Jump to content
Sign in to follow this  
razvani

Contact defect

Recommended Posts

ai trei butoane sub aeratoarele centrale de pe bord

daca in cel mai din dreapta ai un led care clipeste (rosu) atunci ai imobilizator si nu poti decat la tester sa iti "faci" cip nou de cheie

daca nu clipeste nimic doar cheie metalica e suficient

Share this post


Link to post

Atasez si eu aici poze cu un contact de CIELO desfacut si felul cum se desface.

Se apasa pe tzamburusul din Poza 1 si cu ajutorul cheii se aduce in pozitia de la Poza 2. Grija mare ca sare afara... Tineti-l cu ceva!!! Apoi se scoate tzamburusul si arcul.

Acum se poate trage cu tot cu cheie GRIJA MARE. Sare ceva de acolo un arculet si un tzamburus (altul).

Se scoate usor cheia. Pentru a se potrivii chea veche la contactul nou se schimba cela 14 tablite cu gaura. ATENTIE MARE! Daca le inversati ordinea... si nu o mai stiti puteti sa va luati altul nou. Grija si la arculetele de la fiecare tablita. Cand se introduce cheia toate trebuie sa intre inauntru altfel nu ati facut ceva bine.

 

Problema la contactul meu a fost ca sa rupt bucata de metal care se vede in Poza 5.

 

Bafta!!! Si grija mare la piese sa nu le pierdeti. Cu rabdare se rezolva. Asta e manevra pentru cei care schimba contactul si vor sa nu umble cu 2 chei dupa ei. Deci se poate.

post-18156-1233938388_thumb.jpg

post-18156-1233938414_thumb.jpg

post-18156-1233938464_thumb.jpg

post-18156-1233938521_thumb.jpg

post-18156-1233938579_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Se pare ca mi-a crapat si mie contactul. :mda: Simptome : nu se mai aprindea nimic atunci cand puneam contactul, dar in momentul in care dadeam la automat electromotorul totusi functiona. Am descoperit si ca, daca invarteam usor cheia, inainte de a porni electromotorul se aprindeau si indicatorii din bord. Am reusit astfel sa pornesc motorul , care functiona atat timp cat tineam cheia cu mana si nu o lasam sa revina in pozitia normala. Teoretic puteam in modul asta sa ajung pana acasa , masina avand cutie automata. (ma gaseam in parcare la Bricostore, iar magazinele de piese erau inchise, fiind duminica) In practica insa am observat ca dupa 2-3 minute incepea sa ma doara mana, forta arcului fiind neasteptat de mare. :shock: Asa ca m-am apucat de mesterit , am dat jos carcasa volanului si am reusit pana la urma sa rezolv temporar problema, atat cat sa pot ajunge pana acasa. Dupa aceea insa contactul a decedat definitiv (nu mai porneste nici macar electromotorul) Ce ar fi de facut ? Banuiesc ca trebuie schimbata numai partea de plastic, nu si cea metalica, deoarece cheia se invarte normal. Am observat un surub minuscul care se pare ca o fixeaza. Mai exista si alte suruburi sau acesta este singurul ? Nu mi se pare o operatiune complicata si ma gandesc sa nu mai apelez la mecanic. :-?

 

Eu am o problema asemanatoare la un espero 1.8. Simptome: cand vreau sa pun contactul nu se mai aprinde nimic in bord, dau la automat motorul porneste, dar numai cu cheia tinuta cu mana, cand dau drumul la cheie se opreste si motorul. Daca invart cheia in contact incet de tot, dau de un punct unde se pune contactul si se aprind si becurile in bord, iar daca mai misc un milimetru de cheie iarasi raman fara contact. Sa fie oare de la contact?

Eu am patit-o in parcare la politehnica, dupa sustinerea examenului la mate(pe care l-am si picat :( ).

Nu stiu ce sa fac, sa cumpar alt contact? Astept raspunsuri.Multumesc anticipat

Share this post


Link to post

Da. Cumperi contact electric. E ieftin.

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post
Da. Cumperi contact electric. E ieftin.

 

 

Multumesc Dj_Dark, asta am si facut. Am cumparat contact, l-am montat si este ok acum.

Deoarece nu am mai facut treaba asta pana acum a trebuit sa il demontez/montez cu un prieten la telefon, sub indrumarea atenta a lui.. :) . Cum se zice totul e bine cand se termina cu bine.

Share this post


Link to post

Ca să schimbi contactul electric mai e nevoie să demontezi contactul mecanic??

Se poate scoate contactul electric doar din surubelul ala mic fară să demontezi contactul mecanic cu cheie? Ms.

 

ca idee am aceleasi simptome :

Cred ca in curand ajung si eu la aceeasi problema cu livium. Cateodata cand opresc motorul si invart cheia inapoi pana la capat ca si cum as scoate-o din contact, casetofonul se opreste. Misc putin de cheie si incepe sa mearga. Chestia se intampla cam o data la 50 de porniri(~o data pe saptamana). Stiti cam ce inseamna o eventuala reparatie? Costuri si piese ...

