Jump to content
Sign in to follow this  
bibi75

Montaj Alarma + Senzori Parcare - Aveo

Recommended Posts

Am luat de la TMAG TECHNOLOGY SRL si este vorba despre asta:Si firele am legat la becul de la mansarier!Plus la plus si masa!

post-20239-1242220707_thumb.jpg

Edited by Dasziatti

Share this post


Link to post

Salut baietii,

scuze ca va raspund asa tarziu, am fost bolnav.

 

@rm.popa: Senzorii sunt cel mai bun lucru pe care mi l-am cumparat pana acuma la masina. Sunt super, ma ajuta foarte mult, mai ales daca e intuneric sau spatii foarte foarte mici (exact cat lungimea masinii) in care trebuie sa parchez. La mine nu da niciodata gres, sunt incantat la maxim cand am de parcat. Merg cam 80% bazat pe ei, restul pe "stiinta". Simte chiar si copacii mici, gardul viu, garajele, tomberoanele, oamenii, etc.

 

@Dasziatti: banda am lipit-o exact la vreo 60 de cm de sol. Trebuie foarte bine sa fie curatata zona inainte de a lipi. Este de asemenea indicat sa duceti banda si pe extremitatile spoilerului spate, nu din capat in capat, dar sa fie si pe margini cel putin 30-40 de cm.

 

Montat astfel, imi simte la perfectie bordurile de cel putin 20 de cm, alea in care nu e chiar fain sa le atingi, nici chiar cu rotile din spate. Ma apropii relativ (nu excesiv) de incet de orice obstacol, si imediat incepe sa se auda bip-bip-bip. Cand ajung la sub 20 de cm, cam pe la 15 cm, face continuu, si atunci e clar ca trebuie sa opresc.

 

Faptul ca am trecut din loc in loc, pe interiorul spoilerului, peste banda lipita si cu o banda adeziva, a facut ca pana acum, cand am verificat ochiometric cand am scos stopurile, am vazut ca nu s-a dezlipit banda absolut deloc. Este in stare buna.

 

 

Il recomand la toti modelul acesta, mai ales celor care mai sunt in garantie. Cand mergeti in service, ca sa nu comenteze, scoateti un fir de la difuzorul care fac bip-bip si gata, nu mai sunt senzorii :) .

 

 

Acel afisaj care il are modelul lui Dasziatti eu nu il am, dar restul componentelor sunt exact la fel, la fel si montajul, desigur.

Eu ma bucur ca nu am luat cu afisaj, ca oricum nu iti zice directia in care e obstacolul, asa ca e de ajuns sunetul super puternic al difuzorului. Eu am si acoperit cateva gaurele de la difuzor cu o banda, ca sa nu se auda si afara din masina.

Edited by Adrian_C

Share this post


Link to post

Mersi de sfat! Si eu am curatat bine spoilerul, am lipit banda (antena)la 56cm,am lipit si cum ai zis si tu in patru locuri o banda adeziva(scoci)! Cateodata ma avertizeaza bine si cateodata nu!Am trecut de mai multe ori langa acel obstacol si odata ma avertizeaza ,odata nu!Oare ce poate sa aiba?Am oare ceva din fier langa senzor ca am citit ca nu e voie sa ai nimic la cel putin 2 cm.Modificari nu am facut la masina ca e inca in garantie.Si inca ceva:Unde ai legat cele doua fire +, - (eu am sectionat firele de la mansarier si unitatea am lipit in spatele stopului in acel loc capitonat!)si unde ai montat unitatea centrala?

Edited by Dasziatti

Share this post


Link to post

Adriane, citeam zilele trecute pe un alt forum că pe ploaie ar bipăi de aiurea.

La tine face asta?

 

PS: Sănătate!

Share this post


Link to post

Dasziati, ia masa si leag-o direct la caroserie, nu la masa de la stop. Iti piuie aiurea pentru ca are masa oscilanta, sunt foarte sensibili la tampeniile astea

Share this post


Link to post

Salut,

 

@Dasziatti: eu am lipit unitatea centrala cu acel adeziv, de caroserie, chiar in spatele acelui capitonaj din portbagaj, din dreptul stopului stanga, daca oricum l-am dat jos pentru ca o trebuit, la instalarea senzorilor.

 

Firul de plus de la Unitatea centala l-am legat desigur (cu pistol de lipit, frumos, izolat cu banda, etc.) chiar de firul care se bifurca sa duca plus si la celalalt bec de marcharierre din dreapta. Masa la toata chestia am legat-o de unul dintre cele doua fire de masa, care oricum paremise ca sunt legate intre ele, cele care vin tot la stopul in cauza. Dar cum zicea Mircea, e o idee destul de buna sa gasesti un surub de metal (ca ai vazut cand ai dat jos ca jumate din cele n suruburi erau de plastic) si legi masa direct la el. O sa fie greu sa gasesti, sa folosesti creion din ala de tensiune/masa, ca masina e bine galvanizata si nu prea face masa. (macar sa incerci si daca gasesti bine, daca nu, revi la vechiul sistem, cum am si eu)

 

Daca il pui mai jos de 60 cm, atunci cand dai cu viteza un pic mai mare, 5-10 km/h cu spatele, bipaie si aiurea, ca simte orice chestie de pe jos. La tine oricum, nu cred ca e de la acest lucru, daca ai zis ca e la 56cm, nu e mult sub 60.

