ore ca sa fie in forma. Multe articole si multi doctori zic ca este optim un somn de 8 ore, eu daca dorm mai mult de 10 ore sunt cam chiaun toata ziua de exemplu. Parerea aproape unanima aici este ca somnul e format din 5 faze mari, din care doar una este cea cu adevarat odihnitoare (nu e vorba de faza REM, ci faza 4 numita deep-sleep), restul fiind tranzitorii. Daca tu ajungi repede in faza deep-sleep, atunci poti sa dormi bine mersi 4-6 ore, si sa fii foarte odihnit. Altii pot sa ajunga mult mai greu (din diverse motive) in faza 4, si de-aceea au nevoie de mai mult somn. Napoleon se zice ca dormea 5-6 ore pe noapte, Bill Clinton la fel, etc.

 

#2. Ritmurile circadiene. Se zice ca somnul trebuie strans corelat de aceste ritmuri biologice, pentru a nu da peste cap productia unor chimicale si hormoni necesare organismului. La concluzia asta s-a ajuns urmarindu-se analizele celor care lucreaza noaptea si dorm ziua; nivelurile de serotonina, dopamina, melatonina, endorfine scad si multi dau in depresii si alte probleme psihice strans corelate cu aceste substante. Evident, nu exista o regula care zice ca ritmurile astea sunt aceleasi la toti oamenii; daca unii casca de somn la 23:00 si se culca pana in 12 noaptea, altii pot sa adoarma mai devreme sau mai tarziu, fara sa fie afectata calitatea somnului.

 

Mai demult gasisem online un proiect al unui tip care-si zicea "iron man", care-si propusese sa-si schimbe drastic programul de somn: in loc sa doarma 7-9 ore noaptea, si-a divizat somnul in 6 pauze de 30 minute, impartite in mod egal de-a lungul zilei (deci dormea juma' de ora, o data la 4 ore). A zis ca i-a reusit, nu i-a fost afectata sanatatea, avea o groaza de timp liber, dar a renuntat din 2 cauze:

 

- atunci cand se implineau cele 4 ore, trebuia neaparat sa doarma indiferent unde era (job, la volan, la cumparaturi) si nu prea putea

- se plictisea noaptea cand toata lumea dormea, si n-avea ce sa faca

 

Bazandu-ma pe ce-ai zis tu, ca n-ai nevoie de ceas pentru a te trezi, parerea mea este ca ai un somn "de calitate", adica treci repede in faza deep-sleep si organismul este suficient de odihnit, asadar iti "da trezirea".

 

#3. Partea cu tigarile si mancat grasimi nu cred ca iti afecteaza somnul, nici pozitiv, nici negativ. Dar in mod sigur alea 3 pachete de tigari pe zi iti afecteaza sanatatea (si respiratia, si degetele, si hainele ... dar asta e alta discutie). E prea devreme sa vorbesti de influenta directa a tigarilor asupra starii "mecanismelor" organismului, deocamdata lipsa de conditie fizica este datorata doar sedentarismului (boala grea si generalizata). Insa, in timp, iti vor afecta cel putin sistemul circulator si sistemul respirator.

 

Lucrul minim pe care-l poti face acum, continuand sa fumezi, este sa treci la tigari de foi. Am facut un studiu mai demult in cadru academic pe tema tigarilor si fumatului, iar ceea ce-ti pot spune este ca tigarile produse in prezent sunt mult mai daunatoare decat ce fumau bunicii acu' 100 de ani. O tigara "moderna" are aprox. 4000 de substante chimice, de la reziduuri de mercur la arsenic. Se folosesc tot felul de chimicale, cum ar fi:

 

- salpetru, pentru a le face sa arda mai repede (si sa aprinzi inca una)

- mentol sau camfor, pentru a te face sa inhalezi mai puternic (si sa ai impresia ca tigara are gust mai bun decat una concurenta)

- chimicale folosite la accelerarea uscarii frunzelor de tutun

 

Practic, nu nicotina te omoara, ci restul de porcarii dintr-o tigara. Mai sanatos cred c-a devenit Carpati-ul decat Marlboro, in ziua de azi. O tigara de foi e mult mai putin prelucrata, si faptul ca sunt mult mai tari te vor face macar sa fumezi mai putin zilnic. La bani, normal, iesi mult mai scump.

