Jump to content
Sign in to follow this  
shespero

Reparatie Motor Sau Inlocuire Cu Unul Sh

Recommended Posts

Am prieteni care lucreaza in fabrica, dintre care unul chiar la linia de asamblat motoare si imi povesteste cam tot ce se intampla pe acolo ... Nu cred sub nici o forma ca ar fi facut o astfel de greseala acolo ... Cel mai probabil motorul ala care consuma extraordinar nu a fost exploatat corespunzator.

Share this post


Link to post

Motoarele de Espero 1,5 au fost produse in Korea , Espero 1,8 in Australia la Holden .

La Cielo noneuro si Euro 2 sohc ( au fost putine ) , motorul a fost produs in Korea , iar Euro 2 dohc si Euro 3 au motoare produse la Craiova .

Share this post


Link to post

Eu am vrut sa subliniez faptul ca in fabrica se lucreaza extraordinar de atent si nu se putea face o astfel de greseala la motoare, ca cea expusa de ROV.

Share this post


Link to post

Salut!

 

O intrebare pentru Nubira:

Poate fi pus un motor de Nubira 2 din 2003 pe o Nubira 1 din 2000?

Sunt identice sau mai trebuie modificat ceva? (stiu ca rolele intinzatoare difera...)

 

:osanale:

Share this post


Link to post

Pai ar trebui sa se poata. Nu sunt sigur, dar parca la noi nu s-au montat motoare cu o axa pe Nubira. altfel trebuie inlocuit si ECM-ul + instalatia electrica a motorului ...

Share this post


Link to post

Se poate pune. Capeti si euro 2 cu ocazia asta daca omologhezi modificarea.

Share this post


Link to post

Am euro 2, cel din 2003 este euro 3.

Mai trebuie facuta omologarea dupa schimbul de motor - trecut in carte? - sau ramane asa, fiind acelasi tip de motor?

Am vazut si ascultat motorul si nu mi-a placut cum suna...mai caut.

Share this post


Link to post

Da, se face omologare, ai grija sa ai acte de provenienta pe motor,

Share this post


Link to post

Pana la urma am fost nevoit sa iau motor sh - la al meu s-a rupt pana de la pinionul de la vibrochen si a grabit decizia.

Motorul e de N2, an 2003, 65000Km (?), 1500 lei, garantie 3 luni, cu factura.

Motorul e "curat" - nu se vad urme recente de interventii.

Azi au dat motorul vechi jos, maine urmeaza echiparea celui nou si montajul.

Manopera discutata, inclusiv pt. schimb distributie, kit ambreiaj, rulmenti si saboti spate - 370 lei.

Vroiam sa o vand, dar dupa investitia facuta nu mai merita, mai ales ca au inceput sa scada preturile.

Ar mai trebui ceva anume verificat inainte de montaj?

 <img src= ">

Share this post


Link to post

Poate suportii motor ar mai trebui verificati ca sa stai linistit ...

Share this post


Link to post
Manopera discutata, inclusiv pt. schimb distributie, kit ambreiaj, rulmenti si saboti spate - 370 lei.

 

Pret f bun mi se pare ! Bravos !

Share this post


Link to post

Shimbat motorul, facut si RAR (97 lei), gaze OK, rulat aproape 500km - merge perfect - un singur lucru ma "deranjeaza" - uneori la acceleratii, zdrangane toba - cred ca ar trebui sa verific prinderile pe sub masina...

Toata "distractia" - si cu piese, manopera, uleiuri si clelalte lichide - 3000 lei... sper sa merite si sa nu mai am probleme!

 <img src= ">

Share this post


Link to post

Vezi poate nu ti-au pus racordul elastic.

Share this post


Link to post

Am descoperit de unde era zgomotul - cand au demontat motorul, baietii "atenti" au cam lovit catalizatorul cand l-au asezat pe sol si a facut joc la tabla de protectie care il acoperea in partea de jos - s-a rezolvat cu cateva afturi.

Share this post


Link to post

Am trait sa o vad si pe asta cu toate ca multi zic ca e imposibil. BLOCUL MOTOR ARE O GAURA DE 5 CM diametru. Pun si poza asa cum am promis. Diagnostic: au fost momente in viata masinii cand s-a mers cu uleiul mult sub minim (acum inteleg de ce cand am completat inainte de a porni spre service la Pitesti a inghitit 1250 ml). O biela a sarit si s-a dat cu capul de toti peretii (in cazul meu de blocul motor) E biela de la 4 asa a zis mecanicul.

Acum am paguba mare. O sa enumar ce imi trebuie pt inceput: bloc motor, arbore motor, set cuzineti biela +palierST(124 RON), simering palier + simering pompa ulei.O biela, un set pistoane, un set segmenti, garnitura chiuloasa, simeringuri, kit distribuitie curea +rola intinzatoare. Mecanicul a zis ca mai sunt si altele marunte dar astea nu le-am retinut. Daca stie cineva care sunt preturile sa ma ajute si pe mine.(era un link pe forumul acesta dar nu il mai gasesc). La masina nu vreau sa renunt, vreau sa mearga ca unsa si la un motor SH imi e teama sa ma gandesc. Problema nasoala e ca am inteles ca piesele se apropie de 4000 RON iar manopera e 800 RON (mecanicul e de incredere si mi l-au recomandat multi din Ptesti care au cielo si nubira). Ce sfaturi imi dati si voi. Chiar daca masina mea a murit dupa 40 km sunt indragostit de ea.

post-16728-1211916802_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Din pacate ce a zis Ovi_jer, s-a adeverit. Masina asta nu a fost intretinuta cum trebuie... Pacat.

