Jump to content
Sign in to follow this  
strumfuadi

Imbunatatiri Matiz

Recommended Posts

Se si vede mai bine Shenck disperseaza lumina omogen si pe o arie destul de extinsa uite ar trebui sa facem niste teste joi sa vedem cum e de fapt !..Ne trebuie un aparat foto...

Share this post


Link to post

Oameni buni, mi-am montat becurile alea Philips Power2Night +50% si sunt bestiale! Au o lumina alba clara si o dunga albasta-mov in fata masinii de la capacelele alea albastre din varful becului. Nu stiu ce sa fac, mi se pare ca farul din dreapata bate un pic mai sus decat de obicei, sau poate mi se pare mie ca e lumina mai puternica!(stiu ca tre sa bata mai sus) Am facut vreo trei drumuri in seara asta si nu am primit nici un flash de la nimeni(nu cred ca orbesc)! Cei cu Philips VisionPlus, o intrebare: E nevoie de vreo reglare ulterioara a farurilor dupa schimbarea becurilor? Daca DA care sunt parametrii de reglare?

Share this post


Link to post

Din ce stiu eu dupa fiecare umblare la blocul optic este necesara reglarea farurilor, chiar si curatat de praf prin interior sau mai stiu eu ce. Sau tu intrebi daca e nevoie sa le reglezi din timp in timp?

Share this post


Link to post

Nu, nu din timp in timp, doar acum ca am schimbat becurile. Daca e nevoie de reglare care sunt parametrii...sau unde fac o reglare autorizata si cu cat? :thanks:

Share this post


Link to post

@alcool2toti nu e nevoie de reglare.

revenind la ciuperca: f..k all matiz fara ciuperca...fara suparare.

Share this post


Link to post

Bruce omule o sa cam ai fe f..k, deoarece majoritatea matizurilor dupa 2001-2002 nu prea mai au ciupercutza si sa stii ca avand lentila clara de la far, daca e murdara orbeste cu si fara ciupercutza! :coool:

Share this post


Link to post

La biblie scrie ca dupa orice interventie la faruri, schimbarea becurilor inclusa, se face reglarea lor. Nu este dracul asa de negru. Baga si tu masina cu botul la cativa metri, dar cu prea mult, cu botul de un zid (pe teren drept si cu faza scurta aprinsa trebuie sa vezi cele doua spoturi un forma unui unghi obtuz. Partea din stanga a celor doua spoturi trebuie sa fie orizontala sau un pic inclinata in jos iar partea dreapta se ridica in sus cam cu un unghi de 20 de grade (la ochi zis). Varful unghiurilor trebuie sa corespunda cu niste linii imaginare care trec prin centrul fiecarui far si paralele cu axul imaginar al masinii. Daca te joci la butonul de reglaj vei vedea si modificarile de pozitie pe vericala. Poza asta o poti vedea si pe fundul mainii din fata cand stai la coada la semafor. La o intalnire pe timp de noapte se poate face o comparatice intre tipul de becuri (ca n-or fi toate la fel). Ar fi interesant de vazut diferenta de contrast intre partea de jos (cea utila) si cea de penumbra de sus (care orbeste) a spoturilor. Daca va jucati cu asta, puneti aici impresiile.

Share this post


Link to post

nu inteleg faza cu murdaria.

mai pe larg...

Share this post


Link to post

Farurile cu striatii sunt concepute sa imprastie lumina pe suprafata carosabilului in mod uniform chiar cu ajutorul acelor striatii. Cele cu geam clar imprastie lumina pe sosea cu ajutorul geometriei interne a farului care o imparte in fascicule.(vezi fasiile din faruri). Daca ai geamul murdar particulele de pe lentila imprastie aiurea lumina, devin nishte deflectoare de lumina! Intelegi?

Share this post


Link to post

Thanq Doru, dar va trebui sa fac o reglare mai in amanunt, k observ un lucru: farurile de matiz nu sunt prea prietenoase cu partenerii de trafic si nu vreau sa fac vreo pana sau sa mi se arda vreun far asa din senin!(injuratura, blestem, etc. :) ). Un lucru e cert...becurile de far au evoluat mult in ultimii ani si la aceeasi putere sunt mult mai luminoase si mai suparatoare, indiferent de masina! :drinkers:

Share this post


Link to post

Fratilor, am o singura intrebare. Ce ce nu v-ati luat voi de la bun inceput masina dotata cu inchidere centralizata, stergator luneta, bricheta, scrumiera, buzunare usi???

 

Eu unul cand ma gandesc la imbunatatiri ma gandesc la ceva mai meseriasi, la pedale de aluminiu, la schimbator ciumeg, la piele in interior, la sonorizare ciumeaga, la un tuning exterior, la schimbat toba, la pus niste jenti.

 

Astea sunt modificari importante!!!

 

Celalalte sunt pierdere de timp si de bani.

Share this post


Link to post

Cataline, usurel ... :lol: :lol: :lol: ; lipsa de bani in momentul achizitionarii e un motiv foarte bun pentru a nu lua versiuni superioare.

 

Cit despre directia in care se indreapta "tuningul", e dupa sufletul omului: confort sau performanta ... si eu as opta pentru performanta, dar in general modificarile astea sint mai scumpe decit cele ce tin de confort sau estetica.