Share this post


Link to post

Deci, se pare, ca nu sunt singurul.

 

De aproape un an, programul meu "normal" de somn este de la 3:30 - 5:30 pana la 7:30 - 9:30. Foarte rar se intampla sa dorm intre 3:30 - 9:30. Motivul nu este insomnia ci ... nevoia de a putea munci :( Ziua nu pot, din cauza juniorului. Asta m-a facut sa-mi mut programul de lucru noaptea :(

 

In afara de liniste (pustiu' adoarme cam in jur de 23:00) mai profit si de lipsa de activitate a celorlalti (nu primesc mail-uri, telefoane, mesaje etc.).

 

Cafea ... o cana dimineatza (adica ... CANA ... 250-300 ml) si, o data la 2-3 zile, cate o ciocolata calda in care pun jumatate de linguritza de ness .. asta seara. In zilele cand plec de acasa, bag cafea la greu :( mai ales ca la mine plecatul inseamna sute bune de km parcursi cu masina (saptamana trecuta, de ex. am avut un traseu: Braila - Constanta - Slobozia - Buzau - Braila ... dupa 2 ore de somn ... plecat la 7:30 din Braila, intors la 23:30 si 5 cafele ... espreso scurt la cafenea ... nu de automat). Dupa astfel de "aventuri" dorm o noapte completa iar a doua zi nu ma ating de cafea ... cel mult o ciocolata calda ... fara ness.

Oricum, urmatorul pas este sa renunt cu totul la cafea. Am mai facut asta in urma cu 6-7 ani. Atunci ajunsesem la "performanta" de a termina o cutie de ness de 100g intr-o saptamana (adica o deschideam luni dimineatza cand ajungeam la Slobozia ... si o aruncam goala vineri seara cand ma suiam in masina sa plec acasa ... la Braila). Intr-o zi am simtit un "cutremur la purtator". Scaunul scartaia sub mine ... mai rau ca la cutremur iar in jur nu se intampla nimic. Ala a fost momentul in care am renuntat complet. Nu am terminat nici macar ce mai aveam in cana (a patra pe ziua aia ... si era abia 6 dupa-amiaza). Timp de un an si 4 luni nu m-am mai atins de cafea. Si am renuntat la ness. Prefer sa iau o cafea mai buna, sa beau "putina". Nu folosesc RedBull sau alte energizante decat foarte rar (2-3 /an) ... de cele mai multe ori "de pofta".

 

Am perioade in care simt ca nu mai fac fata ... da' inca nu am picat. Sper sa mai rezist pana in iunie cand sper sa-mi termin de renovat/mobilat/etc. biroul ... si sa revin la programul de munca "de zi".

 

Dupa ce ma mut la birou vreau sa renunt la masina in oras. Azi am facut un mic "maraton" prin oras. L-am pus pe bebe in tricicleta si am plecat. In total vreo 10 km facuti intr-un ritm destul de alert ... care altadata ar fi fost doar o mica plimbare ... acum ... la 0,12 to ... am ajuns acasa gafaind. 3 km/zi o sa-i am asigurati ... atata fac de acasa pana la birou si inapoi.

 

Asa ca ... nu te panica ca nu dormi ... dar ar fi bine sa renunti la tigari. Si cel mai bine fa-o brusc ... nu azi 60 ... saptamana viitoare 59 ... s.a.m.d (asta o stiu de la altii care s-au lasat de tigari) . Eu nu am fumat niciodata, o singura data un fum, de curiozitate si ... nu ma intreba, asa ca nu stiu cum e ... dar dupa ce am renuntat la cafea am dormit 12-14 ore/zi timp de 2-3 saptamani. Nu exagerez, dormeam in fund pe scaun la birou, nu eram in stare sa ma concentrez, a fost nasol. Dupa aia ... am revenit la programul "normal", adica 10-12 ore dormite de luni-vineri si recuperat in weekend acasa, fara nici un fel de problema. Nu mai simteam nevoia de a baga cofeina in mine.

