Jump to content
Sign in to follow this  
RollerMAN

Cruise Control Pe Chevrolet Aveo

Recommended Posts

Eu in cateva luni as dori sa imi cumpar un aveo si vreau sa ma informez daca pot face modificari ulterioare si sa adaug la lipsurile acestuia diverse optiuni care imi mai trec mie prin minte.

 

In topicul asta cineva zicea ceva de un cruise control care ar merge pe aveo

http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?s...t=0&start=0

Dar real si-a montat cineva ? Daca da unde?

Aici este link-ul pt site-ul cu manetica de cruise control http://www.rostra.com/cc-250-1753.asp

Si stiu ca la modelele de aveo din state cruise control exista direct din fabrica, stie cineva daca se poate comanda modulul acela?

 

De asemenea daca stie cineva vreo modalitate de a obtine consumul instantaneu sau macar cel mediu, pentru ca am observat la aveo in 4 usi...desi are computer de bord nu indica decat kilometrii pana la pompa si curioiztatea mea este, cum stie calculatoru cati km mai face cu litrii ramasi in rezervor daca nu stie consumul?

Share this post


Link to post

Acceleratia la Aveo-ul tau este pe cablu?

Share this post


Link to post

Mai la 19 dolari daca merge si la Lacetti pe bune ca merita si m-as baga, ideea ar fi sa si gasesc pe cineva sa-l monteze.

Teoretic ar trebui sa mearga avand in vedere ca in state pe Aveo se pune motorul de 1.6 daca nu ma insel cel de pe Lacetti, practic ... poate isi mai da cineva cu parerea ca zau ca e fain mai ales la drumuri lungi. :)

 

Satori, care-i faza cu acceleratia pe cablu? Nu merge la ele?

Eu daca nu ma insel n-am pe calbu, sper sa nu gresesc.

Share this post


Link to post

Pai daca e pe cablu trebuie montat un motoras care sa raspunda la comenzile cruise control-ului nu?!

Daca ar fi electronica lucrurile s-ar simplifica mult mai mult. :)

Share this post


Link to post

Satori eu inca nu am aveo, sper sa mi-l cumpar prin decembrie.

Acceleratia stiu ca este controlata de calculator la modelul de 1.4 care vreau sa il iau si doar la cel de 1.2 este acceleratia pe cablu.

 

Stiu ca la 19 dolari ar fi mult prea bine dar depinde acum daca aduce cineva acel modul sau poate la vreo reprezentata ar aduce chiar modulul original chevrolet care am vazut ca se pune la modelele americane cu controlul p volan cum sunt si cele de mp3player. Daca la noi s-ar fi vandut aveo-ul cu optiunile de la americani ar fi fost chiar tare masina dar deh...noi suntem o tara in europa d est :(

Share this post


Link to post

Unde veti fi vazut voi pretul ala, habar n-am, dar probabil s-a pierdut o cifra pe drum :)

In plus, modelele mentionate acolo sunt cu actionare pe cablu (fie vacuumatica, fie electrica). Deci nu merge la masinile cu acceleratie controlata "by wire"

Pentru comenzile originale cu modulul pe volan trebuie schimbat si "clock spring"-ul.

Share this post


Link to post

Pretul era mentionat in acel topic, pe site nu il vad, oricum nu mai conteaza acum pretul, ideea este sa poata fi adus in tara si montat pt ca de mers merge oricum pe aveo-ul care il iau k nu e prin cablu controlata acceleratia ci prin computer!!!

Si ce vrei sa zici prin acel clock spring?

 

 

later edit:

am gasit pretul in alta parte intradevar s-a pierdut un 0 pe drum...costa 199 dolari

http://www.thecruisecontrolstore.com/cgi-b...yout_custom.xsl

Edited by RollerMAN

Share this post


Link to post

1. Acele cruise control comandă direct ECM-ul chiar dacă există cablul de acceleraţie. La Lacetti IAC-ul se ocupă şi de cruise.

2. Din nefericire ECM-urile ce comandă motoarele din USA sunt diferite de cele din Europa,nu ştiu de ce dar sunt altele.

Eu am vrut să achiziţionez aşa ceva însă după o analiză riguroasă am lăsat-o baltă. Ştiu că se poate monta şi pe modelele europene din fabrică însă din păcate nu am găsit pe piaţă, şi mă chinui de vreo un an şi jumătate. Pe mine nu mă interesează modelul cu actuator separat ci cel direct în ECM. I still try to find it.