Numai ca in final si in pozitia a II au inceput sa mi se stinga martorii din bord.

 

M-as fi dus cu mare plăcere la service că am înţeles că nu costă scump numai că maşina e imobilizată în garaj şi nu cunosc niciun electrician să vină acasă. Să o pornesc prin artificii nu mă risc să fac scurt. Mai bine mă risc să schimb contactul electric.  <img src= S">

Edited by koss_x_treeme

Share this post


Link to post

Ca să schimbi contactul electric mai e nevoie să demontezi contactul mecanic??

 

Nu. Doar piesa respectiva trebue demontata.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Din păcate am schimbat contactul electric şi tot la fel face. Mai mult ca sigur contactul mecanic e de vină. O să încerc să îl schimb şi pe el.

Share this post


Link to post

Lasa contactul mecanic(si ala se poate da jos lejer si schimba) si baga o surubelnita in cel electric, porneste masina si du-te la un mecanic/electrician...

 

 

Share this post


Link to post

Am reuşit să schimb şi contactul electric şi pe cel mecanic. La mine problema era din cel mecanic fiindcă am schimbat pe cel electric şi tot la fel facea. După ce am schimbat şi contacul mecanic merge perfect.

 

Simptomele pe care le-am avut: Puneam cheia pe poziţia unu, nu mai mi se aprindea headunitul (rar pornea), revenind pe poziţia 0 mi se stingea headunitul, acesta se aprindea dacă roteam cheia foarte puţin spre poziţia I, uneori mi se stingeau şi becurile în bord pe poziţia cheii II dacă luam mâna de pe cheie. Alteori porneam maşina mergeam cu ea şi mă trezeam cu headunitul pornind din senin. Deseori pornea Headunitul şi când aveam cheia pe poziţia 0 dar după câteva minute.

 

Costul reparaţiei 135 Roni : 35 Roni contactul electric din poza 1 şi 100 de Roni contactul mecanic (poza 2) pe care l-am luat kit împreună cu yalele de la uşile din faţă, torpedo şi portbagaj pe care o să le schimb când voi dispune de timp şi răbdare. A venit în kit şi cu o cheie de rezervă şi o plăcuţă cu seria cheii precum şi cu un stiker tot cu seria cheii cu cod de bare, Piese de origine GM. Pentru 50 de roni în plus eu zic că e ok ca să nu umblii cu 2 chei după tine.

 

Instrucţiuni în poze.

 

Atenţie mare. Contactul mecanic trebuie să iasă uşor din lăcaş şi să intre tot la fel de uşor. Nu trebuie bătut cu ciocan sau altceva în el.

 

Atenţie dacă aveţi volanul blocat trebuie apăsată clema de blocare a volanului cu o şurubelniţă mică în jos de tot că altfel nu intra contactul. Mişcaţi de volan şi uitaţivă în compartimenul contactului (contactul mecanic fiind scos afara). O să vedeţi clema care se mişca. Aia trebuie apăsată în jos de tot cu o şurubelniţă, ceva, ( o apăsaţi pănă reuşiţi să rămâna apăsata de tot în jos apoi scoateţi şurubelniţa; clema e undeva in compartimentul contactului pe partea dinspre bord imposibil să nu o vedeţi dacă mişcaţi de volan şi blocaţi volanul, ea sare în sus.) şi apoi bagaţi contactul cu cheia în el pe poziţia II.

 

Contactul se scoate tot cu cheia în el pe poziţia II băgând o sărmă ceva prin orificiul din poza 3 şi trăgând uşor de el.

 

Numai bine şi spor la muncă. Sper să vă fie utile pozele în eventualitatea în care vă apucaţi de meşterit.

post-14272-082463200 1291041222_thumb.jpgpost-14272-006291300 1291041273_thumb.jpgpost-14272-092069100 1291042008_thumb.jpgpost-14272-015081600 1291041234_thumb.jpgpost-14272-058907600 1291041244_thumb.jpgpost-14272-041408700 1291041253_thumb.jpgpost-14272-014180100 1291041266_thumb.jpg

Edited by koss_x_treeme
  • Like 3

Share this post


Link to post

Observ ca contactul electric se prinde si pe interior cu un surubel, pe acela cum il desfaci ?

Edited by argon

Share this post


Link to post

Nu e nevoie să îl desfaci, nici nu prea poţi, îl desfaci şurubul din partea exterioară şi iese contactul electric atunci, Iar când se baga la loc se bagă tot la fel cum s-a scos şi strângi doar şurubul exterior.

Share this post


Link to post

Buna, am nevoie disperata de o idee. Mi s-a rupt tija metalica de la contactul mecanic...am cumparat alt contact...l-am scos pe cel vechi iar acum am o mare problema...nu-l pot pune pe cel nou. Daca ma poate ajuta cineva...astept reply. plsssssss :)

Share this post


Link to post

Mai incerca o data a citi postul #61, sau chiar mai in urma.

