Jump to content
Sign in to follow this  
BlueBear

Probleme cu ştergătoarele

Recommended Posts

pai mai du-o la spalatoria MOL... de ce ii place acolo...

 

eu am 2 bucati stergatoare Bosh de vreo 1 an... sau 1,5 ani... nu mai stiu... Mai scartaie ele din cand in cand.. dar merg bine... Ce am observat... de ce le sterg cu o carpa umeda... de praful & ather care se depune pe ele... merg f. bine... pana se pune din nou alt strat de praf... si asta doar de ce sunt cateva picaturi pe parbriz... de ce este mai multa apa... merg bine. De "raze"... nu ma plang... la mine e mai innourat :) )

Share this post


Link to post

Pai a zis cineva bine ca razele alea apar pt. ca este cam slab arcul de la stergator asa ca da-ti-l si voi jos il duceti la un atelier de lacatusi pe la o fabrica ceva se gaseste repede si saracii aia de akolo...pt o bere ti-l dau si cu silicon :lol: :lol:

Share this post


Link to post

Ieri dimineata curat zapada de pe parbriz si geamuri atat cat sa vad si plec . Stergatoarele erau lipite bocna asa ca n-am facut nimic dar dupa un timp cand mi s-a parut mie ca s-au dezghetat m-a mancat in easapament si "le-am zis" sa dea o tura... si a dat numai cel din stanga cel din dreapta nu s-a miscat. Dupa ce s-au dezghetat bine au mers ambele.

Oare s-a bulit ceva... ?

Share this post


Link to post

Strange suruburile! Probabil aluneca unul pe surub.

Share this post


Link to post

Daca ti-au mers mai tarziu , inseamna ca nu s-a bulit nimic ; totusi , nu trebe repetata figura ; incearca sa le folosesti cand esti 100% sigur ca nu sunt lipit sau nu ai greatza acolo la prindere ; se pot strica in principiu 2 lucruri : se duc naibii zimtii de pe rotita de prindere sau se arde motorasul . Ambele costa bani ( mai mult sau mai putin ) , deci nu are sens ... Eu cand chiar ma grabesc sa se dezghete mai repede , ori torn apa rece deasupra lor ori folosesc stropitoarea ca sa ajunga apa pe ele ... Eu la Nisan intr-o iarna am patit asa : seara , cand am ajuns acasa , am uitat sa opresc stergatoarele cand am ajuns acasa ... peste noaote a nins puternic . Dimineatza , intru in masina , pornesc motorul si ies sa dau zapada jos si nu am vazut pozitia manetei ca sa opresc stergatoarele , care acum nu se miscau pt ca erau inghetate si lipite ... Din fericire , nu s-a intamplat nimmic rau : s-a ars doar siguranta .

 

Si ale mele scartaie , si habar nu am ce marca sunt ; o sa le schimb , da' cu siguranta imi iau Champion : am pe Nissan de mai bine de 1 an si nu au scartait niciodata .

Share this post


Link to post

Buey fiti foarte atenti cu stergatoarele sa le dati drumul numai cand sunteti siguri ca merg amandoua ca altfel...ori se duce sistemul mecanic ori patiti cum am patit io de mi s-a ars releul. Nu e scump doar 350.000 lei dar mai bine preveniti asta. De ce sa se arda releul? pentru ca ramane tensiune pe bornele bobinei din el , face o scanteie mai puternica si raman lipite contactele =>> bibona dusa.

Share this post


Link to post

Just ! Dar se poate intampla ! :( :( :( :(

 

Eu acum am scapat si i-am strans piulita si totul e ok.

 

Pe viitor o sa fiu mult mai atent. :shock:

Share this post


Link to post

Salutare tuturor! Am o pb. la masinuta mea referitoare la stergatorul de parbriz dreapta si vreau sa va cer un sfat. Cum se poate regla (daca se poate) sa vina la nivel cu cel din stanga (cel de pe partea soferului), adica sa stea exact pe portiunea aceia negra a parbrizului...el sta cu 3cm mai sus...si nu prea imi place, se poate desface acel surub si sa se coboare mai jos? astept sfaturile voastre si va multumesc

Share this post


Link to post

Da, se desface surubul si se regleaza, este foarte usor...

Share this post


Link to post

Dai capacelul la o parte , cu grija sa nu-l spargi, desfaci piulitza, scoti bratul stergatorului afara, il pozitionezi cum vrei, apoi repeti toate operatiunile in sens invers.

Share this post


Link to post

Operatiunile in sens invers:

- il pozitionezi la loc gresit

- infigi bratul stergatorului

- insurubezi piulita

- lipesti capacelul spart

- pui capacelul

 

=))

Share this post


Link to post

"Dai capacelul la o parte , cu grija sa nu-l spargi, desfaci piulitza, scoti bratul stergatorului afara, il pozitionezi cum vrei, apoi repeti toate operatiunile in sens invers."