 

PS. in seara asta incerc sa ma bag in pat pana la 3:30 (ora noua) ... ca maine am iar traseu (Braila-Tecuci-Buzau-Ploiesti si retur) .. iar la 8:30 tre' sa plec de acasa.

Edited by george03

Share this post


Link to post

E ora 2.22 ( ma iubeste ) si ma gandesc cu groaza ca am vazut 2 filme si am fumat vre-o 30 de tigari. Si inca nu am somn. Daca nici nu fumez oare nu mai dorm niciodata ( in ideea ca tigarile te obosesc, eventual cumulate cu 5 L de bere ) ?

Cam pe la 3.30-3.50 ( dupa ora veche pt ca azi cica se schimba ora adica acume de fapt 3.22 ) o sa intre si Tommy, pe el il vad mereu intrand la ora asta... salut tommy !

Ma bucur nespus ca sunt asa decat vre-o adormitura de om de doarme pe el toata ziua si cand il cauti se misca lent si trece viata pe langa el. Am stat mult si m-am gandit, sunt prea vicios ( aiba cu venirea fiica-mii si maturizarea fortata datorita ei am renuntat la iarba si la poker si la saptamani nedormite cu totul ) ca sa ma las de ceva. Imi place sa trag de mine pana nu mai pot sa simt orice secunda din viata indiferent de ora/ anotimp fie ca o fac pana si in fata calcului pe gmforum , detest somnul ca ide desii practic uneori e asa de placut ( eventulal dupa tigara de dupa ... ).

In concluzie la cat ma duce pe mine capul :

Mai bine traiti o viata mai scurta dar traita din plin decat o viata dormita !

 

 

LE : si cica eu sunt insomniac :

post-3313-1206844712_thumb.jpg

Edited by Cumnatu

Share this post


Link to post
Cam pe la 3.30-3.50 ( dupa ora veche pt ca azi cica se schimba ora adica acume de fapt 3.22 ) o sa intre si Tommy, pe el il vad mereu intrand la ora asta... salut tommy !

Salutare Cumnate :)

Eh.. eu dorm bine, mai adorm uneori cu tv pornit, si aseara pe la 10 si ceva, dar azi m-am trezit la 6, i-am dat o pedala laptopului si una tembelizorului si am adormit instant. Pe partea ailalta. Probabil din cauza ca citeam. Eh, alaltaieri atunci ajunsesem acasa.

Eu zic sa incerci si asta, cu cititul adorm extrem de repede - din carte, nu pe calculator :)

Alta posibila recomandare e sa te plimbi mult in natura, mai ales daca in weekend e frumos, da o stare foarte buna.

Sa-ti spun "somn usor"? :P

 

PS: ai vazut pina la urma .. insomnia? http://www.imdb.com/title/tt0278504/

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Daca este un lucru cu care n-am avut pb a fost somnul. Pe mine m-a salvat de la a claca fizic si mintal in momente foarte grele. Ideea e ca nu beau cafea mai niciodata, doar un ceai lipton verde sau negru in fiecare dimineata si nu dorm pe mine toata ziua. Dorm de obicei 8-9 ore pe noapte (de obicei ma culc pe la 11-12 si ma trezesc la 7:30).

 

Cred ca principalele surse ale insomniilor sunt stress-ul (te gandesti ca ai ceva de facut, te trezesti noaptea gandindu-te la diverse probleme ce te framanta) si abuzul de cofeina. Consider ca sanatatea e f importanta, trebuie sa treci printr-o pierdere a unui apropiat ca sa-ti dai seama...

 

@ cumnatu: tu zici ca mai bine o viata scurta si traita la maxim dar zum crezi ca s-ar simti fica-ta daca ar ramane fara tata in 10-15 ani? O masina daca tragi de ea se stica, o carpesti, o repari. Deocamdata medicina nu e suficient de avansata cat sa te carpeasca pe tine prea bine si inca trebuie sa ne bazam pe ciclul natural de viata, in care omul trebuie sa doarma cele 8 ore pe noapte.