 

Iti spun sigur ca senzorul oricum emite numai in fata lui, unde e doar spoilerul de care e lipit, care nu are nimic metalic in el. (sper ca tu nu ai carlig de remorcare cumva, ca atunci e clar!) Ca chiar in dreptul benzii, sunt cei doi suporti (aia mari, care or venit jos la demontarea intregului ansamblu spate), care au si ceva metal in ei, sigur nu influenteaza, pentru ca sunt in spatele senzorului.

 

 

@rm.popa: nu am simtit mari diferente pe ploaie. Chiar dupa doua zile dupa ce i-am montat, am prins super ploaie deasa si indelungata, si am facut teste-parcari. E cam la fel, poate 10% isi pierd din sensibilitate la chestii de plastic, gen tomberoane, stalpisori. La metale, usi de garaje, ziduri, etc., acolo si pe ploaie se comporta foarte bine.

 

Numai bine!

Share this post


Link to post

Mersi baieti pentru sfat am sa incerc si treaba asta cu masa legata la caroserie!Voi reveni imediat dupa ce o sa incerc!Va Salut pe toti! :drinkers:

Share this post


Link to post

Am revenit! :uff: .Si sunt bucuros pentru ca am reusit sa fac sa mearga.Cauza era cred ca am pus si in vreo sase locuri sa nu cada antena electromagnetica scoci in diagonala si cred ca asta a fost problema!Am scos stopurile si acolo am putut sa dezlipesc aceste improvizatii facuta de mine!Si in sfirsit acuma merge!

Mersi baieti de ajutor!!!Am si messenger vaszi75aty si daca vreti si acolo putem discuta sau poate cine stie odata si sa ne intilnim noi Chevrolet-isti.Va salut pe toti!  <img src= ">

Share this post


Link to post

senzorii de parcare ultrasonici la un cielo cum se pot monta mai bine? ca daca i-as monta pe bara distanta intre cei 2 senzori din mijloc ar fii foarte mare, iar daca i-as monta jos in fusta barii ar fii prea mica distanta fata de sol... care este solutia cea mai ok???

Share this post


Link to post

Mi-am luat si eu 2 EPS-uri iar unul l-am montat in spate (max 2 ore) si functioneaza excelent. Intrebarea mea e : A montat cineva senzor EPS pe fata ? si daca da sa dea niste indicatii . Multumesc .

Share this post


Link to post

Buna seara

Am si eu un kalos model 2005,am alarma MOP 2 montata la dealer.am avut doua rezerve la telecomanda,,,,,,,,,,una am pierdut o si una s a stricat...stie cineva ce solutii am...daca gasesc pe undeva telecomanda de alarma mop 2 sau daca monteaza cineva alta unitate fara sa mai schimb cablajul...sunt din Galati si la dealer mi sa recomandat sa schimb toata alarma...cam scumpa treaba...

Share this post


Link to post

Buna ziua

Recent am cumparat un AVEO. Are inchidere centralizata de la cheie dar fara telecomanda.

Ma poate ajuta cineva sa montez un modul cu telecomanda si sa leg direct la modulul masinii , sau trebuie montat un modul separat cu toate actuatoarele?

Multumesc

Share this post


Link to post

Salut ,

 

Am achizitionat samba din Carrefour o ALARMA AUTO de la MEGA DRIVE , am sunat la service dibas( de acolo am cumparat masina ) si mi-au comin=cat ca daca nu cumpar alarma de la ei o anume MOP iese din garantie pe partea electrica , Asadar costul propus de ei 750 ron alarma + montaj nu mi se pare deloc rezonabil , si mai ales faptul ca sunt obligat sa achizitonez acesta alarma ,daca mai vreau garantie .

 

O IDEE CE AS PUTEA FACE IN CAZ?

Share this post


Link to post

Pai zi-le ca ai una exact ca aia MOP dar luata din alta parte, vezi ce zic. :) )

Nu-i normal sa te forteze sa achizitionezi de la ei o anume marca. Eu as inregistra o plangere pe la vreun director cat mai mare sau poate chiar la OPC.

Share this post


Link to post

Din cate inteleg eu MOP nu este alarma ci o parte componenta a masinii.A parti electrice a masinii! Acu vezi si tu cat mai ai garantie si daca se merita sa renunti la ea. :thumbl:

Share this post


Link to post

Nu stiu nici eu! :redface:

Share this post


Link to post

Din cate inteleg eu MOP nu este alarma ci o parte componenta a masinii.A parti electrice a masinii! Acu vezi si tu cat mai ai garantie si daca se merita sa renunti la ea. :thumbl:

 

Habar nu am ce fel de alarma este am cauta si pe net dar nu am gasit . GARANTIE LA MASINA MAI AM 1 AN

Share this post


Link to post

Omule, mergi si pune alarma si nu le mai da lor socoteala. Lor le dai cheia cand le dai masina la revizie si atat. N-au ei treaba cu alarma atat timp cat e pusa profi si nu de vreun carpaci. Ei vor carcoti la alarma daca o sa ai vreo problema pe electrica care tine de montajul alarmei, gen fire arse, sectionate etc.

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

Ce imi puteti spune despre sistemul de inchidere centralizata cu telecomanda la Aveo Klas AN 2007,MOTOR 1.4 in 5usi?

Masina a fost cumparata FULL.Nu am alarma la ia.

M-ar interesa sa inchid geamurile din telecomanda si sa ii pun alarma.

Share this post


Link to post

Cam de mult timp nu a mai trecut nimeni pe aici.

Legat de alarme ,piuituri,inchidere ,deschidere,.....cum pot sa fac ca la inchidere -deschidere din telecomanda sa se auda din nou piuitul pe care il avea inainte ca cei de la Radacini sa il scoata conform nu stiu carei norme europene.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...