Jump to content
Sign in to follow this  
B-50-DEY

Geam Electric Cazut

Recommended Posts

Ieri am schimbat macaraua pe fata stanga. Imi tot fugea geamul in fata cand il inchideam, dupa indrumarile lui MadKat nu cred ca a durat mai mult de 30 min :) . Cu mentiunea ca am strans suruburile sus, cu o cheie fixa jos nu mi se pare ca ai sanse :) . Acum nu sunt convins ca macaraua era problema sau reglajul geamului in suruburi, dar important este ca merge bine acum :D

Share this post


Link to post

Dragii mosului, va rog sa ma lamuriti ! Aveam un necaz cu geamul fata dreapta, la urcare se inclina catre fata si mergea foarte greu. Am incercat sa rezolv prin indoirea ramei din usa a geamului, spre spate. Parea ca s-a rezolvat, dar dupa cateva urcari-coborari, geamul s-a blocat. Am scos si reparat macaraua. Am vrut sa vad in ce pozitie strang cele doua suruburi de 10 care fixeaza piesa metalica din partea de jos a geamului de glisiera macaralei, care are gauri ovale. In acest scop am urcat si coborat geamul de cateva ori fara suruburi. Sa lesin !. Pozitia relativa a gaurilor glisierei fata de gaurile geamului se schimba dramatic : cand geamul coboara, la un moment dat gaurile nu se mai suprapun ! Sina macaralei are o inclinatie prea mare spre spate. Sa fie macaraua executata gresit ?

Multumesc !

Share this post


Link to post

Nu e executata gresit, cel mai probabil e uzata... gaurile de pe prinderea geamului sunt ovale, pt un mic reglaj. Problema probabil e la culisele din plastic, cele albe, care se tocesc si incep sa prinda joc.

Share this post


Link to post

Gaurile din piesa de metal a geamului sunt cu filet, rotunde. Ovale sunt cele din glisiera macaralei, pentru reglaj. Nu am inteles ce numiti "culisele din plastic, cele albe". Singurele piese albe pe care le-am vazut sunt ghidajele cablului catre tamburul pe care se imfasoara eliciodal si cele catre rotile negre de la capete. Dar ele nu au nicio legatura cu fenomenul.

Share this post


Link to post

Inseamna ca le confund eu, posibil sa fie negre. Pe sina metalica, pe care culiseaza rotile negre, exista niste prinderi, ca niste cleme care aluneca pe sina dreapta/stanga.

Share this post


Link to post

Multumesc pentru interes si raspuns ! Dar...nu ne prea intelegem ! Pe sina metalica nu culiseaza rotile negre (a culisa=a pune în mișcare, de obicei alternativă, o piesă mobilă de-a lungul unui canal făcut într-o bară dreaptă sau curbă). Rotile negre sunt fixe, la capetele sinei. Culiseaza/aluneca/se deplaseaza o piesa (marcata cu sageata rosie in attach) pe care eu am botezat-o gresit glisiera (glisiera=bară fixă, netedă, de-a lungul căreia alunecă o piesă, un element mobil). Iar pe sina, piesa in cauza este singura care se deplaseaza si nu stanga-dreapta, ci sus-jos.

post-23200-0-81057300-1494312483_thumb.jpg

Edited by neco

Share this post


Link to post

Bun, daca semantica (sau culorile) e cea mai importanta, atunci ramai pe ideea "defect de fabricatie"

Share this post


Link to post

Observ ca v-ati enervat ! Nu asta am dorit si imi cer iertare daca am jignit/suparat cu ceva. Cam greu sa accept ideea unui defect de fabricatie. M-am uitat pe poze pe net si macaraua pare corespunzatoare. Esenta problemei mele consta in faptul ca in pozitia "geam ridicat" orificiile din piesa metalica a geamului si cele din piesa care culisaza a macaralei (aia marcata cu sageata rosie in postul meu anterior) se suprapun dar suprapunerea nu se mentine la deplasarea geamului spre jos. Partea de jos a glisierei macaralei (sina fixă, netedă, de-a lungul căreia alunecă piesa mobila) pare mai spre fata masiinii decat ar trebui. Daca as indoi partea de jos a ghidajul geamului dinspre fata masinii catre fata, in ideea pastrarii suprapunerii pe toata cursa, cad in pacatul pentru care am umblat la sistem : la urcare geamul se inclina catre fata si se ridica foarte greu. Oricum sistemul e cam tampitel sau, ma rog, ieftin. Geamul nu este ghidat si in partea sa din spate pe pe toata cursa, din cauza ca spre jos sunt mecanismele de zavorare ale usii si acolo nu mai e nimic pentru ghidarea geamului, doar mult mai jos, dupa zona cu aceste mecanisme, e un gidaj amarat de pastic, pe cam 3 cm. Presupun ca s-a mizat pe mentionerea geamului in pozitie de catre piesa marcata cu sageata rosie atunci cand aceasta culiseaza sus-jos. Ceea ce mi se pare foarte dificil tehnic, iar la tipul de glisiera pe care il am eu, practic imposibil ! Jocul inre glisiera (sina) si piesa mobila este prea mare iar structura mi se pare prea fragila pentru asa ceva.Poate d-aia exista doua tipuri de macarale ca piese de schimb, cu doua preturi sensibil diferite : 42 lei fata de 83 lei. Poate aia de 83 e facuta astfel incat sa mentina geamul in pozitia sa. Ce fac ?

