Jump to content
Sign in to follow this  
keluboss

Antigel Tico si Matiz

Recommended Posts

Bine, deci ma las de meserie cu antigelul acela, oricum nu sunt eu cu achizitionatul de consumabile din hipermarket-uri, cumpar doar solutie de parbriz de acolo.

Am cautat in Auchan si densimetru dar nu am gasit, la auto, la articole de bricolaj, o sa mai caut. Antigelul Mobil si mie mi s-a parut exagerat la pret, o sa merg pe Hepu cand va fi cazul.

Multumesc pentru informatii!

 

Share this post


Link to post

Nu te mai stresa atat cu antigelul, poti folosi ala din Auchan linistit, schimba-l la 4 ani si o sa fie ok. E produs in Romania, nu in Finlanda, e cod de bare care incepe cu 642. Densimetru nu ai nevoie cand faci shimbul, pui 1:1 si e ok, nu o sa ai niciodata -35 in Bucuresti.

Share this post


Link to post

Oricum s-a dus bugetul cu sarbatorile asa o sa raman cu cel vechi. Am gasit astazi si densimetru (minune), in Dedeman, aproape 10 lei, pentru cine mai mai are nevoie. Incerc sa caut si un tester de PH, m-am gandit ca ar trebui sa fie pe la farmacii, voi testa antigelul si revin sa va spun cum e.

Am vazut ca antigelul ala e produs in Romania, dar codul care incepe cu 64 e Finlanda dupa lista care o am eu, in fine... Romania are 594.

Share this post


Link to post

Astazi (de sfarsitul lumii) am reusit in sfarsit sa testez si eu antigelul cu minunea asta de densimetru. O mizerie, ori ca nu am stiut eu sa il utilizez (desi nu-i mare inginerie), ori e varza. Cu antigelul rece imi nu imi arata nimic, nu ajungea la scala care era la -40 grade. Am testat si cu antigelul cald unde imi arata ca punctul de inghet al antigelului este cam pe la -29 / -32 de grade, insa declar testarea neconcludenta.

Daca nu am apasat pe pompita aia ca sa traga antigel, de mi-a venit rau, pur si simplu se umplea greu recipientul...

Am pus testerul gradat cu partea "umflata" in jos, sper ca asa e corect, din instructiunile de pe ambajal nu am inteles mai nimic.

De asemenea, se specifica faptul ca o valoare precisa va fi indicata cu motorul cald si ca testarea sa se faca la o temperatura a mediului de + 21 de grade.

Testarea pH-ului nu am facut-o pentru ca nici nu am cautat un tester, dar am incredere in antigel, e murdarel, dar ma bazez ca-i long life si estimez ca are in jur de 4 ani.

Edited by vrazvanc

Share this post


Link to post

Temperatura antigelului trebuie sa fie de 20 grade.Incearca sa scoti antigel cu pipeta de mai multe ori si sa pui inr-un pahar inalt si suptirel(ca sa intre mai putin antigel),dupa care introdu densimetrul in pahar in asa fel ca densimetrul sa nu ajunga pe fundul paharului.Ideea e ca antigelul trebuie schimbat nu pentru ca este murdar sau pentru ca nu mai are densitatea corespunzatoare ci pentru ca oxideza aditivul anticorodare prezent in antigel.

Share this post


Link to post

Pai inseamna ca e bine cum am facut, antigelul cald avea ceva mai mult de 21 de grade, dar presupun ca daca mi-a aratat ~ -30 de grade cu antigelul mai fierbinte, inseamna ca rezista si la temperaturi mai joase.

Testerul gradat plutea in antigel in recipientul mare, ma gandisem si eu la faza cu un paharel, dar am reusit pana la urma cu el.

Nu am avut bani sa schimb antigelul si am vrut sa il testez pe acesta pentru ca mi s-a parut putin cam uleios/gros, masina oricum sta pe dreapta la curte pana trece iarna, dupa, urmeaza sa schimb ulei motor (6 luni), lichid frana si antigelul... era sa uit, si distributia :mrgreen:

Multumesc pentru raspuns, Sergiu!

Share this post


Link to post

Pana la urma n-am stiut eu sa folosesc densimetrul, trebuia sa trag de pompita de cauciuc, pentru a ma lasa sa apas cum trebuie pe ea. Asta e, era si frig afara (scuza :mrgreen: ).

 

Ce spuneti de antigelul pe care l-am ales, Total GLACELF AUTO SUPRA ( http://www.lubadmin.com/Restitution.aspx?Marque=2&Famille=4&Type=2&Language=42&Site=51&Parametre1=142 )?

