Jump to content
Sign in to follow this  
cdorob

Cielo Executive Euro 3

Recommended Posts

Am luat azi masina la servici. Tot s-a mai aprins, insa doar o data, si atunci cand am luat un hop ciudat intr-o curba mai pronuntata cu viteza. In rest nimic. Imbunatatirea este evidenta, intrucat inainte se aprindea la fiecare damb/groapa/canal (acum a nu se intelege ca le iau pe toate, doar pe cele inevitabile). Trebuie in consecinta sa il mai ciocanesc de asfalt :tongue: . Daca nici asa nu ii trece de tot, il schimb, desi unul nou e cam scump  <img src= ">

 

http://www.pieseautoradacini.ro/electrice/34603-Senzor-Cielo-Euro-3.html

 

Am mai sapat putin pe internet si am descoperit ca acest senzor aprinde check engine in doua condtii:

1. este mort si nu trimite nici un semnal la ECM

2. este viu insa trimite semnale haotice catre ECM, semnale ce nu ar putea fi reproduse in conditii de drum dificil (foarte multe semnale pe secunda)

Al meu cel mai probabil e viu, insa nu trimite semnal la denivelari din cauza internelor blocate (condens, cine stie).

 

 

LE: Cred ca am aflat si de ce este asa scump acest senzor. Se pare ca pentru alte marci (Aveo, Lacetti, Evanda, Kalos) acest senzor este folosit si de catre ABS.

Edited by Corneda

Share this post


Link to post

Una peste alta, este defect fiindca nu inhiba semnalele CKP produse de cauze externe (acceleratii unghiulare variabile). El, in sine ( rough road sensor), nu aprinde lampa check, cel putin asa afirma documentatia Daewoo. Bine ca l-ai "demascat", dar costa o gramada de bani, beleaua.

Share this post


Link to post

Tot am impresia ca imi scapa un amanunt, ceva care e evident.

In ultimele zile trage foarte slab (de acord ca pe canicula trage mai greu, dar parca e prea de tot). La semafor ma depasesc si scuterele. Daca am ACul pornit e jale, dupa ce ca abia se urneste, trage si in smucituri. Daca plec cu pedala la fund, sforaie motorul foarte tare si tot nu prea vrea. Ajunge la 6000 rpm dar abia dupa 4000 rpm mai invie.

Am facut un test ieri la semafor; accelerat la 3000 si eliberat ambreiaj. Inainte pleca fara probleme cu scartait de roti, iar acum era sa moara, cade in turatie de relanti si mosnegeste in sus in ture.

As vrea sa verific pompa de benzina, mi-e sa nu fie si ea implicata in ecuatie (presiune slaba ce implica lipsa putere si din ce m-am interesat poate cauza si misfire-ul la turatii ridicate prin neasigurarea debitului).

Totusi, nu reusesc sa identific firul de alimentare al pompei in compartimentul motor. La euro 3-uri e in alta parte?

Share this post


Link to post

La Euro3 nu exista acel fir (rosu, sub delcou la vechile modele).Ca atare, scoti releul (dr.-sus) si pornesti pompa cu un strap intre 30 si 87. Iti va trebui un dispozitiv confectionat din tabla pentru extragere. Sau dai un + la pompa (sub bancheta spate).

Mai poate fi suspectata (ramane intepenita pe deschis) supapa EGR care, prin recirculare "abuziva", scade puterea motorului.

Share this post


Link to post

EGR-ul l-am eliminat in dimineata asta de pe lista suspectilor, am avut 30 de minute la dispozitie inainte de a pleca la serviciu si l-am desfacut. Nu avea mari depuneri, era inchis si pinul de inchidere culisa. L-am curatat si l-am pus inapoi. Masina merge cam la fel (dimineata e aerul mai racoros si merge ceva mai ok)

Cred ca voi da o fuga la un service Radacini, intrucat doua service-uri la care am intrebat daca pot testa pompa de benzina m-au refuzat.