Share this post


Link to post

Sport. La mine, inot. Uimitor, in loc sa ma oboseasca, ma umple de energie.

Share this post


Link to post

De cine e scrisa? Joseph Murphy cumva?

Legat de subiectul topicului, si la mine se regasesc o multime din simptomele insomniei :| . Daca pana acum ~1 an dormeam de la 10 ore in sus (si tot resimteam nevoia sa dorm), am ajuns sa dorm in jur de 4 ore pe noapte (in medie). Cu toate ca nu fumez, nu beau cafea, de baut alcool, destul de rar, iar atunci ~200-250ml de vin sau o bere. Programul meu incepe cam pe la 5:30-6 (si se termina la 1:30-2 AM), o ora de antrenament, toata ziua pe drumuri/la facultate, de multe ori seara imi fac timp sa alerg 3-4km, am o dieta destul de echilibrata, beau 2+ litrii de lichide pe zi, salata de fructe e nelipsita...

Cateodata functioneaza si la mine "reteta" lui Tommy, cu cititul inainte de somn, dar de cele mai multe ori e useless, cu toate ca in momentul in care ma pun la somn, am deja cateva ore de citit/invatat :|

Pana la urma cred ca nu e ceva grav, daca organismul nu resimte oboseala (desi e posibil ca semnele sa apara ceva mai tarziu, nu neaparat pe termen scurt).

Edited by EM!L

Share this post


Link to post

Insomnia de fapt este un semnal al oboselii organismului, cu cat inaintam in varsta cu atat dormim mai putin.

Subconstientul este o bestie, foarte greu de controlat.

Share this post


Link to post
De cine e scrisa? Joseph Murphy cumva?

Da.E o carte care te ajuta enorm in orice problema.

Share this post


Link to post

fetelor, chestiile cu subconstientul sunt yesterday's news

acum accentul se pune pe feng shui.

 

Eu in mod normal as recomanda o vizita la medic, unul bun ar trebui sa te lamureasca pe deplin care-s riscurile. Problema ca e de obicei sunt stresati si medicii si nu prea au timp sa mai discute cu tine pe bune, iti pune placa cu "nu mai bea nu mai fuma nu mai aia nu mai ailalta" (adica toate chestiile pe care el le face din plin) si te trimite acasa.

Edited by mr_

Share this post


Link to post

De-aia e bine sa te auto-doftoricesti, esti singura persoana din lume care-si poate acorda suficienta atentie propriei persoane :)

Share this post


Link to post

M-am hotarat, reduc la jumatate norma de tigari incepand cu astazi.

Si intrucat in curand o sa am o activitate mai consumatoare de energie mentala cred ca o sa ma culc pe la 12-01.

Share this post


Link to post

Felicitari pentru hotararea asta. Fara menajamente iti spun ca fumatul este un ucigas ...perfid.

L-a rapit pe al meu frate de langa familie si prieteni cand abia implinise 41 ani, esti primul de pe forum caruia ii spun asta. M-am hotarat sa-ti spun asta cand am citit cat de asemanatoare erau viciile lui cu ale tale, sper sa nu te superi pe mine pentru acest post.

Edited by perfidus

Share this post


Link to post

NU ma supar. Din fericire ma trag dintr-un neam al dracu de sanatos. De la a 5-a veriga din spate si pana la mine toti au bagat in ei fara numar tigari, alchool , grasimi, sare samd si toti ( cei mai vechi ) au murit de batranete fara nici un fel de alta problema medicala pana atunci.

Nu pe asta mizez dar usa de biserica nu o sa fiu niciodata.

Share this post


Link to post

Si strabunicii mei au bagat la BigMacuri in ei cat o zi de post si or mai trai si azi daca nu au murit.

Share this post


Link to post

NU consum fastfood mai mult de 2 ori pe an.

Share this post


Link to post

O bere pe seara, cum o beau cum dorm blana in urmatoarele 20 de minute. Daca mai beau una, ma trezesc :D

Share this post


Link to post

Pai eu incerc cu 4-5 L pe seara si nu reusesc sa dorm. Sa maresc doza ?? :P

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...