Jump to content
Sign in to follow this  
tolin

Ulei Motor

Recommended Posts

5W40 nu dauneaza, din 2009 este si el dat pe lista la Matiz/Spark.

A5/B5 cam dauneaza (la came... sistem prea modest...), avand deficit prea mare de Zinc. Tolin avea de multa vrema Kalos 1.2.

Edited by tomis
  • Like 1

Share this post


Link to post

Hai sa mai reinviem topicul asta; am o intrebare:

 

In curand trebuie sa fac revizia anulala ulei plus filtre si o sa-mi cumpar singur consumabilele de acum inainte.

Anul trecut mi-a fost pus de catre reprezentanta ulei Castrol Magnatec Proffessional 0E 5W40.

Motorul merge foarte bine, uleiul nu este negru, nu face spume si face pelicula cand i-l freci intre degete, nu am cu ce sa ma plang de el.

In schimb cand m-am uitat zilele trecute nivelul la ulei era cu 2 mm peste semnul de maxim de pe joja, deci ori mi-au turnat anul trecut TOTI cei 4 litri (cea mai plauzibila cauza) ori baga benzina/antigel in ulei (desi asta nu cred).

 

Studiind discutile de pe net, anul asta ma gandeam sa schimb pe Castrol Edge 5W30, care ar fi un full sintetic in comparatie cu Magnatec-ul care nu e full sintetic. La GM Dexos 2 nu ma gandesc deoarece la pretul care il are am mari indoieli ca are aceeasi calitate ca si Castrol-urile de mai sus, plus ca am mai citit pe net unele pareri cum ca se face negru si ca apa in 7k-8k km. Am un rulaj anual de cam 13k km.

 

Ce parere aveti ?

 

LE: Am scos eu cam 150-200ml din ulei si acum a ajuns la semnul de max de pe joja ( oricum am mers un an cu mai mult ulei decat trebuia - nu cred sa fi daunat cu ceva din moment ce motorul merge bine)

 

LE2: Masina are 50k km.

Edited by Johnny_L

Share this post


Link to post

Am aproape 110k si si la 105k tot Dexos2 i-am pus. Eu unul sunt multumit de el.

Share this post


Link to post

La 110k cand am dat si eu Kalosul inca nu consuma ulei vizibil intre schimburile facute la 15.000km. Toate schimburile au fost facute cu Dexos2.

Share this post


Link to post

eu la astra 1,6 16v /115cp am renuntat la uleiul gm pentru mobil1 0w40 new life, pentru ca anul trecut s-a comportat urat motorul pe tot parcursul verii in toate stilurile de mers.

masina venise cu ulei gm dexos2 5w30 din fabrica. cu mobil sunt deja la al doilea schimb si sunt foarte multumit.

 

calitatea uleiului gm dexos2 nu este chiar atat de buna.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Englezule ... te pripesti !

 

Stiu pagina respectiva de multa vreme si as avea ceva de spus. Nu ma mai tine rusa insa, din ce am priceput eu, testele vizeaza doar temperaturi foarte inalte si bine localizate. Prin urmare, pentru mine testul nu este foarte relevant intrucat nu-mi spune absolut nimic despre comportamentul la rece. Ori ... hai sa fim seriosi, cat de mult iti forjezi masina incat sa duci uleiul la limitele respective ? Ti-o spune unul care chiar forjeaza motorul :D . Pe de alta parte, cum stam cu protectia la rece ??? Daca te uiti cu atentie, o sa vezi niste rezultate aparent spectaculoase la uleiuri 15w-40 sau chiar 50. Ce zici, bagi asa ceva in motorul tau ? Nu ma refer la un brand ci la indicatori ! Mai departe, ce ne facem cu pornirile la temperaturi foarte mici ???

 

Una peste alta, dupa ce am analizat bine pagina respectiva, eu imi pastrez opinia personala. Daca nu ai probleme cu racirea la motor, nu prea te incadrezi in concluziile baietilor astia.

 

Parerea mea ! Care este. :)

Share this post


Link to post

Nu ma bag ! nu ma pripesc ! :) ) avand in vedere ca nu am stiut decat sa ma uit la poze ca retardul, nu am priceput o iota din cele scrise acolo .

Pe mine ma intereseaza rau de tot doar ce sa folosesc la tigaia noua, de aia fac acum "cercetari".

Primul schimb ( la 1000 km ) facut cu manuta mea l-am facut cu Mitsubishi ClearTec 0w-20 (!!!!!!) ca cica asa e recomandat. Insa...asa avea totusi dubii ca e cea mai buna varianta avand in vedere verile toride de la noi. Cartea masinii e permisiva, exista extrem de multe variante acceptate, ramane pe viitor sa ma hotarasc doar asupra marcii. ( Nu prea exista ulei original 0/5w-30 sau 0/5w-40 care m-ar aranja mai bine)

Scuze de off topic pe aria Chevrolet...

 

 

Share this post


Link to post

Cea mai buna norma de ulei pt benzinare GM este MB229.5 Uleiuri marci consacrate din sursa sigura...ideal este de folosit in loc de 5w30 ..0w40 iar daca consumul de ulei este deranjant 5w40.Uleiuri ff bune Shell Helix Ultra. Valvoline SynPower,Liquy Molly Leichtlauft High Tech, schimb la 10000km/12luni. Daca merge orice motor Mercedes AMG cu astea merge si GM

Share this post


Link to post

DELTICOM un distribuitor german de uleiuri in Europa (ff mare ) CE ESTE OBLIGAT SA RESPECTE LEGEA GERMANA A FULLSINTETICULUI (VOLLSYNTETISCH = PROCENT MINIM DE PAO IN COMPOZITIE cf legii germane pt ca uleiul sa fie maketat ca fullsintetic.) ce in selectorul de uleiuri are "sintetic" si "sintetico integrale"....

SE POATE JUCA ORICINE in selector pe norma de benzinar MB 229.5 cea mai buna pt Chevrolet...

https://www.gommadiretto.it/cgi-bin/oshop.pl?cart_id=32294920.130.84481&dsco=130&list_size=20&vehicle_disabled=1&Cookie=&oil_category=olio-motore&oil_brand=&oil_release=mb-229-5&oil_viscosity=5w-40&hersuchen=Cerca

Share this post


Link to post
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...