Jump to content
Sign in to follow this  
guru

Despre... Masini De Spalat

Recommended Posts

:o fftopic: Am un monitor de 17" daewoo

Share this post


Link to post

Pai atunci cred ca trebuie sa infiintam Partidul Fanilor Daewoo - Aripa Electrocasnice :) Presedinte - Gizmo

Share this post


Link to post
Da' ma intreb eu acum, daca luai masina de spalat, la ce mai foloseste nevasta? :scarpin:

Nu se stie niciodata > :)

post-163-1172397758_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Ma fac si eu membru, ca am monitorul LCD de la Daewoo, in ciuda faptului ca mai toata lumea stramba din nas cand m-a auzit ce monitor ii pun la PC...

 

John, buna asta cu nevasta in postura de contragreutate, dar poza pare de prin alte sate europene... se poarta si la ei asa...

Edited by Gica

Share this post


Link to post

Lengenda in favoarea cuvei de inox:

Se da o cuva de plastic si se spala spre exemplu un sutien care are cadru de sarma (de fapt majoritatea au cadru de sarma :P ).

Caz specific de ghinion in timpul stoarcerii, sarma respectiva se desprinde din sutien si iese prin centrifuga in exterior. Daca exista ceva bafta numai zgarie cuva de plastic, altfel o sparge.

In caz de cuva sparta atunci sa te tii pentru ca are pret ridicat ...manopera ... ba se gaseste ba nu se gaseste ...mai bine cumperi alta masina de spalat...

 

In caz de spargere a cuvei, spargere datorata unui obiect contondent (sarma etc), chiar daca masina este in garantie aceasta garantie nu acopera paguba -logic nu? doar ai spalat obiecte cu sarme in ele ...hmmm =))

 

Toate astea le poti evita cu o cuva de inox, unde este imposibil sa o spargi cu o sarma, etc...

Edited by sorin77

Share this post


Link to post

Cuva de inox n-are moarte, aia by default are garantie 10 ani la coroziune, cum are asfaltul impotriva evaporarii. :D

Share this post


Link to post

Eu stiam ca sutienele nu se spala decat de mana si in nici un caz nu se storc pentru ca se poate deforma armatura. Se usuca pur si simplu pe sarma. Oricum banuiesc ca nu e bine sa bagati sutiene (sau orice altceva cu sarme) nici in cele cu cuva de inox pentru ca daca se desprinde vreo tija cine stie cum ajunge prin pompa (majoritatea masinilor au filtru, dar filtrul ala e din panza sau plastic foarte foarte subtire si e menit sa retina monezi si alte obiecte gen nasturi nu sarme care il pot perfora relativ usor)

 

Categoric o cuva de inox te tine o viata si la o adica daca se sparge se poate lipi relativ usor (si banuiesc ca se poate lipi si cea din plastic cu poxipol sau bison). Dar ma intreb ce rost are atat timp cat oricum o masina de spalat nu o iei pe viata. In primul rand ca nu rezista restul pieselor (motor, pompa, panou de comanda, etc) si apoi tot timpul apar versiuni mai bune (a se citi mai economice, care folosesc mai putin curent, apa, detergent etc).

 

Eu, dupa cum am spus, am avut o masina Daewoo cu cuva din plastic. Si a tinut peste 10 ani si cuva nu a patit absolut nimic desi scoteam destul de des din filtru nasturi, monezi etc. Ce-i drept nu am bagat sutiene sa vad ce se intampla. Deci mi-as lua masina cu cuva din inox doar daca as fi impresionat de restul functiilor si nu as gasi si versiune cu cuva din plastic. Altfel, de banii dati in plus mai bine iau detergent.

Share this post


Link to post

Stai linistit, spala nevasta-mea sutiene cu sirma de ani de zile fara nici o problema. E drept, am avut numai masini cu cuve de inox.

Share this post


Link to post

Ehe...referitor la cuva de inox: daca as invarti si eu sutienele cum le invarte cuva aia...as fi mare :mrgreen:

Acuma daca stam sa ne gandim: va dati seama ce pot face niste sutiene?? Sa distruga ele bunatate de masina de spalat :X .

Nici nu vreau sa ma gandesc ce ar insemna puse ...pe ceva...brici :shock: .

Cred ca m-ar durea capul toata ziua =))

Edited by Gizmo

Share this post


Link to post

Am schimbat si eu masina de spalat acum 2 saptamani. Aprope 10 ani am avut un Whirlpool decapotabil.Nu stiu cate rotatii pe minut avea dar la vremea ei a fost buna.Cuva de inox, s-a defectat de vreo 2 ori, dar chestii minore. Am schimbat-o pe motiv de zgomot. Cel putin in ultimul an cand storcea parca tragea cu mitraliera.Oricum era depasita asa ca am schimbat-o.

