Jump to content
Sign in to follow this  
cpop

Daewoo Tacuma - probleme tehnice

Recommended Posts

A condus cineva Tacuma mai mult timp?

Cum se comporta, zgomot, calitate, etc.

 

Va multumesc.

Share this post


Link to post

am mers cu Tacuma si pot spune ca este ok.Daca vrei sa-ti cumperi ti-l recomand daca de asta ai intrebat :headspin:.Are 120 de caluti.Feeling apreciabil.Este spatios,dupa parerea mea este exclusit masina de familie.Asta este parerea mea. :lol:

Share this post


Link to post

dar Tacuma n-a avut succes la public si e un esec din acest punct de vedere.

 

Si o sa-ti mai zic ce am vazut eu la revizia de 60 K a unui Musso...

Proprietarul statea la o cafea si un nene mecanicul trebuia sa-i faca revizia cu pricina dar se pare ca era primul Musso pe care-l vede... asa ca intreba pe alt mecanic ce ar trebui sa-i faca... Si unde-i surubu si ce trebuie dat jos sa-i schimbe cureaua de distributie si... pana la urma a zis ca e cureaua ok si mai merge...

Eu m-am ingrozit de ce service am vazut... si era reprezentanta :( :( :(

 

Cred ca si cu Tacuma e la fel :!:

Riscuri mari de masini vandute in serie mica...

Share this post


Link to post

Yup, d-acord. Vânzări slabe, iar la 16000 EUR îţi iei ceva muuult mai bun.

Share this post


Link to post

:lol: ,Eu nu am zis ca-mi cumpar eu Tacuma sau ca mi-as cumpara.Am vrut doar sa-i spun feelingul masinii.Totul bine si frumos pana la pret.Personal cred ca o sa o scoata din productie. :) )

Share this post


Link to post

ce bine ar fi daca ar face abstractie totala de pret si cei care vad Tacuma.mi-as lua si eu vreo 2-3 : :P

Share this post


Link to post

Stricăm topicul omului. Hai să ne-abţinem de la păreri din auzite şi vrute, poate se va găsi cineva să scrie mai în cunoştinţă de cauză.

Share this post


Link to post

La asta se vor descurca mecanicii.Are motorul de leganza in comparatie cu musso care are motorizare mercedes :-D

Eu zic ca masina este foarte performanta si moderna si isi merita din plin banii.Masina nu a avut si nici nu va avea succes pe piata datorita concurentei foarte stranse la clasa ei.Pretul este in favoarea ei dar nu si in romania.

Share this post


Link to post

Pentru o masina spatioasa, cu interior finisat (am vazut doar la expozitie) eu zic ca pretul de acum (cu reducere) de 14900 € nu e mare.

Nu am mers cu ea (inca). Sa vad daca la dealer ma lasa sa conduc una cativa km (daca o avea una disponibila).

 

Vreau un monovolum gen Scenic, Sharan etc. si Tacuma e cea mai convenabila la pret + asigurare + intretinere.

Share this post


Link to post

e singura masina care nu imi place ca design..de la daewoo (in afara de damas :lol: ...ala parca l-au facut sa fie la concurenta cu motostivuitoarele din metro & co).

am vazut insa ca e superaccesorizata dar si pretul e maricel  <img src= ">

incearca sa afli cat costa intretinerea...poate aici iesi mai ieftin decat cu altele..gen scenic

Share this post


Link to post

Masina e accesorizata: climatronic, ABS. Motorul de 2.0 e nervos si nu are un consum enorm.

Nu e foarte inalta si arata bine.

Am obtinut si preturi de intretinere:

10.000 km - 50€

20.000 km - 100€

60.000 km - 150€

 

Azi merg sa testez una.

Share this post


Link to post

pai la preturile astea iesi sub logan cu intretinerea :lol: :lol:

Share this post


Link to post

Nu chiar... reviziile pentru 100.000 km vor costa in total 800 €

(la fiecare 10.000 = 50 €, la fiecare 20 = 100 etc...)

Share this post


Link to post

ce ai mai facut cu Tacuma? Te tenteaza pana la urma ? Mergi la reprezentanta Daewoo si cere-le un Tacuma pt test drive.pune in balata tot si trage linie si aduna.daca ai banii necesari si oricum vroiai sa-ti iei o masina din aceasta clasa nu ezita (parerea mea).Cat despre costurile de intretinere nu cred ca vrei sa stii cat sunt la un Renault Scenic sau VW Sharan.Sa nu-ti mai spun si de preturile unei asemenea masini comparabile dupa umila mea parere cu Tacuma.asa ca bafta la test drive. :wink:

Share this post


Link to post

Salutare!,am si eu o Tacuma,e in garantie,are aproape 10.000 km...sa insir problemele,

1.Zgomot pe spate (ca si cum as avea o scindura in portbagaj),daca masina e mai incarcata ,mai dispare din zgomot,la service mi au spus ca ar avea amortizoarele prea scurte si sunt la capat de cursa,am controlat si nu este de la haion sau altceva prin portbagaj.