 <img src= ">

Share this post


Link to post

Deci tu spui ca acel cruise control nu se potriveste :( ...dezamagitor...mai cautam...

 

La problema aceea a indicarii consumului mediu sau instantaneu, a gasit cineva vreo solutie?

Share this post


Link to post

Zice cineva ca prin gaurica de la IAC poate trece suficient aer cat sa mentina orice regim de croaziera? Tare m-as mira! Poate MTIA sa fie astfel conceputa incat sa poata deschide clapeta suficient (oricat) de mult.

Share this post


Link to post

Subscriu, MTIA este un dispozitiv ideal pentru cruise control.

Share this post


Link to post

Tolin, pai da si tu niste detalii despre MTIA asta si eventual ce trebuie facut. :)

Share this post


Link to post

Nu poti face ceva, MTIA ar trebui sa ai pe masina si un ECM compatibil. La masinile cu sistem de injectie, cruise control poate fi pus pe masina, doar, de catre producator, parerea mea. Altfel, trebuie construit un dispozitiv electro-mecanic auxiliar pentru mentinerea vitezei constante care n-are vreo legatura cu restul.

Share this post


Link to post

Mai eu de exemplu stiu ca la skoda/VW/audi doar se schimba manetzica de semnalizare care are si butoanele pt cruise control si se activeaza functia din calcualtoru de bord cu vagcomu...dar acum...nu stiu daca exista vreo interfata pt chevrolet k sa comunice cu laptopul. Speram sa fie ceva asemanator si la chevrolet, ca doar exista pe cele americane..deci ar trebui sa fie existenta si la noi macar k optiune care e dezactivata in calculator si care sa poata fi activata ulterior dupa instalarea modulului (manetei) de control.

Share this post


Link to post

Daca pleci de la premisa asemanarii intre Chevroletul coreean cu cel american, cu Skoda sau cu VW, ai plecat pe un drum gresit.

Share this post


Link to post

Eu am spus un fapt si ma gandeam ca este logic sa fie asa si la alte masini toate avand un computer de bord dar ok daca tu zici k nu au treaba una cu alta asta este...chevroletul este o masina relativ ieftina si era de asteptat un lucru ca asta (castigi la pret dar pierzi in alte locuri).

 

Cat despre treaba cu consumul instantaneu sau mediu legat de numarul de kilometrii pana la pompa nu are nimeni nici o parere?

Share this post


Link to post

Fiecare are solutiile sale proprietar. Pentru cruise control este nevoie ca aceasta functie sa fie implementata in ECM, iar clapeta sa fie motorizata. ECM-urile sunt complet diferite de la model la model, dar de la producator la producator ...

 

Notiunea de "computer de bord" este foarte vaga, iar ECM-ul nu este computer de bord. La masinile Chevrolet cu motorizare GMDAT (D de la Daewoo), informatiile din ECM necesare unui computer de bord nu sunt disponibile utilizatorului, doar producatorului. Pentru a avea computer de bord care sa indice aproximativ corect, cel mai bine, cumperi masina cu aceasta facilitate, cand aceasta este oferita de catre producator. Altfel, discutii lungi si sterile, datorate necunoasterii.

Share this post


Link to post

Da. Este necesară o scurtă lămurire. La Lacetti aşazisul regulator al turaţiei(iac) acţionează direct pe clapeta de de acceleraţie exact din motivul expus. Controlul clapetei de către Cruise cu ajutorul ECM-ului.

 <img src= ">

Share this post


Link to post

Doar din orificiul din locasul IAC-ului nu se poate da tot aerul necesar, trebuie deschisa cumva si clapeta si apoi sa te joci din IAC pentru a mentine viteza constanta.

Share this post


Link to post

De ce sa nu mearga?Dar pt CC nu iti trebuie cutie automata?

Share this post


Link to post
De ce sa nu mearga?Dar pt CC nu iti trebuie cutie automata?

 

E softul pentru CC in ECM ?

Modelul 2006 1.4 e drive by wire?

 

Cutie automata sigur nu trebuie.

Share this post


Link to post
... Dar pt CC nu iti trebuie cutie automata?

Ai inversat pedalele ?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...