Edited by Corneda

Share this post


Link to post

Check engine aprins dupa 200 km extraurban fara probleme. Ajung in service, pus scanner, rezulta P 0171: fuel system trim too lean. Verificat vacuum, sonde, totul ok. Verdict al mecanicului din service specializat ex-Daewoo: injectoare infundate. Se desfunda pe bancul specializat. Plec din service, merge bine 3 zile, dupa care aoare iarasi minunea portocalie in bord. Draci, navigare pe internet, apare o posibila explicatie: defectiune MAF. Am mers la garaj, am desfacut capacul filtrului de aer, am curatat cu Gum Cutter MAF-ul, am impins lamelele fix pe centru. Am resetat ECM prin scoaterea sigurantei, am dat cheie:minune. A disparut eroarea, dupa ce am mai incercat resetul inainte, dar fara umblat la MAF. Se pare ca asta era. Aviz amatorilor!

Edited by alexinno

Share this post


Link to post

Despre ce masina este vorba ? Cielo Euro3 nu are debitmetru ... :-/

Edited by smv

Share this post


Link to post

Sa fie oare vorba despre MAP? :scarpin: Dar ala nu are treaba cu filtrul de aer. Cel de la filtru e de temperatura aer .

Edited by Corneda

Share this post


Link to post

Am patit si eu o "buba" de asta anul trecut. Din pacate, nu am notat codul erorii. Dar, problema a fost la mufa sondei lambda 2, dupa catalizator, pe circuitul rezistentei de incalzire al acesteia. Practic, un pin din mufa era asa de corodat incat, efectiv s-a macinat din plastic. Mi-a fost stearsa eroarea cu Scan 100, dar dupa cativa km a aparut "check engine". Am taiat mufa tata - mama si am legat firele pe direct. Am resetat ECM-ul si asta a fost!

Pozitionarea mufei este prost gandita pt. ca este udata de apa de la roata dreapta fata.

Iata mufa cu sonda: senzor-lambda-cielo-euro-3-4-fire-.jpg

Edited by cris06

Share this post


Link to post

Rectific; e vorba de MAT, am batut aiurea tastele in graba.

Share this post


Link to post

Una peste alta, problemele masinii se prezinta astfel la 108k km:

- dscuri frana originale schimbate la 70k km (traiasca caramizile puse de fabrica si Boschurile din service Irmex Braila)

- caseta de directie curge pe la simering de cand am luat-o

- n-am avut noroc cu garnitura de chiulasa, curge si asta pe la trecerea presurizata a uleiului, in fata, intre cilindrii din mijloc. Am vrut sa pun initial un Elring, dar am vazut cum arata una dupa 5k km: era realmente coapta la margine, dar avea garnitura de cupru, fata de cea originala GM(Reinz), care nu are. Am pana la urma pus un no name corean, curge si asta dupa 10k km, pana voi gasi un Victor Reinz adevarat, care sa aiba saiba de cupru sertizata.

- abia ce am schimbat pompa de benzina, capatase un bazait enervant

- toba finala e schimbata (traiasca GPL-ul)

- cilindrii frana spate, jumatate erau intepeniti, am pus Delphi

- rulmentii spate schimbati, au cedat URB de fabrica la 80 k, am pus Koyo de Alexandria

- rulmentul stanga fata m-a lasat anul trecut in concediu, pe drum intre Pitesti-Valcea; i-am schimbat pe amandoi cu SKF.

- am schimbat si furtunurile de frana fata, a crapat mansonul de protectie.

- Delkorul l-a schimbat dupa 6 ani.

Recunosc, sunt un pic maniac, dar merg cu ea si vreau sa nu moara in drum, pana acum nu a facut-o niciodata.

Edited by alexinno

Share this post


Link to post

Garnitura de chiulasa nu e la noroc... chiulasa ai planat-o? Daca da, poate ar trebui sa verifici planeitatea blocului. Sau cuplul de strangere.

Share this post


Link to post

Pt ca motorul asta la Cielo E3 (A15SMS) de Lanos e, dupa parerea mea, o strutocamila, garnitura de chiulasa se potriveste de la motoarele de Opel de 1,4 l si, mai mult recomand ca in structura fizica a acestei garnituri sa existe un inel (saiba) de cupru ce etanseaza canalul circuitului principal de ulei. Multe garnituri nu au asa ceva, chiar si cea originala. Mai multe detalii aici: http://www.gmclub.ro/forum/index.php/topic/27660-executivul-rosu-trandafir-de-la-iasi/page-6?do=findComment&comment=583478 .

