Jump to content
Sign in to follow this  
zeus85

Intrebare Dintr-un Chestionar De Reexaminare Auto

Recommended Posts

Dacă sensul pe care îl privesc eu e interzis, înseamnă că celălalt (spre mine) e permis. Dar de unde pot veni ceilalţi??

 

Ai verificat?

Poate e vreo fabrica de autovehicule pe fundatura aia... :tongue:

Si, mai ales, n-o mai contrazice.  <img src= ">

 

Care e explicatia dobitoceniei de a tranti un munte de pamant in mijlocul unui giratoriu, pentru a nu vedea ce se intampla in cealalta parte?

 

E pentru diversificarea reliefului, sa atraga turistii.

Asa i-a bubuit mintea arhitectului.

 

Inaintea sensului trebue sa existe panou informativ cu ramificatia sensului, directia dorita o alegem noi insa, deplasarea pe directia inainte nu este obligatorie, asadar, se semnalizeaza.

 

Si cu ce semnalizam "ïnainte"?

Edited by RaZoR-07

Share this post


Link to post

Si cu ce semnalizam "ïnainte"?

 

Cu nimic.

Depinde cum intelegem directia inainte.

Share this post


Link to post

La intrarea in sens giratoriu se semnalizeaza stanga,iar la iesire dreapta.Daca la intrarea in sens mergi la dreapta semnalizezi dreapta inainte de sens,este scris pe undeva prin lege,cred ca la capitolul "circulatia in sens".Am avut o discutie pe aceasta tema cu un coleg si i-am dus legea pentru ase convinge.

Da, eu stau in spatele tau, vad ca tu semnalizezi stanga, cred ca ai in gand sa ocolesti centrul si sa faci la stanga, intru pe partea dreapta sa ies din sens pe prima intrare, iar tu te-nfigi in semnal dreapta si o tai peste mine...

Nu se semnalizeaza stanga in sensul giratoriu, la fel cum nu se semnalizeaza stanga pe un drum cu prioritate care face stanga intr-o intersectie. Este insa obligatoriu sa semnalizezi iesirea din sensul giratoriu cu semnal dreapta, precum si sa te incadrezi corespunzator la intrarea in sensul giratoriu ca sa poti iesi fara sa incurci pe altii care vor sa intre. Exemplu de asa nu intri in giratoriu pe banda 2 de langa ax cu semnal stanga si vrei sa iesi pe directia inainte (a doua iesire din giratoriu), punand semnal dreapta din banda de langa ax...

Share this post


Link to post

Stai un pic, daca te inscrii langa ax (suficient cat sa poata trece cineva pe langa tine pe dreapta) , apoi intri langa centrul intersectiei si apoi imediat iesi la prima si dai peste cel care a intrat in spatele tau (sau tai banda spre dreapta cu 2m inaintea intersectie, tu avand semnal stanga) inseamna ca esti bou, nu te duce capu' sa faci nici preselectie, nici sa te asiguri si ca in general ar trebui sa mergi cu trenul. Ca mai semnalizezi sau nu e o chestie de detaliu care nu schimba nimic.

 

Problema cu lipsa semnalizarii e in trafic dens, cand sunt 3 masini / h nu e o problema si nu face nicio diferenta, ci doar atunci cand vine masina dupa masina si trebuie sa prinzi o "fereastra".

Tu stai si astepti sa dai prioritate celor care sunt deja in sensul giratoriu... vine primu' fara sa semnalizeze, il astepti, si el trece. OK.

Apare al doilea, nici ala nu semnalizeaza nimic, insa iese inainte sa ajunga la tine, el e unu' din ala care nu crede in semnalizare, iar tu l-ai asteptat degeaba. Ii umpli frigiderul... si al treila face exact la fel. Ii umpli si lu' ala frigiderul, si tocmai dai sa pleci cand il vezi pe al patrulea, fara semnalizare insa mergand sa zicem pe banda din dreapta... ce faci? esti obligat sa faci o presupunere, fie ca e regulamentar si are de gand sa continue, si de aia nu semnalizeaza, fie ca e bou ca cei doi dinainte, insa nu poti sti dinainte, cel mai prudent e sa astepti. Daca faci presupunerea gresita si intri, buleala e din vina TA exclusiva si esti bun de plata si de malus la asigurari.

 

Daca insa in intersectie se semnalizeaza stanga, nu mai esti obligat sa faci presupunerea respectiva, fie semnalizeaza clar ce are de gand sa faca si atunci e ok, fie NU semnalizeaza sau semnalizeaza gresit si atunci el e bou, insa daca va busiti e din bina LUI.

Share this post


Link to post

Pai ce sa facem daca sint atitia boi, care n-are nimic in comun cu semnalizarea. Aia n-o sa puna nici semnal stinga, daca s-ar cere. In rond deplasarea fara semnal se subintelege ca-si continua drumu catre inainte (adica isi continua traseul in giratoriu, traseu prioritar dealtfel). Semnal stinga se pune doar cind scimbi banda in sensul giratoriu. Ideal ar fi sa ocupi banda inainte de a intra in cerc, atit timp cit stii ca iesi pe prima sau a doua ramura.

