Jump to content
Sign in to follow this  
Tresty

Usi Blocate Din Cauza Inghetului

Recommended Posts

In manualul de service se recomanda ulei siliconic pentru intretinerea chederelor.

 

Ca sa nu mai inghete trebuie sa eliminati umezeala (cu cateva minute inainte sa ajungeti acasa si sa opriti motorul):

 

-daca ploua/lapovita (este umed afara iar noaptea va fi frig si va ingheta) trebuie pornit ventilator si AC (aer din exterior, zona rosu pe comutatorul de caldura) ca sa se introduca aer uscat si sa se elimine cel umed. Nu este destul daca lasati doar usile deschise.

-daca aveti saboti de frana, se lasa masina pe un teren cat mai drept, in viteza (fara frana de mana trasa)

 

-daca este ger (aer uscat afara) trebuie pornit ventilatorul pe aer din exterior (viteza mare, zona rosu pe comutatorul de caldura) pentru a a introduce aer uscat. Daca lasati doar usile deschise, condensul de pe geamuri va ingheta instant.

Share this post


Link to post

Salut! Am si eu o nelamurire apropo de inghet (eventual daca a mai patit cineva ceva asemanator). In Nubira mea am avut ramas lichid de parbriz de vara pe care l-am completat cu lichid de parbriz de iarna (aici evident eu am fost idiot ca nu l-am folosit pe ala de vara tot si dupa aceea sa pun direct pe celde iarna). Problema consta ca nu mai imi functioneaza stropitoarele, nu curge nimic dar nici nu se mai aude acel zumzait facut probabil de motoras. Oare sa fie din cauza temperaturilor mult scazute de afara si sa fii inghetat cel de vara acolo sau sa mi se fi dus motorasul. A mai patit cineva ceva asemanator? Si daca ar fi doar din cauza de inghet ce ar fi de facut in privinta dezghetarii? Multumiri anticipate!

Share this post


Link to post

Mergi intr-o parcare subterna, lasa masina cateva zeci de minute sa se dezghete. sau toarna spirt/apa calda/etc.. in vas.

dar eu zic ca problema pleca de la pompa, ar trebui sa se auda zgomot la actionare..

Share this post


Link to post

Daca e inghetata n-are ce sa se auda.

Am patit-o si eu la Cielo acum vreo 2 ani. Am turnat apa fiarta in rezervor, am asteptat vreo 10-15 min si am scos-o, repetand operatia de vreo 2-3 ori. Dupa aceea am lasat vre-un litru de spirt. Nimic n-a mers, pana cand a venit caldura nu si-a dat drumul.

 

Iar cu parcarea subterana si dezghetatul in cateva zeci de minute este o gluma.

Share this post


Link to post

Pentru dezghetare doua variante vad: demontare sau dezghetare cu aburi (pistol cu aburi, foloseau in trecut la camioane).

Share this post


Link to post

Cu parcarea subterana e mai greu pentru ca nu prea am unde decat intr-un mall dar nici acolo nu sunt temperaturi pozitive banuiesc (cred ca mi-ar trebui o temperatura de vreo +4 +5 grade). Am sa incerc totusi cu apa fierbinte. Eu ma speriasem pentru ca nu aud acel zgomot si ma gandeam ca ar trebui totusi sa se auda pentru ca fiind inghetat e ca si cum nu ar avea lichid ori la mine si cand se termina lichidul zumzaitul tot se auzea.

 

@Viktor cu demontatul e mai greu pe gerul asta, pistolul acela cu aburi pe unde l-as putea gasi?

 

PS: Daca as face un drum mai lung in afara orasului ar fi vreo sansa sa se dezghete? (eu ma gandesc ca totusi acolo in compartimentul motor sub capota chiar daca afara sunt sa zicem -15 grade acolo tot sunt vreo +25 datorita caldurii degajate de motor)

Share this post


Link to post

Multam! Nu vazusem topicul.

Share this post


Link to post

asa, am zis sa adaug si eu din experienta mea limitata. in fiecare an imi ingheata usa. se lipeste de chedere. de obicei imi bagam picioarele, si plecam cu taxiul-ratb. dar anul trecut, si anul acesta am incercat cu glicerina boraxata si spay silicon pt bord. glicerina nu si-a facut efectul, in schimb, tubul de 4 lei de silicon, merge de minune :)



Share this post


Link to post

usa soferului nu se inchide bine, decat daca e trantita. cum se poate repara?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...