 

Si te intreb: la ce foloseste pentru performanta un sistem audio "ciumeg"?

Share this post


Link to post

Pai sistemul "ciumeg" il folosesti la confort nu la performante.

 

Ai dreptate ca tuningul de performanta cost, dar daca vrei sa ai o masina care sa atraga privirile, ce sa faci te abtii un an doi si ti-o faci Kalumea :mrdj: :mrdj: :mrdj:

Share this post


Link to post

Cataline, tu modifici masina pentru tine, sau o faci pentru galerie :shock: :shock: :shock: ? mai gindeste-te asupra acestui aspect ...

 

PS: privirile admirative nu tin loc de performante reale 8) 8) 8)

Share this post


Link to post

Am mai spus pe undeva... diferentza de pret dintre E CHEL si SE nu se regaseste in accesoriile pe care le are in plus. Asta cel putin e opinia mea, dupa asta m-am orientat cind am luat E.

Personal "un schimbator ciumeg" nu mi se pare o imbunatatire...

Share this post


Link to post

Ce imbunatatiri as face eu:

- in primul rand as trage un cablu mai sanatos cu +/- 12V in portbagaj, cu sigurantele aferente

(- in felul acesta as putea sa pun lumina in portbagaj)

- in portbagaj as monta ceva gen "triplu", adica un grup de prize; de exemplu trei prize tip bricheta, o priza normala, clipsuri (cum sunt la boxele audio), etc.; ideea este sa pot alimenta orice de acolo; i-am gasit si loc: sub difuzorul dreapta-spate; in felul acesta s-ar putea alimenta diverse aparate (racitor auto, amplificator, tot felul de gadget-uri utile la "iarba verde")

- as mai trage si un cablu de 12V, pentru alimentarea unui bec pe capota motorului, in interior

- as pune un senzor de "lumini aprinse"; este relativ simplu de realizat: e vorba doar de o poarta "SI" cu doua intrari; deci, daca SI lumina SI contact accesorii = DA => alimenteaza o chitzaitoare; ca varianta, ar fi o poarta cu trei intrari (lumina+accesorii+usa), dar s-ar putea ca usa sa intre printr-un negator... e de studiat...

... ma mai gandesc si la altele ...

 

mod1: chitzaitoarea trebuie sa mai aibe o intrare negata: contactul de la cheie; altfel ar piui tot timpul...

Share this post


Link to post
as pune un senzor de "lumini aprinse"; este relativ simplu de realizat: e vorba doar de o poarta "SI" cu doua intrari; deci, daca SI lumina SI contact accesorii = DA => alimenteaza o chitzaitoare; ca varianta, ar fi o poarta cu trei intrari (lumina+accesorii+usa), dar s-ar putea ca usa sa intre printr-un negator... e de studiat...

 

asta vreau si eu sa-mi fac, dar din diverse motive mi-e lene (oficial n-am timp :D ) sa ma apuc sa proiectez, sa cumpar circuitele, sa fac montajul etc :roll:

Share this post


Link to post

daca ma apuc sa-mi fac unul, o sa fac si pentru cei interesati

de fapt nu o sa fac eu, ci asorin

s-a inscris pe forum, dar nu a postat pana acum...

el este mesterul electronist...

ia bombardati-l cu PM-uri :)

Share this post


Link to post

Din fericire ce vreti voi sa faceti, exista deja in dodarea standard la Matiz SE Power.

 

Asa ca daca doriti cred ca puteti sa va duceti la un service Daewoo si sa-i intrebati de pretul 'chitaitorii' :-D

Share this post


Link to post

Eu as vrea s-o fac pentru off road adica jentzi si caucicuri late si INALTE!!....Cam imposibil da' o sa vad eu ceva de compromis s-o gasi!!

Share this post


Link to post

Am fost sambata si am montat urmatoarele:

- temporizator stergator (cu un releu de Executive si ceva modificari la manetuta) - se regleaza intre 4 si ~ 40 de sec. + la stropirea parbrizului da de 4 ori din stergatoare;

- oglinzi incalzite (mesterite din ale mele - adaugat la ele o rezistenta pe spate)

- deschidere din interior a portbagajului (buton)

- deschidere/inchidere usi in timpul mersului (telecomanda mea nu are vreo asemenea functie si mi-am rupt deja ceva degere in tzumburusele respective)

- adaugat senzor alarma la capota (cei ce au montat alarma nu au pus  <img src= "> )

 

Durata 3-4 ore.

:-D

Share this post


Link to post

Si scoruri pt fiecare in parte?

Share this post


Link to post

Si unde? La MM? Nu de alta, da' temporizatoru seamana extrem de bine cu al meu :)

Share this post


Link to post

La MM, Radacini Gara de Nord.

Temporizator = 750.000

Oglinzi = 800.000

Deschidere portbagaj = 1.000.000

Deschis inchis usi = 100.000

Senzor capota = free

Share this post


Link to post

Deci mie imi lipseste numai deschiderea la porby! Da' n-as vrea electrica ci mecanica, la fel ca aia de la rezervor.

Emi, ziceai ca stii un loc prin Colentina... eu sunt disponibil! :oops:

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...