Cumpara un motor SH, iesi mai bine. Cauta o masina din germania, gasesti la bani putini, iti iei motorul si eventual cutia manuala, ECM de pe ea si iesi mai ieftin decat sa cumperi piese noi pentru asta. In orice caz, orice modalitate de reparatie gasesti, masina asta e masina ta pe viata, niciodata n-ai sa-ti mai scoti prin revanzare banii bagati in ea...

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

Daca s-a ajuns la a sari o biela este clar ca motorul era cam varza, deci nu cred ca mai are ens sa te chinui sa-l repari. Cauta altul sh, costul reparatiei va sari SIGUR de 5000-6000ron la motorul asta (are si alte uzuri de care inca nu ai aflat...).

Share this post


Link to post

Intaresc si eu ce au zis colegii dinaintea mea. Motorul clar ca a fost muci. Eu unul nu vad cum ai putea sa te incadrezi cu piesele in 4000RON. Iti vorbesc in cunostinta de cauza, in urma cu o saptamina mi-am terminat de facut motorul nou si m-am lovit de multe din cele enumerate de tine. Fara bloc motor, am facut un calcul la tot ce ai insirat si am depasit 2800 RON. Ma indoiesc ca bagi in 1200 RON tot ce o sa iti mai trebuiasca. Si eu te-as sfatui sa mergi pe un motor SH. Din informatiile mele, gasesti si in Ro motoare la cca 1200 EUR in stare buna, mai ales de la masini aduse din afara. Oricum, dupa prima leapsa, e clar ca vei avea nevoie de un meserias adevarat sa isi dea cu parerea.

 

PS: Cum dracu' a sarit biela aia eu tot nu pricep. Am mai vazut bolt iesit din piston si care a facut canal pe camasa dar asta chiar trebuie ca a fost f. chinuita :(

Share this post


Link to post

In principiu..daca nu este afectata chiuloasa poti sa pastrezi blocul.Din cate se vede in poza e doar o gaura, care se poate suda.Daca e singura avarie a blocului si nu este fisurat merge reparat.

Alezezi blocul , pistoane segmenti si o biela si ai scapat.

Cel mai probabil s-a mers foarte mult timp cu uleiul uzat si sub limita.Intretinere nashpa.

Eu unu nu recomand folosirea de motoare second. Mai bine il refaci si stii pe ce te poti baza timp de 2 3 ani.

Oricum banii nu ii mai recuperezi deci ramane doar sa-ti faci treaba cu ea 3 ani si apoi sa o dai .

Share this post


Link to post

Hai bre lasa-l ... Tu iti dai seama ce uzura trebuie sa fie in blocul ala ?!?!. Chiar crezi ca mai are vreo sansa sa iasa la R2 ?!?! ... La oreparatoie normala alezatul este 400 RON, iar pistoanele sunt 250 RON bucata (cu tot cu segmenti) si cine stie cat o mai fi sudatul ... Pe langa faptul ca nu stiu (in Craiova, unde mecanicii sunt foarte inventivi) vreun sudor care sa sudeze ditamai gaura si sa iti dea si garantie pe care tu s-o iei si de buna. Iar motoare sh nu inseamna vreo gioarsa de motor ... am vazut motor de Leganza la 60kkm care arata impecabil. Si inainte de a-l cumpara ii poate da chiulasa jos, baia si poate baga un ochi ... ca de, da vreo 1k euro pe el ... so, recomandarea mea este motor sh. Iar faza cu 4000 RON reparatul ... ti-am dat pretul pentru un bloc motor nou si crede-ma ca nu aiurez ... Am toata lista cu preturi ACSA de anul trecut ...

Edited by smailmiami

Share this post


Link to post

Poti sa mi-o dai si mie (lista)? La matiz un bloc motor e aprox 1300.

Share this post


Link to post

Daca-mi dai si o adresa de mail ...

Share this post


Link to post

ionelpuiu@: ai incredere in ce iti spun colegii de pe forum si nu incerca sa-ti repari motorul, pentru ca risti foarte multi bani. E clar ca motorul are o uzura pronuntata si chiar daca reusesti sa-l rectifici la cota de reparatie R2 nu o sa te tina mai mult de 50-60k km reparatia, in aceste conditii suma de bani pe care o investesti tu in motor nu se merita si in plus tot un motor obosit o sa ai.Credema eu am facut o segmentare completa, transmisie&consumabile si ma ajuns pe la 4500 lei, iar la inceput mecanicul imi facuse un calcul de 2000 lei.

Fa alegerea corecta si cumpara un motor sanatos.

Share this post


Link to post

Blocul motor se poate suda fara probleme mai ales ca spartura nu este intr-o zona periculoasa insa motorul are probleme mult mai grave decit aceasta gaura si nu se merita reparat atita timp cat pretul sare mult peste pretul unui motor sh bun.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...