Jump to content
Sign in to follow this  
guru

Despre... Masini De Spalat

Recommended Posts

Mamaaa, ce ne-am ajuns... auzi, jegul ala de Whirpool, jegul ala de Indesit... da, domne, respect!

La indesit, ca au avut ai mei asa ceva, chiar pot sa-i spun jeg, ca i-a crapat motorul, mi-au cerut 6 milioane pe altul, l-am rebobinat cu 500 de mii, apoi am ramas cu manerul de la hublou in mana, apoi a crapat ceva electronica, care mai cerea inca 4 mil. Asa ca am aruncat jegul.

Acum au ai mei un Siemens Siwamat luat de la domo care statea de ani de zile la vanzare, dovada ca se ingalbenise tabla pe el, dar merge cu adevarat nemteste masina aia.

Eu am de vreo luna si jumatate un LG luat la 850 ron de la Altex ce isi face treaba cu brio pentru ce am nevoie. Am muncit putin pana am dat gaura cu bormasina in peretele dintre baie si debara, am bulit vreo 3 burghie in perete, am mai luat vreo 3 vieti din percutia mecanica a bormasinii, am muncit vreo ora si jumatate, dar la sfarsit mi-am montat bine atat masina cat si alimentarea si scurgerea apei.

Share this post


Link to post

In forumul de la adresa data mai sus , am dat detalii despre rezolvarea problemei. Tin sa precizez ca in urma mail-urilor trimise inclusiv la producator , totul a decurs repede si in favoarea mea. Asta cred ca se intampla de cand cu globalizarea asta de k k t. Piese facute in China (electronica) la kg. Si desigur nu in ultimul rand manipulantii din lantul producator-client final.

Ca si regula pentru mine si sfat : cumparati cat mai direct posibil de la producator si ve-ti reduce din defectele cauzate de transport-manipulare.Astia isi baga la propriu piciorul in produsele " livrate la domiciliu".

=D>  <img src= ">

Share this post


Link to post

Am achizitionat un Samsung F1045A, slim. Pare ca merge ok. Poza reala:

post-4242-1208000387_thumb.jpg

 

Pot alege ca temperatura apei sa nu fie schimbata, sa fie cea din reteaua de alimentare.

 

Acum intrebare de zgacit: cum e mai ieftin? Sa o las sa incalzeasca apa rece, sau sa o alimentez la apa calda?

Share this post


Link to post

Apa calda din cate stiu eu este destinata uzului menajer, si denumirea asta ma duce cu gandul ca nu e atat de filtrata precum cea rece (impuritati si altele), ca atare n-as folosi-o pe-aia calda la alimentare numai din considerentul ca poate defecta ceva prin masina.

 

In rest, depinde; atata timp cat nu stii puterea consumata de masina intr-un ciclu de spalare (ar trebui s-o gasesti prin cartea tehnica), nu ai nici macar un punct de pornire in calcule.

Share this post


Link to post
Oricum, tata are una de rezerva, luata acum doi ani, in caza ca se buleste cea actuala.

Si daca se buleste rezerva.. #-o

Share this post


Link to post

Recunosc faptul ca nu m-am gandit la acest aspect. :D

Share this post


Link to post
Vaxxi, tamburul se opreste unde se nimereste; nu e o regula sa se opreasca cu usitele in dreptul deschiderii masinii. Si eu folosesc o masina Whirlpool cu incarcare pe verticala de 4 ani si merge brici (turtia max. 800 ); la oprire, rotesc eu manual tamburul pana am acces la usite.

 

Tot Whirlpool am si eu si in doar o data a trebuit sa invart eu tamburul. Avand in vedere ca in carte scria ca trebuie sa se opreasca cu usa in sus, m-am speriat, am crezut ca s-a stricat, dar si-a revenit singura, nu a mai facut. Or fi diferente intre ele, nu mai gasesc cartea acum, dar sunt sigur ca scria ca trebuia sa se opreasca cu usa in sus.

Share this post


Link to post

Depinde de whirpool, la ala vechi se comporta cum zice Vaxxi. Acum am indesit si se opreste doar la gura,

Share this post


Link to post

AWE9725. Asta este.

Share this post


Link to post

Care-i avantajul la astea cu incarcare prin partea de sus? Ca eu nu-l vad.

Share this post


Link to post

Spatiul redus ocupat de masinarie.

Sunt si unele cu incarcare laterala care sunt "slim", dar is putine si, in principiu, mai scumpe :)

Share this post


Link to post

Slim-urile normale (cu hublou) nu sunt mai scumpe (sau nu cu mult).

Ideea e că un slim cu hublou şi una cu încărcare verticală ocupă, în principiu, acelaşi spaţiu.

Dezavantajul primei e că mai necesită un spaţiu frontal în care să deschizi hubloul pentru încărcare/ descărcare, pe când cealaltă poate fi înconjurată de chestii (pereţi, căzi etc.) de jur împrejur.

Share this post


Link to post

Pe de alta parte, daca incastrezi in mobilier, iti trebuie cu incarcare/descarcare laterala.

In fine, la mine a fost simplu, desi se potriveau amandoua. La aceleasi dimensiuni, cele cu incarcare laterala erau mai scumpe si cu specificatii inferioare celor cu incarcare verticala. Nu am avut la ce sa meditez.

Share this post


Link to post

Pentru un dulap incastrat cea mai buna varianta pentru mine era slim.Asa am ajuns la asta( nu dau nume ca nu merita reclama ).O gasiti in postul de mai sus.Acolo am dat si o adresa unde aflati multe despre masini de spalat dar mai ales despre in ce hal sunt facute mai nou, indiferent de numele producatorului. Am ajuns la concluzia ca si in acest domeniu sunt produse speciale cu livrare in Europa de Est. Calitate ( fiabilitate ) = 0. Adica "la revedere" ! Cei care aveti produse mai vechi nu va orientati dupa cele noi cu asa zise "mii de functii si imbunatatiri" ca va puteti trezi cu un produs care nu functioneaza din start.

Din pacate am patit-o.

Share this post


Link to post
Am achizitionat un Samsung F1045A, slim. Pare ca merge ok. Poza reala:

post-4242-1208000387_thumb.jpg

De ce nu l-ai bagat si pe Grigore? Se uita asa invidios la rufe? :)

Share this post


Link to post

Azi a venit service-ul la Candy. In 5 zile a juns si a fost montat . Super rapizi si seriosi. Amanunte la posturile Candybuyer de la adresa data mai sus. Sunt super multumit si sper sa nu-i fi cauzat mari probleme "fetei" de la reprezentanta.Azi am sunat sa le multumesc pentru promptitudine si era ( asa parea ) cam suparata. Oricum, am trimis aprecieri pozitive si in Italia la adresa

celor care s-au ocupat de service. Cred cu tarie ca pagubele sunt produse de cei care manipuleaza produsele, in proportie de 99%.

Share this post


Link to post
Care-i avantajul la astea cu incarcare prin partea de sus? Ca eu nu-l vad.

Gura lumii spune ca "este mai bine echilibrata... :D ".

Adica se roteste pe doi rulmenti (stanga-dreapta) si nu pe unul, cum este cea cu deschidere prin fata. Ca si cum ai roti o minge de baschet intre degetele aratatoare si apoi ai roti-o cu un singur deget. In sus, ca baietii de la Harlem. > :)

Naiba stie!

PS: eu am Indesit cu 1000 de turatii (am folosit maxim 700...) cu incarcare pe sus.

Share this post


Link to post

La ce masini de spalat cu incarcare frontala am folosit si am vazut, s-a stricat orice altceva in afara de rulment.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...