Jump to content
Sign in to follow this  
guru

Probleme Claxon Matiz

Recommended Posts

Claxonul de la Matizul meu , suna putin 'gatuit' , ca si cand bateria nu ar mai avea suficient curent, dar nu e cazul. Astazi am auzit un alt Matiz claxonand lung, iar tonalitatea era la fel ca la mine. Asa suna la toate, sau e o problema? Din cate-mi amintesc, Dacia berlina avea la claxonul standard , doua suruburi de reglaj, din care se putea ajusta felul in care suna. La Matiz exista?

Share this post


Link to post

Nu exista reglaj la claxon iar cel standard este vai de steaua lui. Mic si cu un sunet pitigaiat...Daca vii pana in Iasi ti-l dau pe al meu original, folosit 2 saptamani :) .

Share this post


Link to post

Multumesc pentru raspuns. Cu ce l-ai schimbat, de care ai pus, ce marca?

Share this post


Link to post

Nici la Tico nu exista reglaj? Ca si al meu suna de zici ca ii de tractor. Suna tare dar are prea mult bass :) ) daca s-ar putea si fie mai ascutit...

Share this post


Link to post

Nici cel de la tico nu se regleaza :)

E o sapuniera din aia mica si rotunda ca la motociclete, vezi ca e pe langa galeria de evacuare spre farul din dreapta ;)

Nu e ilegal sa pui alte sisteme de avertizare decat cele din fabrica? :-?

Share this post


Link to post

Stiu care e claxonul ii prins pe traversa cea mai de sus, are forma unui cerc. Arata banal nici nu seamana cu claxoanele comercializate la diverse firme. Dar ma gandeam ca poate, poate... :P

Share this post


Link to post
Multumesc pentru raspuns. Cu ce l-ai schimbat, de care ai pus, ce marca?

Cu un set de goarne din alea pe aer din metro la vreo 500k acum 2 ani. Merg f bine si acum iar sunetul este inconfundabil :) .

 

PS: la alea trebuie siguranta mai mare de 10 A :) .

Share this post


Link to post

Salutare,

 

Aseara am descoperit aceasta DUBIOASA defectiune, sa descriu putin, sper sa ma fac inteles.

 

Claxonul functioneaza foarte bine atunci cand volanul este drept. Daca volanul este virat de la 90 grade in sus, claxonul NU MAI FUNCTIONEAZA, pot sa apas pe el cat vreau ca nu mai se aude. Practic eu nu pot claxona in curba ... cand virez si chiar si atunci cand sunt pe loc. Nu imi explic. Daca stie cineva cauza acestei probleme sau a trecut prin asa ceva, il rog sa ma ghideze si pe mine ... banuiesc ca nu este ceva atat de grav incat sa dau o fuga pana la un service. Cred ca este o problema la fire totusi ... dar cum se spune "Assuming is the mother of all fuckups" ... ii las pe cei care sunt mai priceputi presupuna.

 

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Share this post


Link to post

Contactul de masa pentru claxon la traversarea intre masca si volan este reprezentat de doua lamele circulare. Daca desfaci volanul ai sa intelegi imediat. In acelasi timp sa verifici si papucii sa fie curati si sa faca contact bine.

Share this post


Link to post

Multumesc alx. Inca o intrebare insa, cum se scoate capacul de la volan ... se trage pur si simplu? Montarea la loc ... este inversul, apasare adica? Intreb pentru ca am tras putin de el si am observat ca nu se prea clinteste ... exista vreun surub, ceva?

Edited by Frankie_Carbone

Share this post


Link to post

La Matiz nu ma bag ca nu am facut. La tico se scotea prin fortare.

Share this post


Link to post

Se scoate prin fortare. Din pacate cred ca nu vei scapa decat prin inlocuirea inelului de contact care este sub volan, si care este uzat pe anumite zone excesiv. Trage masca, desfa volanul si observa starea contactelor de dedesubt. Daca sunt uzate usor, incearca si ridica-l un pic pe zonele uzate, daca uzura este accentuata, schimba-l. Acolo ar trebui sa ai ceva vaselina pe care sa lucreze.

Share this post


Link to post

Ca intotdeauna, la mine problemele se manifesta altfel. :wallbanger:

Nu numai ca nu mi s-a intamplat niciodata sa nu mearga claxonul, ci dimpotriva:

Marti m-au cautat vecinii la serviciu, disperati, sa-mi spuna ca de circa doua ore Matizul meu s-a suparat pe viata si claxoneaza fara intrerupere. =)) Astia au fost cei mai inspirati si binevoitori, ca altii chemasera deja politia.

M-am deplasat de urgenta acasa si l-am potolit "parinteste" cu doua palme peste volan.

Ulterior am demontat capacul si i-am marit spatiul dintre contactele claxonului. :thumbl: Cadrul de tabla pe care sunt fixate se indoise putin si soarele puternic a desavarsit opera.

Dupa "operatie" diavolul tasmanian a promis ca nu mai face asa ceva. > :) Sa vedem pana cand...

Edited by RaZoR-07

Share this post


Link to post

La mine a inceput sa sune singur in garaj la ora 6 dimineata, acum 2 ierni. A venit bunica-mea spunand ca :suna masina". Am intrat, am scos masca, am scos un papuc (nush care, cred ca ala cu negru) si m-am dus inapoi in pat. Am rezolvat ulterior cu cateva mici indoituri ale contactelor. Nu e o problema majora, insa cand se intampla, daca stai la bloc - e nasol. La mine decat cainele latra- si ala nu poate chema politia.

Share this post


Link to post

Salut ,

Si eu am o problema cu claxonul matizului.

Initial am crezut ca este ceva mecanic din volan dar nu ... matizul meu refuza sa sune.

Am legat claxonul pe diret si asa cum ma asteptam este functional ! am masurat tensiunea la lamelele din volan si pe fire la langa claxon ... nu am decat 3.8 V !

(Verific siguranta si aceasta este OK !) NU reusesc sa gasesc cauza problemei ? { Nu am reusit sa scot volanul sa verific acele lamele de contact.}

Are cineva o alta idee care sa ma poata ajuta in identificarea problemei? o schita a instalatiei electrice ... :scarpin:

Eventual un electrician bun !

Multumesc tuturor !

Share this post


Link to post

:-/ hmm ! nu vad niciun releu in schema ... nu pare complicat. am sa o iau pe fir sa vad unde este problema !

merci de schita !

Share this post


Link to post

Daca ai cu AirBag-uri, este o schema cu releu.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...