Edited by neco

Share this post


Link to post

Va rog frumos dragi oameni buni, dati-mi un sfat. Ca nu stiu ce dracu' sa fac, cat sunt eu dă dăştept !

Share this post


Link to post

Ce sfaturi doresti? Macaraua e cam greu de reparat.

O intrebare: mecanismul macaralei, la tine, e capsat ca in imagine? Asta e pozitia corecta.

Edit: cu galben am vrut sa scriu sina alunecare geam, nu culisa.

post-9166-0-79587100-1494568545_thumb.jpg

Edited by cris06

Share this post


Link to post

Multumesc de raspuns ! Da, macaraua si piesa de prindere a motorului sunt capsate ca in imagine, ma rog, cu mentiunea ca la mine problema e pe dreapta. Din poza eu intuesc ca inclinarea sinei macaralei (sa-i zicem culisa, nu cred ca gresim) e mai mare decat inclinarea cursei geamului. Ma insel ? Astept un sfat care sa ma ajute sa rezolv problema expusa : ce sa fac pentru ca orificiile reperului metalic al geamului (cele rotunde, filetete) sa-si pastreze pozitia relativa fata de orificiile ovale ale piesei marcate cu rosu intr-un post de-ul meu de mai sus, cea care aluneca sus-jos pe sina/glisiera/culisa macaralei, pe toata cursa geamului . Macaraua e reparata !


 

Edited by neco

Share this post


Link to post

Schimb-o cu una noua sau sh in stare buna. Punct.

Share this post


Link to post

Punct si de la capat ! Pai aia noua/sh va avea aceiasi problema ! Macaraua e buna ! Problema e cu pozitia aia relativa !

Share this post


Link to post

Schimba usa! :mrgreen:

Share this post


Link to post

Mai bine masina ! Sau interlocutorul ?

Share this post


Link to post

Bine ! Al dracu' sa fiu, pă ţiganeşte, daca nu voi rezolva chestia asta pana la sfarsitul acestei vieti ! Mai vorbim noi !

Share this post


Link to post

Asta inseamna ca noi suntem vinovati ca nu-ti rezolvam problema?  <img src= )"> Piesa metalica de pe geam e ok, fixa? Ai schimbat vreodata cheder culisa geam usa (Dw 96213633)?

In usa, sub broasca e un ghidaj de plastic - Ghidaj geam Cielo Dw 90239806 care are rolul de a tine geamul in poz. fixa cand e coborat complet.

Pe bune, daca nu rezolvi cu alta macara, schimba usa! Cine stie ce probleme mai are...

Share this post


Link to post

Ei, glumeam ! Uite ca gluma mea a dat roade ! Trebuie sa controlez piesa metalica de pe geam, o idee foarte buna. Dracu' stie dac-o fi fixa. Nu am schimbat chederul culisa geam usa. Daca zici de el inseaman ca are si el o importanta. Ce se intampla ? Din cauza imbatranirii impiedica alunecarea facila geamului ? Sa ma uit si la asta ! Am controlat ghidajul ala de plastic, de sub broasca. E OK ! Visul vietii mele e sa rezolv cu macaraua care a fost pe masina ! Multumesc de raspuns !

Share this post


Link to post

Salutare si in acest topic.

Am si eu o problema cu macaraua automata stanga fata de pe Cielo 1995.

Cand am luat masina, motorasul macaralei lipsea,lipseste si acum.

Intrebarea este: pot inlocui macaraua automata cu una manuala?

Multumesc anticipat

Share this post


Link to post

Se poate, pt. ca usa si geamul sunt aceleasi la ambele sisteme. Dar de ce vrei sa te complici? Tre' sa gauresti panoul de usa, sa scoti manerul afara. Si nu cred ca se poate pe panoul clasic cu butoane.

Edited by cris06

Share this post


Link to post

Panoul e gaurit gata de fostul proprietar,problema e ca nici butonul aferent geamului nu e bun.

Ms pentru raspunsul prompt.

Deci nu trebuie sa fac nicio modificare,doar schimb macaraua cu una manuala si gata.

Maine comand macara.

O zi buna


M-am uitat mai atent, si nu prea se poate din cauza panoului.

Ca sa pun macara manuala,ar trebui sa fac la strung o prelungire pentru axul manerului.. T_T

Ai avut dreptate cris.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...