Jump to content
Sign in to follow this  
Vader

Ulei Cutie De Viteze Manuala

Recommended Posts

Nu prea e ok ce ai facut, pentru ca ai amestecat uleiul mineral de fabrica SAE80 cu uleiul sintetic 75W-90. Merita sa dai jos capacul de la diferential (inlocuiai si garnitura), sa scurgi uleiul vechi si sa il inlocuiesti cu cel nou sintetic. In plus, gandeste-te ca uleiul vechi deja are varsta de 11 ani si nu cred ca si-a mai pastrat mult din proprietatile initiale.

Umplerea ar trebui si ea facuta dupa cum explica Cristi, pentru ca nu strica sa ai cateva sute de mililitri in plus peste nivelul busonului de verificare.

Share this post


Link to post

Ai dreptate, dar deocamdata cam prost cu banii, am dat cateva milioane bune pe amortizoare(fata spate),fuliele alea din cap de la amortizor sau cum ii mai zice, cap de planetara, cap de bara, rulment plus manopera.Bine ca 20 si ceva de lei nu e capat de tara, dar daca nu e nu e.

Iar daca schimb uleiul din cutie si cumpar garnitura aia, mai trebuie dat cu silicon ceva pe garnitura aia, sau doar pui aia si gata ?

Share this post


Link to post

Trebuie si silicon. Ia negru.

Share this post


Link to post

Am schimbat acum 4 ani uleiul de fabrica cu un Castrol GL 4, 80W (adica ulei de Opel cutie manuala, culoare rosie, am cautat indicativul pe net si corespunde). Merge foarte bine si fara silicon pe garnitura, daca e curatat capacul foarte bine. Cutie merge brici.

Share this post


Link to post

Confirm ca nici eu nu am pus silicon, dar am curatat cu foarte mare atentie suprafetele de contact inainte de a monta noua garnitura si pana acum n-am vazut niciun fel de scurgeri. In plus, am strans toate suruburile cu cheia dinamometrica la acelasi cuplu de 30Nm indicat in manualul de service.

Edited by Andrei.ss

Share this post


Link to post

Sonda e in fata, cum te uiti la cutie, cu capota deschisa, in spatele cilindrului de ambreiaj. Are o mufa cu albastru si 2 fire, rosu/alb si verde/alb.

Uleiul sa aiba specificatia obligatorie API GL4! Nu GL4/5 sau GL4+. Eu am gasit la Ravenol, TSG 75W-90, API GL4. In plus, nu e scump. Vezi la Autocenter. Scuze de reclama!

Iti recomand sa nu completezi peste cel existent, asta in cazul in care ai in cutie uleiul din fabrica. Da-l jos si pune unul nou. Poti pune, linistit, 2 litri pt a unge mai bine pinioanele de a 5-a.

 

Uleiul de API GL4 + GL5, e ok ? Sau care e diferenta dintre ele ?

Share this post


Link to post

Numai GL 4. Citeste singur de ce pe tutoriale. Pe scurt, GL 5 ataca bronzul ( asa zic ei).

Share this post


Link to post

Asai, dupa ce am postat, am "sapat" mai adanc pe net si am vazut ca e coroziv, ataca.

Am schimbat pana la urma cu ulei Castrol EP 80W API GL 4.Schimbat garnitura aia, am curatat capacu pana a iesit neted ca se prinsese oleaca de el garnitura si oleaca pe cutie, f putin se prinsese, am curatat si acolo, pus garnitura noua, strans suruburile cu cheie dinamometrica sau cum ii mai zice la 30 nm.Si am pus 2 L de ulei.

Dar vad ca sa prelins oleaca in capat la cutie unde mai are un capac, trebuie sa vad sa strang suruburile alea.

Asta e uleiul.

http://www.castrol.com/de_de/germany/products/cars/manual-transmission-fluids/manual-ep-80w.html

Share this post


Link to post

Bai nene, daca manualul zice 1,6l... voi de ce puneti 2l? Uleiul e la nivel cand e la buza busonului de verificare, cel din lateral. Nu peste el, "ca sa fie, ca nu strica", nu sub el.

Share this post


Link to post

Salut , stie cineva de ce "agata" cand bag in viteze , inclusiv in marsarier..ceea ce nu facea pana acuma .

Nu am verificat niciodata uleiul din cutie de 12 ani , masina avand 93.000 km acuma ..

Share this post


Link to post

Ulei putin in cutie/lichid de frana in circuitul hidraulic putin/foarte vechi/pierzi presiune hidraulica (slabe sanse)

Share this post


Link to post

... + levier debraiere busit

Share this post


Link to post

Ideea este ca pana acuma nu a făcut așa absolut deloc , dar da 1 luna , cam asa face , ambreiajul am spus eu ca ar fi dar nu știu..Simt ca nu cuplează perfect când calc ambreiajul . Ca sa verific nivelul de ulei din cutie sincer nu știu , și cel de lichid pentru ambreiaj pare ok , nu este lipsa..În rest mașină trage la fel de bine ..

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...