 

De regula asa fac, ocup banda din timp, mai ales pe un traseu care il cunosc.

Edited by Viktor

Share this post


Link to post

Tocmai, boii exista, si e bine sa poata fi identificati din timp. Faptul ca nu semnalizeaza si ar fi obligatoriu inseamna in mod automat ca e unul din ei. Insa daca legea ii permite sa nu semnalizeze, nu mai ai cum sa-l recunosti... decat cand e prea tarziu si fie v-ati busit, fie l-ai asteptat degeaba si ti-ai luat carne de la tot sirul de masini din spatele tau.

 

Cand stai deja de 10 minute ca sa intri intr-o intersectie aglomerata, sa dea primul cu caramida cel care nu a "fortat" o intrare mai la mustata. Sau care n-a vazut o femeie care sa o faca, fiind claxonata de turma de misogini din spatele ei. In situatia asta, nu e mai safe ca cel care vine spre tine sa aiba o intentie clara si sa nu trebuiasca sa ghicesti daca e sau nu bou, ci sa ai o certitudine? :D

Share this post


Link to post

Mr_ semnal stanga in sensul giratoriu nu face decat sa incurce. Argumentele tale sunt valabile si invers. Nu pui semnal=> mergi inainte, pui semnal dreapta => iesi din intersectie. Pui semnal stanga, apoi dreapta => il derutezi pe cel din spatele tau.

Share this post


Link to post

La intrarea in sens giratoriu se semnalizeaza stanga,iar la iesire dreapta.Daca la intrarea in sens mergi la dreapta semnalizezi dreapta inainte de sens,este scris pe undeva prin lege,cred ca la capitolul "circulatia in sens".Am avut o discutie pe aceasta tema cu un coleg si i-am dus legea pentru ase convinge.

Curs de legislatie rutiera:"conform codului rutier in vigoare de la 1 decembrie 2006"[Dan Teodorescu],cap.v.6 pag.55-56. Daca ulterior au aparut alte normative care spun altceva imi cer scuze pt. insistenta. Oricum atunci cand eu am facut scoala de soferi nu se stia de sens giratoriu

Share this post


Link to post

Myg, cursul de legislatie rutiera este parerea unui instructor, chiar daca unul respectat. Eu vreau sa vad unde in lege scrie ca trebuie sa pun semnal stanga la intrarea intr-un sens giratoriu, nu intr-un curs.

Share this post


Link to post

Mircea, daca lumea ar respecta 100% regulamentul sunt de acord cu tine. Problema e ca in realitate nu e asa, un numar foarte mare nu-l respecta, si atunci nu mai poti fi sigur ca lipsa semnalului inseamna mers inainte. Poate insemna in jumatate din cazuri cascati care nu semnalizeaza DREAPTA si pe care ii astepti degeaba la intrare in intersectie sa le dai prioritate cand in realitate ei ies inainte sa ajunga la tine insa uita sa semnalizeze. Repet, cand trec trei masini nu e o problema, insa intr-un oras aglomerat e altceva.

 

Nu inteleg de ce te zapaceste semnalul stanga si apoi dreapta cand regulamentul e clar in privinta asta si lumea stie si e obisnuita. Eu am circulat 4 ani in sistemul asta si nu am fost deloc mai zapacit decat de obicei :D Am mers in tari care au ambele sisteme si prefer pe cel in care se semnalizeaza stranga, e mai relaxant sa stai calm cand il vezi semnalizand si e clara intentia, decat sa stai vesnic cu piciorul pe acceleratie si ambreiaj sa fii pregatit sa o zbughesti la cel mai mic semn ca ar da sa iasa si sa-i mai zici si una de mama ca a uitat sa semnalizeze si te-a facut sa astepti degeaba.

Share this post


Link to post

Pana la urma directia inainte nu se semnalizeaza. PArca de la asta a pornit discutia...

Share this post


Link to post

Eu vreau sa vad unde in lege scrie ca trebuie sa pun semnal stanga la intrarea intr-un sens giratoriu, nu intr-un curs.

Daca gasesti (sau iti spune cineva) te rog sa imi spui si mie. Am cautat cu multa atentie dar ... nu am gasit.

Share this post


Link to post

M-am uitat la citeva filmulete pe You Tube unde observ maestrul punind semnal stinga la intrarea in sensul giratoriu si mentine semnal pe traseu el fiind incadrat pe banda trei. Este corect si firesc sa fii incadrat pe banda trei daca doresti sa iesi din sens pe ultima ramura spre ex. Semnal stinga la intrarea in sens, este absolut lipsit de logica.

 

Aici o ilustratie, nu stiu de cine gindita in ce priveste semnalizarea, pentru ca nu face nici o manevra ce impune semnalizare.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...