Jump to content
Sign in to follow this  
mafia

Probleme Alternator

Recommended Posts

Masoara intai cu voltmetrul direct pe iesirea alternatorului, si compara cu valoarea de pe baterie in mers. Daca e diferenta, trage un fir direct, de pe alternator, pe + ul de la baterie. Asa am pus si eu acum vreo 3 ani, ca aveam o diferenta de peste 1V intre alternator si baterie, cadere de tensiune.

Share this post


Link to post

Salut. Cum as putea sa aflu ce tip de alternator am pe masina?

Scoate un zgomot mai tare ca motorul si as vrea sa ii schimb rulmentii si ce mai e de schimbat pe acolo.

P.S. Sper ca am postat unde trebuie  <img src= ">

Share this post


Link to post

la tico-ul meu, cand e rece motorul tensiunea la bornele acumulatorului e vreo 12,58/ 12,60 volti! cu motorul la relanti dupa ce l-am pornit rece tensiunea la bornele bateriei e 14,3 volti! dupa vreo 150 km ajunge la 12,47 la borne fara motor pornit si vreo 13,2 volti cu motorul la relanti fara faruri sau alti consumatori! daca aprind farurile scade la 12,9 volti... care-i treaba?! ce nu-i convine?!

Share this post


Link to post

In cel mai fericit caz e suparat pe cabluri. Incearca sa masori tensiunea in aceleasi conditii chiar la iesirea din alternator.

 

Altfel, se lasa cu punte de diode, regulator ...

Share this post


Link to post

N-am mai "rezistat curiozitatii" si am pus mana pe 2 lanterne mici cu leduri si am studiat zona alternator-acumulator si pe langa o scurgere mica de ulei de motor sau ulei din cutia de viteze(nu-mi dau seama ca s-a prelins putin pe capacul inferior al cutiei de viteze), am mai descoperit si o mufa scoasa de pe la un senzor de "ceva" pe la carburator/sub filtrul de aer,am bagat-o la loc in singura mufa "tata" ce era prin zona,oricum n-am habar de la ce ar putea fi... poate temperatura lichid racire?! dar surpriza de proportii e la singurul fir mai BABAN de la alternator... surubul ala+papucul ce sta pe el poate RUGINI?! Adica,nu-i din alama sau cupru sau ceva ce nu rugineste?! ca eu l-am gasit ruginit ca lumea,adica,e complet acoperit intr-o pojghita consistenta de rugina... cum naiba,n-am idee...

chiar sa nu se fi uitat nimeni la masina asta decat asa, p-afara si doar daca mai porneste?!

Nu stiu maine daca am timp dar voi incerca sa demontez alternatorul sa vad mai bine ce naiba e p-acolo ca deja ma sperii si nu mai dorm bine la noapte...

Am facut si eu vreo 150-200 km azi pana la Buzau si un pic(10-12 km) spre Urziceni la Cangas ,iar bateria s-a "resimtit clar" dupa plimbarea asta! nu mai are 12,60 volti fara motor pornit/la rece,dar sigur o rezolv si p-asta pana la urma!

din experienta voastra,surubul acela ce iese din alternator si de care se leaga un fir mai gros,poate rugini?!

multumesc mult,e al doilea alternator auto cu care m-am intalnit in viata mea...

primul a fost de DACIE acum vreo 20 ani...

de atunci si pana acum n-am mai vazut decat de motocicleta si toate au functionat impecabil mereu...

nici nu m-am atins de ele...

 

Share this post


Link to post

Va salut

astazi am schimbat si eu altelnatorul la un tico ,vechiul alternator facea zgomot din cauza rulmentilor, am schimbat altelnatorul cu unul de matiz care a intrat la fix in locul celui de tico ,mobtajul si demontajul altelnatorului s/a facut pe la partea de jos unde s_a demontat doar suportul alternatorului de pe blocul motor ,o alta adaptare care trebuie facuta este la mufa altelnatorului cea cu doua fire unul care merge la contact cheie si unul care merge la becul din bord am pus papuci tip tata care au fost bagati in mufa existenta pe masina mufa vechiului alternator.Alternatorul de matiz este mult mai bun pt ca are amperaj mai mare 65 A fata de 50 A cit are cel de tico.

Share this post


Link to post

Alternatorul de matiz este mult mai bun pt ca are amperaj mai mare 65 A fata de 50 A cit are cel de tico.

Discutabil.

 

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...