Jump to content
Sign in to follow this  
cristi_vb

Becul De Avertizare Benzina La E-ac

Recommended Posts

Mi-am achizitionat de curand un Matiz E-AC si am si eu o nelamurire. In manualul masinii scrie ca ar exista pe bord un bec care se aprinde cand mai sunt in rezervor aprox. 5,5 l de benzina. Eu nu am vazut sa se aprinda nici un bec cu toate ca acul indicatorului nivelului de benzina intrase "adanc pe rosu" si nu am vrut sa imi incerc norocul sa raman fara benzina. Pana la urma E-AC-ul are sau nu asa ceva? Si inca o intrebare. E-AC-ul are cip in cheie?

P.S. Imi cer scuze daca s-a mai discutat asa ceva dar eu sunt nou pe forum si nici search-ul nu m-a ajutat prea mult.

Edited by cristi_vb

Share this post


Link to post

daca este Euro 3 are cip in cheie - te prinzi dupa 2 chestii: ai trei butoane sub prizele centrale - daca in cel din dreapta ai un led care clipeste cu cheia scaoasa din contact - este E3 - si a doua - la E3 exista un fel de capacel rosu pe partea de plastic a cheii

 

a doua - se aprinde un sibol de pompa de benzina in dreapta randului de jos de beculete - si la matizul ce l-am avut eu se aprindea f f tarziu - mult dupa ce era in rosu acul

Share this post


Link to post

Beculetul de benzina se aprinde DUPA ce indicatorul trece de zona rosie!

Share this post


Link to post

si eu sper sa ai dreptate, numai sa il vad aprins odata :wallbanger: . O sa umblu eventual pana raman fara benzina sa vad daca se aprinde sau nu, sau nu e prea indicat sa ramai fara carburant?Se poate intampla ceva nasol cu motorul?

Share this post


Link to post

Ca sa te mai linistesti, uite cum se comporta la mine acul de benzina :)

 

Acul intra pe zona rosie -> mai mergi cam 30-40 km pana se lipeste de tot in stanga.

 

Acul s-a lipit in stanga -> alti 30-40 km pana incepe sa se aprinda.

 

De cand incepe sa se aprinda mai dureaza cam 20-30 km pana o sa stea aprins TOT TIMPUL.

 

De cand incepe sa se aprinda constant mai ai cam 80 km pana ramai fara benzina.

 

Aceste valori pot sa varieze in functie de regimul de mers sau de constanta oras/afara.

 

Mie unul cand am ramas fara benzina ( o singura data ) nu mi-a facut probleme. Am pus benzina am dat la cheie si a pornit relativ usor.

Edited by steph

Share this post


Link to post

Eu zic sa nu exagerezi cu acei 80 km dupa aprinderea continua a indicatorului de minim. Cu cei 2L si ceva care mai raman nu faci 80 km, poate, doar cu vant puternic din spate.

Share this post


Link to post

Pai atunci cand se aprinde continu pe drum plan mai sunt 5.5 litrii. Cand incepe sa palpaie sunt mai mult. Eu in mod constant cand stateam prost cu finantele faceam 65 de km in oras exact de cand am vazut ca nu s-a mai stins becul deloc in ideea ca mai am acolo 05-1 litru. :)

Share this post


Link to post

Imi cer scuze ca sunt putin offtopic, respectiv amaceeasi problema/intrebare dar fiind detinator de Cielo. Am tot cautat discutia similara despre Cielo si n-am gasit-o. Pana acum nu mi s-a aprin sniciodata becul rosu, chiar daca am avut ocazii cand acul a fost ffffffffoarte lipit de minim. La cielo e mai nasol daca ramai fara benzina avand sanse mari sa iti ia pompa de benzina aer si poate chiar sa se arda.

Cum pot proba daca functioneaza sistemul de avertizare sau poate becul ??