Am vrut initial un Ariston, dar din lene n-am cautat mai departe de domo.Acolo aveau un singur model la 1800ron asa ca am zis pas. M-am oprit la un beko 1200 ture, 6kg, A+,si 4 ani garantie.Era la 1300ron. M-am mai invartit putin si am dat peste un Electrolux. Aceleasi tot 1200 tot 6kg , panou digital, destule functii dar 2 ani garantie. Si tot 1300 ron. Am ales Electroluxul pt simplu fapt ca e marca suedeza(nu stiu daca se mai fac in Suedia), iar beko e turceasca.

Pana acum spala impecabil, pot fi personalizare programele, e destul de desteapta.Acum sa vedem si cat o tine.

Share this post


Link to post

Masina mea de spalat : Hotpoint WD71 a inceput sa "oboseasca ? "

Am impresia ca la o schimbare a tevilor a astora de la apa, odata cu valul de noroi ce a venit initial a ramas in masina de spalat pe undeva ceva noroi care mi-l baga treptat pe haine.

Adica spal hainele ( de fapt nevasta ) si ies curate dar cu urme maronii pe ele.

 

Am fost ieri sa ma uit dupa masini de slapat sa iau una noua si am observat ca , pentru a gasii ceva mai sus decat ceea ce am acum ca si optiuni trebuie sa sar de 15 milioane.

 

Multicel si sincer, astea noi mi se cam par de jucarie asa ( asta oricum e problema mea cu toate lucrurile noi, parca sunt de jucarie )

 

Intrebarea e : ar merita sa o desfac sa ii fac o revizie ( curatat tevi, schimbat cate un nimic prin ea samd ) - pret maxim 1-2 milioane, are sens ?? Sau sa dau 15 milioane pe ceva nou ( gen Ariston ) ??

Share this post


Link to post

In primul rand trebuie sa demontezi teava de admisie a apei, sa dai drumul la apa pe ea si sa o scurgi in alta parte si sa vezi daca mai vine mizerie pe ea. Daca vine in continuare, nu faci mare branza cu schimbatul masinii de spalat, la fel o sa-ti pateze rufele si cea noua.

O solutie ar fi sa lasi sa iasa cu presiune apa pe furtun vreo cateva ore, poate reusesti sa o cureti. Dupa ce ai terminat, demontezi masina de spalat, scoti filtrul de scame de la baza masinii (vezi ca dupa ce il demontezi va curge apa, ai grija sa ai scrugere) demontezi supapa de pe admisia apei (aia care comanda sa intre apa sau nu) si bagi apa pe furtunul de admisie, cu grija sa nu curga apa pe partile electrice.

Preferabil ar fi sa folosesti apa calda.

Share this post


Link to post

Mi se incalzeste priza de la masina de spalat.. E de aceea industriala si pana acum n0a facut figuri. Ce s-a putut intampla si are ceva daca o las sa mearga asa?

 

Le: am gasit cu google ceva dar fix forumu ala nu se incarca.

Edited by andy

Share this post


Link to post

Cel mai probabil ai un contact imperfect. Fie s-a slăbit unul dintre firele care alimentează priza, fie ştecherul maşinii de spălat e pe moarte. De regulă, la ştecher se cunoaşte începutul sfârşitului. Se mişcă uşor picioruşele şi apar urme de arsură în jurul lor.

Dacă şi ştecherul e bun şi firele sunt înţepenite bine pe priză, mai e o variantă: contacte slăbite în interiorul prizei, ceea ce înasemnă că e de preferat să o schimbi.

Spor la treabă!

Share this post


Link to post

Am achizitionat o Candy Grand O (probabil de la = 0) model go4105. Candy go4105 fiabilitate egal cu 0 ! Printre lacrimi si par smuls din cap va invit cu vocea gatuita de nervi sa cititi postarile CANDYBUYER de la adresa :http://forum.softpedia.com/index.php?showforum=370

Problemele la Candy urmeaza sa le descopere service-ul. Sunt disperat de alegerea Candy. La adresa de mai sus va puteti lamuri ce inseamna masina de spalat, mai ales in ziua de azi. Candy go 4105 dezastru de fiabilitate. Daca mai am putere voi reveni si aici cu detalii despre marca Candy. Marca Candy un dezastru la capitolul fiabilitate !