Edited by Viktor

Share this post


Link to post

am cumparat un set de butuci la masina si m-am apucat sa le schimb...le-am schimbat la portiere la portbagaj si am ajuns la contact unde am o MARE problema: ca sa scot butucul vechi am bagat o agrafa in gaurica si am miscat butucul sus jos si a iesit...problema este ca butucul nou nu vrea sa intre sub nici o forma...se aliniaza pe canal intra pe jumatate si se opreste...am batut si cu ciocanul si nimic...mai mult de atat nici butucul vechi nu mai intra...de ce? ce nu fac bine? clapita aia de pe butuc am prinso si cu scoci ca sa stea in jos in schimb nu mai vrea sa intre...va rog sa ma ajutati

Share this post


Link to post

Ai bagat cheia in butuc? :) Tebuie rotita pana-ti intra butucul in sistemul de fixare de pe coloana de directie. Scrie mai sus.

Edited by cris06

Share this post


Link to post

koss_x_treeme : sa iti dea dumnezeu sanatate...dupa 2 ore de munca am intrat aici...2 minute a durat dupa ce am citit instructiunile tale...ms frumos.

Edited by sflorin1970
  • Like 1

Share this post


Link to post

am cumparat un set de butuci la masina si m-am apucat sa le schimb...le-am schimbat la portiere la portbagaj si am ajuns la contact unde am o MARE problema: ca sa scot butucul vechi am bagat o agrafa in gaurica si am miscat butucul sus jos si a iesit...problema este ca butucul nou nu vrea sa intre sub nici o forma...se aliniaza pe canal intra pe jumatate si se opreste...am batut si cu ciocanul si nimic...mai mult de atat nici butucul vechi nu mai intra...de ce? ce nu fac bine? clapita aia de pe butuc am prinso si cu scoci ca sa stea in jos in schimb nu mai vrea sa intre...va rog sa ma ajutati

 

Da, de problema asta m-am lovit si eu. Insa citisem postarea cu atitudinea non-violenta si am descoperit secretul. In interiorul acelui ax circular exista o componenta metalica de care se prinde acel carlig al contactului mecanic, este situata langa acea placuta care determina blocarea/deblocarea volanului, pe partea din interiorul contactului, spre motor, nu spre sofer. Ea se afla in interiorul cilindrului, spre capatul aflat langa locul de montare a contactului electric. Ea se ridica automat, insa pentru ca acel carlig sa o depaseasca trebuie gasita o cale de a o tine apasata cat timp se impinge in interior contactul mecanic. Pentru a o tine apasata, eu am utilizat o sarma introdusa prin orificiul mic din stanga, din exterior spre interior. A trebuit putin efort, pentru ca sarma era cam flexibila si isi modifica forma determinand ridicarea acelui prag, care ulterior bloca accesul carligului. Sarma nu trebuie sa fie prea groasa, pentru ca pe langa ea trebuie sa intre si axul care va face legatura cu cealalta componenta - contactul electric. Daca are altcineva alta solutie de a tine coborat acel prag, sa o puna aici... eu nu am descoperit alta. Mult succes celor care se vor confrunta de aceasta problema si multe multumiri celorlalti care au postat inainte si care m-au ajutat sa fac schimbarea contactelor electric si mecanic de unul singur.

Share this post


Link to post

salutare! am pe cineva cu un cielo din ''96 care tocmai a ramas cu contactul blocat in treapta a doua cred, cea in care isi face checkul, insa cheia se invarte in gol in contact, in ambele directii...ideea ar fi daca ar putea sa o porneasca cumva, contactul fiind in treapta a doua, ca sa poata ajunge acasa, nefiind in localitate. sau care ar fi problema? multumesc anticipat!

Share this post


Link to post

multe multumiri tuturor ! Mai ales fotografiilor si indicatiilor precise.Dumitreltoma mi-ai fost de ajutor mare la reintroducerea contactului mecanic inapoi.

Multumesc tuturor !! :thumbl:

Share this post


Link to post

Am pilit putin varful ciocului astfel incat sa fie rotund si sa apese singur pragul cand il impingi.

Share this post


Link to post

pt a lucra repede usor si fara nervi

post-31428-0-97260900-1314995239_thumb.jpg

 

in zona incercuita in locul indicat de sageata se afla un orificiu in care se introduce o surubelnita lata ceva mai ingusta

si se scoate capacul care tine presat arcul sistemului de blocare a volanului dupa care se executa operatiile enumerate mai sus

cat de curand o sa revin cu poze mai explicite

 

dureaza maxim 5 min sa schimbi contactul

operatie executata personal

Edited by wwwero
  • Like 1

Share this post


Link to post

Salut,am schimbat contactul(partea mecanica)la espero si nu mai porneste.Am pus cheia veche langa contact,dar tot nu porneste?????????

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...