 

Zice ca e pentru aluminiu, fara silicati, borati, etc, parca asa trebuia matizului, nu?

 

Si mai vin cu o intrebare, scot antigelul vechi, pun apa distilata pentru clatire instalatie, las sa mearga motorul, si cand reiau operatiunea si pun din nou apa rece, motorul nu pateste nimic, fiind fierbinte?

 

 

 

Share this post


Link to post

Dar poti sa scoti apa fierbinte? Ca la 80 de grade, e periculoasa!

As zice mai bine sa-l lasi sa se raceasca nitel, pe la un 40 de grade

Share this post


Link to post

Da, corect, si asta mai e, ar dura operatiunea jumatate de zi. Bine ca am ales un antigel long-life.

Share this post


Link to post

Dar poti sa scoti apa fierbinte? Ca la 80 de grade, e periculoasa!

As zice mai bine sa-l lasi sa se raceasca nitel, pe la un 40 de grade

 

A scris un coleg mai sus si a scris bine. Antigelul se masoara la o temperatura de 20-25 grade, acolo masuratoarea este concludenta. Pe multe densimetre zic ca poti sa masori si cald si rece, insa eu am gasit abateri mari fata de masuratoarea la 25 grade. Acum, fiind vara, cel mai bine este sa-l masurati dimineata. Toamna tarziu sau iarna cel mai bine este sa luati o mostra intr-un pahar si sa-l masurati in casa. Ca sfat de utilizare, apasati pompita foarte tare si trageti o cantitate de antigel mai mare decat cea necesara, apoi scurgeti surplusul.

 

Cele tip eprubeta trebuie tinute in pozitie verticala cu pompita in sus si nivelul lichidului trebuie sa treaca de jumatatea eprubetei. Greutatea plutitorului trebuie orientata in jos, spre varful eprubetei, ele cand vin ambalate au greutatea orientata in sus, spre pompita.

Cele cu furtun si limba au de regula un plutitor suplimentar si o gradatie pentru nivelul de lichid necesar masuratorii. Recipientul trebuie umplut pana la gradatie si plutitorul trebuie sa stea in pozitie verticala ca masuratoarea sa fie corecta.

Share this post


Link to post

Testele alea eprubeta nu fac doi bani, parerea mea. Trei masuratori consecutive a cite trei rezultate diferite.

Share this post


Link to post

@ches, bune informatii, trebuia sa mi le fi spus asta-iarna :mrgreen: m-am descurcat eu pan' la urma.

 

Sunt de acord cu tine, Victor, sunt niste porcarii, am zis eu bine de prima data.

Share this post


Link to post

Ideea de baza e sa pui jumijuma, porma nu mai are rost sa il masori, atata timp cat nu isi schimba culoarea; parerea mea :D

Share this post


Link to post

Ideea de baza e sa pui jumijuma

 

Corect. Trebuie sa il schimb (nici pana acum nu am apucat), pentru ca nici nu arata prea bine, e cam maro  <img src= )">

Share this post


Link to post

Job done :mrgreen: I-am pus Total Glacelf. Am injurat putin legat de clema de la radiator, dar am reusit. Clemele le-am inlocuit cu niste coliere din inox, desi mai bune mi se pareau ale ei, strangeau exact cat trebuie.

Instalatia am clatit-o o singura data cu apa distilata, iar dupa cateva ore, am scos apa murdara si apoi i-am pus antigelul 50:50 cu apa.

Are ceva daca a picat antigel pe alternator/curea?

Share this post


Link to post

LE: Daca am depasit putin MAX, se supara? Sa mai scot din antigel?

 

Apropo, au intrat 3,3 litri, cu toate ca am suflat toate furtunele si a mai iesit ceva apa/antigel vechi.

Share this post


Link to post

Daca ai depasit maxim, atunci e bine sa scoti surplusul. Poti folosi densimetrul pt asta, cu ocazia asta ii faci si verificarea ;) . Daca ai clatit cu apa distilata, atunci ar trebui sa fie OK chiar daca a ramas nitica inauntru, oricum nu ai cum sa o scoti chiar pe toata, mai ramane pe canalele de racire.

Share this post


Link to post

Merci, ches, e fooarte putin peste linia de MAX la rece, cand motorul e cald se ridica putin. Ma gandisem la densimetru, dar momentan nu mai am chef :mrgreen:

Share this post


Link to post

ce culoare are antigelul vostru ca al meu e albastru

 

Albastru si al meu :)

Share this post


Link to post

E normal sa existe niste bule de aer in vasul de expansiune? Ele sunt acolo chiar si dupa ce a stat masina o zi-doua.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...