NFS spune-mi si mie despre ce capacel spui tu ca se da la o parte...ca e direct surub pe care il pot desface cu inelara...scuza-ma sper sa nu fiu ridicol dar chiar nu ma pricep...multumesc mult pt. explicatii

Share this post


Link to post

Asta e, nu ai capacel. Ignora partea cu capacelul si vezi mai departe!  <img src= ">

Share this post


Link to post

La cielo nu ai capacel.

La matiz ai, vezi poza.

 

Treci peste faza cu capacelul, si scuze pt msg anterior, dar nu m-am putut abtine

Capacel.jpg

Share this post


Link to post

Bun va multumesc mult, chiar acum ma duc sa rezolv problema!

Share this post


Link to post

Si uite asa se mai naste o intrebare..de cati forumisti e nevoie pentru a desface un surub de stergator... :) >-

  • Like 1

Share this post


Link to post

Nu rade ca m-am chinuit o ora sa scot un stergator, si degeaba !

Cu sa fara capacel, am tras de el, l-am invartit, l-am rascit, nici un succes. Are cineva o ranga ? Cum l-ati scos de-acolo ?

Share this post


Link to post

La Cielo iesea foarte usor, nu trebuia fortat nimic...Doar cheie potrivita..

Share this post


Link to post

Sambata am studiat problema cu stergatorul care sta putin mai sus decat ar trebui (cel din partea dreapta) si am desfacut cu o inelara surubul respectiv dar nu am reusit sa scot stergatorul...cred are o siguranta ceva care il tine sau daca nu care este smecheria pt. a putea fi scos? Mentionez ca cel din partea stanga sta exact pe banda aceea neagra a parbrizului, si revine perfect la loc, ar putea fi vorba de ceva mai grav (ma refer daca ar putea fi rupt ceva la ansamblul respectiv...cel care face transmiterea miscarii si la stergatorul din dreapta)?!

Edited by B-50-DEY

Share this post


Link to post

Si eu am aceeasi problema si cred ca voi proceda la reglarea bratului stergatorului cand voi avea timp. Si eu care credeam ca sunt singurul :D

Voi revenii cu info :lavolan:

Share this post


Link to post

Vezi ca la Cielo stergatoarele sint de lungimi diferite (bratele nu lamele) ... cel lung trebuie sa stea intotdeauna pe partea soferului ... altfel n'o sa revina pe banda neagra . :) >-

 

Nu are nici o siguranta , trebuie sa tragi un pic mai tare de el se stringe al naibi de bine pe con . :-W Incearca sa faci pirghie de'o parte si de alta a axului . ;)

Share this post


Link to post

mai baieti si eu patesc acelasi lucru cu stergatorul meu din dr, problema este ca sub plasticul ala este un ansamblu intreg, acolo este buba, bratele aleau au bucsi de teflon sau plastic, nu prea m-am interesat, cand alea s-au dus nu mai ai ce face si trebuie schimbat tot ala, eu am incercat la mine sa intepenesc parghia din dreapta ca tot iesea de acolo, am reusit dar cateodata mai face zgomot si bineinteles ca stergaretul nu coboara unde ii este locul. in schimb un amic de-al meu cu aceeasi problema, a schimbat ansamblul si nu mai are probleme.

Share this post


Link to post

salutare...ai dreptate...si la mine cred ca e aceiasi problema legata de ansamblul respectiv...mai exact cred ca s-a dus bucsa de la stergatorul din dreapta...si nu rezolv nimik daca il cobor mai jos...aveti idee se poate schimba doar bucsa respectiva sau trebuie cumparat tot ansamblul?! numai bine Andrei

Share this post


Link to post

Din cite stiu "bucsa"/suport nu se gaseste separat si pe deasupra mai este si nituita .

Ansamblul stergator(korean) dar fara motor era pe la 800.000lei deci nu'i o avere ... ;)

Share this post


Link to post

Aseara am ajuns in Bucuresti.. si pe ploaia de aseara... (in jur de ora 20 ) m-am trezit ca mi s-au oprit stergatoarele de parbriz in pozitia verticala. Tras pe dreapta... scos siguranta... Parlita. Pus alta siguranta.. pornit motor... dat drumul la stergatoare... parlit siguranta... iar... Dat jos.. miscat putintel stergatoare.. schimbat iar siguranta... stergatoarele s-au miscat pana im pozitia de maxim (vertical) dupa care iar poc siguranta... Asteptat sa se mai potoleasca ploaia si plecat (Eram la un "Hipermarchet" spre Pantelimon..) si asa am mers pana in Titan.. Practic ghiceam drumul.

Acum rugaminte... ce sa verific.. ca sunt sigur ca se poate rezolva usor... fara a face o vizita la service!!!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...