Share this post


Link to post

Toate motoarele Daewoo sunt copie ale celor de Opel.

Nu tin minte acel inel de cupru, dar stiu ca nu am avut probleme niciodata cu garnitura... exceptand-o pe cea din fabrica, am mai montat 3, 2 GM (Victor Reinz) si una Elring parca. Intotdeauna chiulasa a fost planata/verificata de planeitate.

Share this post


Link to post

Salut,

 

Am un Cielo Executive DOHC din 2001 si tot am problme cu sigurantele. La cateva zile se ard(la intamplare). Recent am observat ca un tipar, se arde siguranta numarul 2 de pe randul de jos de tot. aveti idee de la ce ar putea fi? Electricianul la care am fost zice ca nu am nici un contact imperfect in instalatie. Deasemenea, de la ce anume este siguranta respectiva ? poate cineva sa posteze o poza cu diagrama panoului electric ?

Share this post


Link to post

Topicul trateaza problemele modelului Euro3. Masina ta nu este Euro3.

Siguranta respectiva (F14 = 30A) este pe circuitul claxonului si ventilatorului de racire motor pe viteza mare (rezistentele shuntate).

post-34145-0-06548700-1432326053_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Iată că au trecut doi ani de cand problema cu check engine persistă, p0300 misfires fără vreun simptom, la peste 2500rpm mers constant. Nici un service nu m-a putut ajuta, nici Radaciniul.

 

Azi pot spune că am reușit să îi dau de cap, gratie forumurilor rusești.

În consecință, pentru Cielo Euro 3, motor a15sms, calculator injecție Delphi mr 140, după schimbarea distribuției, poate fi necesară reinitializarea pașilor senzorului arborelui cotit. Simptom check engine pâlpâie, rateuri detectate, fără manifestări.

Unelte necesare: laptop cu Win 7 maxim, program Chevrolet Explorer versiunea 1.7, interfață cu fir vag com 409.1.

Se reinitializeaza prin program senzorul arbore cotit (DPKV). Programul solicita apăsarea la maxim a accelerației, motorul se tureaza singur până la 3200 rpm, apoi din nou până la 4000 rpm unde se plafoneaza singur si revine singur la ralanti chiar dacă pedala este apasata. Procedura este finalizată. Check engine este stins si așa a rămas.

 

http://avtostuk.com/videos/chevrolet/adaptatsija-dpkv-na-nexia-2011g.html

Edited by Corneda
  • Like 1

Share this post


Link to post

Fix problema asta o am si eu, acum o saptamana am schimbat distributia si a inceput sa palpaie becul. Habar n-aveam de reinitializarea asta. Motorul merge bine totusi.

Din pacate nu am interfata necesara, dar o sa incerc sa fac un reset clasic.

Dar vagcom nu e interfata pt grupul porsche? Merge pe daewoo?

Merge si pe android chevrolet explorer-ul? Ma gandesc la conectarea prin bluetooth cu telefon/tableta, la elm. E mai simplu decat cu cablu si laptop.

Edited by Geo_ZGA

Share this post


Link to post

Merge vag-com-ul pe Daewoo chiar si pe Dacia din ce am inteles, pana la urma e o interfata usb - obd2. Programul e de Windows si e in rusa (bine, mie nici in rusa nu imi afiseaza, ci doar caractere aiurea), dar l-am folosit cu ochii la fimuletul din link si a mers brici.

Prin bluetooth nu merge, si nu merge cu elm327 in general, nici chiar cu varianta cu fir usb.

Resetul clasic nu te ajuta, eroarea va reveni, eu am sters eroarea aia timp de un an, apoi am ignorat-o. :evilfork:

 

Daca ai un laptop cu Win 7 te pot ajuta eu cu interfata, eventual sa ajung si eu la o intalnire.

Laptopul meu nu mai tine incarcarea si am folosit un prelungitor, acasa, pentru operatiune.

Edited by Corneda

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...