 

( rog admini sa imi mute postul la locul lui - pe care eu nu l-am gasit )

Share this post


Link to post

mai steph... tu esti campion... 80km cu pompa aprinsa e mult... :D - eu mai mult de 50 (de la aprindere continua) nu am riscat

 

la cielo de cand sta pompa aprinsa continuu mai sunt 7l (asa scrie in carte) - nu am probat - din cauza zvonurilor cu probleme la pompa in caz ca merge in gol (dar aici mai bine sa ne lamuresca specialistii)

cautam sa pun benzina cand se aprindea pompa totusi

Share this post


Link to post

la mine cand acul e pe rosu si se sprijina pe opritor, dupa acea ma astept sa inceapa sa imi palpaie becul de benzina iar dupa 20-30km in oras sta aprins tot timpul, in ultimul timp rar mi se stinge :D ,am inceput sa ma obisnuiesc.

Share this post


Link to post

Ma vad nevoit sa testez the hard way daca funtioneaza sau nu becul, adica sa merg cu masina pana, ori se aprinde becul, ori se opreste motorul !

Share this post


Link to post

Nu stiu daca e bine la Cielo sa incerci chestia asta - mai intai intereseaza-te ca nu face rau pompei -

Share this post


Link to post

Pai e simplu, daca pompa ia aer nu mai porneste motorul sau porneste si dupa ce se termina benzina de pe furtune se opreste. Ca sa porneasca la loc trebuie sa scoti furtunul de tur si sa dai la contact, amorsand pompa care impinge punga de aer si cand incepe sa curga benzina bagi furtunul la loc. Operatiunea o repeti si cu returul si gata,merge. Partea proasta este daca in aceasta operatiune se arde pompa ( risc care de fapt exista mereu )

Share this post


Link to post

E... exact despre pericolul arderii pompei "in za process" vorbeam...  <img src= S">

Share this post


Link to post
Ma vad nevoit sa testez the hard way daca funtioneaza sau nu becul, adica sa merg cu masina pana, ori se aprinde becul, ori se opreste motorul !

problema nu este ca ramai fara benzina, ci ca se poate srica pompa(porblema cea mai usoara)...problema garantata! a doua care apare este ca o sa ai probleme la pornire si chiar dupa...sunt niste chestii pe acolo care fac urit daca iau aer si nu au benzina! stiu ca cei de la fabrica amorseaza intreg circuitul...pina ajunge benzina in capul pistoanelor si dupa pornesc motoru! Oricum tot nu inteleg de ce vrei sa torturezi masina? Daca tot faci asta macar la prima balbaiala a motorului , sari cu benzina in rezervor,asta ca sa nu te coste reparatiile mai mult decat plinul de benzina!

Edited by glockshut

Share this post


Link to post

nu va mai testati atat martorul acela ca ardeti pompele de benzina fiindca ele se racesc pe interior si exterior cu benzina. daca nu sunteti ferm convinsi ca martorul functioneza scoate pompa din rezervor(personal sau in service) si vedeti daca se aprinde

la matiz in general se strica traductorul acela care se afla atasat pe corpul pompei

 

Foloseste majusculele la inceput de fraza/propozitie.

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

Nici eu nu inteleg de ce unii merg pana raman fara benzina. Inteleg ca e o pb cu banii, insa cred ca poti sa-ti impui sa mergi pana cand ajungi la ultimul sfert. Practic ultimul sfert sa reprezinte becul rosu si sa stii ca trebuie sa alimentezi.

Share this post


Link to post

Eu nu stiam de existenta becului rosu de benzina pana sa citesc pe acest forum (asta acum vreo cateva luni bune) :) :) Dupa ce am aflat de el am vrut sa-l vad si eu functionand; si l-am vazut pana la urma. Acum nu vreu sa-l mai vad deloc. Ma mai batea un gand sa vad cati km pot sa fac cu becul aprins si sa tin in portbagaj o sticla de 2 l de benzina pentru momentul cand raman fara. :D Dar mi-a trecut, pentru ca am aflat ca 50 de km pot sa fac sigur.

Share this post


Link to post

Salut ma jutati va rog si pe mn

am un cielo '96 pompa de benzina merge si e noua are 2-3 ani de cand a schimbato tata am unit firele cu masa si acu se ridica dar becul nu se aprinde dar de ce nu imi indica benzina :spumelagura: :spumelagura: :spumelagura: :spumelagura:

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...