Jump to content
Sign in to follow this  
claud20012

Cutie De Viteze Spark

Recommended Posts

Am acelasi ulei .Si acelasi motor aproape .Si ca nu am stiut unde este postul- cutia viteza aveo-.D`aia .

Share this post


Link to post

Sparkul sotiei a ajuns pe la 2000 km in 1,5 luni si parca din ce face km mai greu intra in viteze... Se poate merge cu el dar cu oarece stres sa nu o harai,oricum cu consumul la mixt se duce in 8 lejer si mers cam in jur de 3000 rot/ min,suntem oarecum nemultumiti de el mai ales pt. aprox 8000 euro cash nu prea merita.

Share this post


Link to post

Hmmm... ciudat la tine. La mine intra greu in viteze si am avut consum mixt de 8l/100 in primii 2-300km. Cu timpul s-a mai lasat cutia, acum vreo 2 luni, daca tot am pus presurile de noroi m-am plans putin si de cutie, mi-au reglat-o putin si mi-au zis ca la revizia de 1 an schimba oricum uleiul si o sa-si dea drumul si mai mult. Acum merge mult mai bine fata de primii cateva sute de km, insa tot mai agata putin cand schimb din 3 in 2.

Despre consum, luna asta cred ca o sa fie cam 7-7,5 mixt, insa aproximativ 170km au fost facuti extraurban de catre fratemio, si e f probabil sa fi mers mult subturat cu ea (el conduce un logan de obicei)

Edited by claud20012

Share this post


Link to post

De curand am si eu un chevrolet spark; am o problema - intra f. greu in viteza a 3-a ; cel putin cand schimb din a 4_a spre a treia face si f. f. utat; haraie rau ; are cineva idee ce ar putea sa aibe?

Multumesc anticipat pt parerile voastre

Share this post


Link to post

salut..am o problema la ambreaj s-au cutie(aveo 1,2-20000 km) ca nu ii dau de cap si la service spun ca asa fac toate dupa 15-20000 km si ca zgomotul este normal...pe loc cu motorul pornit calc pedala nu se aude nimic,bag a I a, plec de pe loc , cand mai am putin sa eliberez pedala se aude un huruit -clancanit-troncanit ca nu pot sa imi dau seama, dar nu ca de rulment parca ar vibra ceva , si asa face la toate vitezele..in mers daca ating pedala foarte putin in orice viteza se aude acest zgomot ,daca scot masina din viteza in mers si calc pedala nu se aude nimic ...am schimbat rulmentul de presiune si uleiul in cutie...in rest cutia merge perfect nu are nici un fel de simptome in mers...

Share this post


Link to post

Am un Spark din 2005 cu 49.000 km la bord. Am constatat un zgomot (huruit) ce venea de la cutia de viteze. Am fost in service pentru confirmare si diagnosticul a fost problema la ansamblul de sateliti ai cutiei.

 

Reviziile (3 la numar) le-am facut in service-urile G&P si niciodata nu mi-au schimbat uleiul din cutie ( desi in cartea tehnica e trecut schimb la 15000 sau un an, respectiv 45000 sau trei ani).

 

Intrebari:

1. poate fi aceasta cauza zgomotului din cutie si daca schimb uleiul se rezolva?

2. voua v-au schimbat uleiul conform manualului?

 

MUltumesc!

 

PS: Pentru posesorii de Spark. Ma intereseaza daca a mai avut cineva probleme cu cutia...

Edited by serghei

Share this post


Link to post

Mie nu mi l-au schimbat la 15.000 km. Astept sa mi-l schimbe acum la revizia de 45.000 km. :-W

Share this post


Link to post

Am fost la cei de la G&P sa reclam problema. De la ei lucrurile se vad altfel: zgomotul provine de la jocul planetarelor in cutie si este NORMAL.

Despre schimbul de ulei au spus ca nu este normal ca nu s-a schimbat la timp, dar se ofera sa-l schimbe, daca vreau, contracost :P

Au scos din cutie aprox. 1,6 litri de ulei uzat si au pus in loc 2 litri ulei 75w85. Pret schimb ulei cutie: 150 RON

Constat, deocamdata, ca intra mai lin in viteze si s-a redus zgomotul motorului in aflat sarcina.

 

Daca ati avut probleme asemanatoare sau daca stiti cum s-ar putea regla acel joc "normal", please post.

Edited by serghei

Share this post


Link to post

Inrebare cutia de Chevrolet Spark de 800 se poate monta pe Matiz-ul de 800 euro2?

Share this post


Link to post
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...