2.La denivelari,(pe sosea ,la valuri de asfalt) nu la gropi,atunci cind se salta masina si sasiul se departeaza presupun ca de roti,se aude un zgomot metalic (caseta de directie e o.k.,amortizoarele le am dus la test si sunt bune...zgomotul este pe fata.

3.La gropi mai mari,pe fata,se aud ca niste saibe care cloncane intr un borcan.

 

Rugamintea este daca ma puteti ajuta,in vreun fel,ca sa stiu ce sa cer la service,altfel ma impacheteaza aia. multumesc :osanale:

Share this post


Link to post

Pai ti-au verificat jocul in articulatii sau directie?

Sigur ai ceva nestrins.

Share this post


Link to post

1.Nu mai cita inutil mesajul anterior.

2.Prin felul in care scrii iti arati respectul fata de limba romana,regulamentul acestui forum si fata de noi.

 

Esti sigur ca zgomotele nu vin din interiorul masinii si nu de la suspensie sau directie?

Share this post


Link to post

Verifica si bieletele antiruliu...fac alea o galagie de te doare mintea.

Share this post


Link to post

Ai masina de maxim 1 an,nu?Ei bine mai pune inca 3 ani cit a stat in parc in fabrica si se fac 4 ani.

Cind ai cumparat masina ea deja avea min 3 ani de cind a fost fabricata,deci ai cumparat un SH la pret de masina noua si dupa cum stim toti in SH-uri mai trebuie sa bagi bani.

Bafta

Share this post


Link to post

Eu sunt fericitul posesor al unei Tacuma de cateva zile numai.Masina arata si se comporta excelent in trafic motorul "nervos" de 2000 si dotariile sunt mai mult decat multumitoare.Singurul dezavantaj ar parea consumul in oras vara in special cand nu poti circula fara clima si inghite cam mult,caci la intretinere ajunge la nivelul unui logan,ceea ce pt o masina de clasa ei este ff putin.Singurele neajunsuri care le intampin momentan sunt ca fostul proprietar "a uitat"sa imi lase cartea tehnica portbagajul (sicriul)pe care am auzit ca la vandut ulterior desi se jurase ca nul are,si aducand-o din provincie(eu stau in buc)"a uitat" sa mentioneze ca indicatorul de combustibil arata gresit si era sa fac pana prostului.In rest masina este dupa parerea mea una dintre cele mai reusite creatii ale Daewoo si chiar isi merita banii.Pretul este bunicel pt dotariile aferente iar intretinerea mai mult decat ieftina fata de concurentele sale la aceasi clasa

Share this post


Link to post

Poate deschizi un topic si pui niste poze sa vedem si noi suv-ul :)

Share this post


Link to post

La recomandarea catorva persoane de pe site cat si pt ca mi se pare necesar avand in vedere ca sunt foarte putine informatii pe net asupra acestui model mai special Daewoo am hotarat sa deschid acest topic pt toti posesorii acestui model prezenti viitori sau actuali,cat si pt ceilalti forumisti care vor dori sa isi exprime opiniile.Pt inceput mi se pare normal sa spun ca macar la serviceurile care mai si afiseaza "Dealer NO:1 Daewoo"ar trebui sa existe macatr o carte tehnica a modelului si ceva consumabile macar ca seturi sigurante becuri filtre etc.Din cauza acestor lipse am vazut ca erxista chiar persoane pe diverse forumuri care in spiritul romannes(prefer sa nul consider romanesc)fac chiar bisnita cu carti tehnice cd-uri etc care in mod normal sunt distribuite gratuit.Masina ca raport calitate cost este dupa parerea mea una dintre cele mai reusite creatii Daewoo si consumul pana la urma se inscrie in gama motoarelor de aceasta capacitate nefiind chiar atat de iesit din comun(mare)cum am vazut ca se exprimau opinii pe diverse forumuriFaptul ca nu a avut mare succes in romania nu mi se pare un crioteriu succes de piata vad ca are Loganul desi ca raport calitate pret nu este ff bun,iar LOGANUL scuze pt posesorii lui dar este tot o Dacie cu ceva imbunatatiri.Astept cu incredere opiniile si impresiile dvs cu privire la acest topic.Voi incerca sa furnizez celor care vor avea nevoie(cand il voi primi probabil in cateva zile)cartea tehnica manualul si cd-ul pt acest model cat si orice alte informatii utile.Astept ca si cei care au posibilitatea sa ne ajute cu informatii importante cu privire la serviceuri care chiar au ceva experienta cu modelul acesta sau mecanici doar,cat si cu magazine care sa si detina piese si consumabile Daewoo Tacuma.

Share this post


Link to post

Bun venit ! cred ca esti primul posesor (sau primul activ) de Tacuma de pe forum :)

 

Tinand cont ca e cam singurul topic dedicat masinii, ti l-am pus "sticky" (ramane fixat in partea de sus a sectiunii) pana prinde cheag. Bafta!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...