Cititi cu atentie inainte de a cumpara o masina de spalat Candy!!!!!

Share this post


Link to post

Am fost prin Metro si am vazut masini de spalat la 6 milioane. De ce nu ai luat una ieftina, care obligatoriu are service pe raza marketului din care o achizitionezi? Jegul meu de whirpool model FL 5065 face in toamna 4 ani. Probleme: deoarece nu am avut pana acum ceva vreme filtru de apa, aveam debit mic pe stropitorile alea de deasupra sertarului de detergent. Am scos afara tot compartimentul si l-am curatat. Pus filtru la intrarea tevii de apa in casa si au disparut problemele. Masina de spalat a costat 11 mil in 2004, acum nici NU se mai gaseste la vanzare. tata are un jeg de indesit din '99, s-a defectat pompa de apa (s-a desfacut din suport si s-a rupt un firisor- reparatie de scurta amploare si durata) iar a doua oara s-a desfacut surubul care tine corpul pompei- reparat de subsemnatul in nici 5 minute (pus un surub mai gros si strans voiniceste). In rest: detergent, calgon si balsam. Aaaa, era sa uit: musai APA =)) .

Share this post


Link to post

Mamaaa, ce ne-am ajuns... auzi, jegul ala de Whirpool, jegul ala de Indesit... da, domne, respect!

Share this post


Link to post

@lucian

Imi trebuia neaparat o masina slim si toate modelele astea sunt mai scumpe.

@NFS

Citeste la link-ul dat de mine mai sus si sa vezi "ce-au ajuns" marcile astea in ziua de azi.

 

Si sa vezi la frigorificele din ziua de azi ce durere...Tot pe acelasi forum. Nu ma refer la pret ci strict la durerile de cap pe care ti le da un frigider si mai ales o masina de spalat stricate.

Share this post


Link to post

Eu am de 1 an o masina de spalat Electrolux EWF 12670W cu tehnologia Time Manger. Impecabila masina asta. A pornit din prima, sa zic asa, spala orice la 30 grade, oricat de patat ar fi, este silentioasa(cand poneste sa stoarca, daca simte ca incepe sa vibreze prea tare, se opreste imediat si rearanjaza rufele in cuva, pana cand poate sa stoarca la 1000-1200rpm fara nici o vibratie).

Din cate am citit se pare ca stau foarte bine la fiablitate.

Are o gramada de programe si programele, poti seta cam orice la ea, foloseste foarte putina apa(cam 60l la un ciclu complet din cate stiu). Are programe separate pana si pentru blugi...

Cam asa arata:

post-5484-1207662687_thumb.jpg

Edited by closchkutza

Share this post


Link to post

Ca sa reiau subiectul Captiva: pune domne poze reale, nu de pe net. Parca a ta suferise un facelift :)

Share this post


Link to post

Am si eu o intrebare: am un Whirlpool AWE 7516, d-ala cu incarcare verticala. La oprire, gura de deschidere a tamburului trebuie sa fie pozitionata in dreptul capacului, sau e normal sa trebuiasca sa invart io cu mana de tambur pana e pozitionata corect ?

 

Ie-te si poza cu bordul :P

whirlpool_7516.JPG

Share this post


Link to post

A mea suferise un face-lift, dar dupa o luna de amenintari, telefoane, pile si alte alea, s-a schimbat masina cu una noua...si fara "face-lift" :mrgreen: . Poze o sa pun deseara, cand ajung acasa.

 

Oricum, face-liftul nu era din cauza producatorului ci din cauza angajatilor magazinului/societatii de transport.

Edited by closchkutza

Share this post


Link to post

Vaxxi, tamburul se opreste unde se nimereste; nu e o regula sa se opreasca cu usitele in dreptul deschiderii masinii. Si eu folosesc o masina Whirlpool cu incarcare pe verticala de 4 ani si merge brici (turtia max. 800 ); la oprire, rotesc eu manual tamburul pana am acces la usite.

Share this post


Link to post

Asta vroiam sa stiu, multumesc.

Share this post


Link to post

Sergiu- cand am zis "jeguri" m-am referit ca au fost relativ ieftine. Doar relativ. Iar dupa standardele de azi, deja jucaria mea face 4 ani, deci e depasita ca model, functii etc. Insa treaba f buna fac amandoua. Oricum, tata are una de rezerva, luata acum doi ani, in caza ca se buleste cea actuala. Asta noua e un model mai "dotat", cu carca de functii, turatii selectabile, programare pornire etc. A mea e simpla, are doar cateva butoane. De ce sa platesc mai mult pentru ceva ce nu folosesc?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...